5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van Helden JO15-1,

Het spektakel is weer begonnen. Na een serie van 2 oefenwedstrijden (die beiden niet optimaal waren, maar wel gewonnen werden) konden de heren en dame van JO15-1 weer voor het eggie aan de bak in fase 2 van de competitie, of was het nou beker?  Ik ben een beetje de weg kwijt. Feit is dat we voor de tweede maal Geleen Zuid troffen deze (beker)competitie. Het toeval wil, dat het ook in fase 1 de eerste wedstrijd was. Alleen speelde de strijd zich toen af op de kunstvezels in Geleen. Dit keer op 't graas in Dörp.  De jongens en meiden in het rood/zwart haalden hun neus al eens op tijdens de warming up; jakkie, echt gras...  Dat hadden ze al lang niet meer gezien; Maar de trainer stak zijn duim op. Dit was het echte voetbal, zo zag hij het graag.

Hoe was de week voorafgaand aan deze wedstrijd verlopen? Nou kort gezegd: geen ideale voorbereiding, dat kan gerust gezegd worden. Ties de hele week ziek en Jurre weet nu ook dat je de grote teen lelijk kan bezeren op je slaapkamer... Het hele verhaal is me nog steeds niet duidelijk, maar spelen: ho maar. Dat ging niet meer lukken. En dan hadden we ook nog onze Lennard, van wie de hamstring, waarvan ik denk dat die toch minstens 2 meter lang is, niet mee wilde werken deze week. Hij begon nog wel aan de wedstrijd, maar binnne luttele minuten was het gedaan..  Ook de staf was de hele week al 'verminkt'.  De jonkies Sef en Björn hadden tentamenweek op school en hadden dus 'vrijaf' voor de trainingen gekregen. Maar wat is er toch met onze parel uit de Heibloem? Die glanst al ff niet meer zo. Ziek, zwak en misselijk. Op advies van de rest van de staf is ie toch maar even naar de man in de witte jas gegaan. Het vonnis was keihard. Björn, kerel, ziek goed uit en kom pas terug als je al die ziektekiemen overwonnen hebt. Beterschap van ons allemaal !!

En dus waren we in de eerste helft weer eens afhankelijk van het sterke geslacht; de vrouw.  LOT, je was in die eerste minuten weer geweldig. Dank voor je inzet, die 25 minuten waren ongelofelijk belangrijk. Hierdoor konden we Ties de eerste helft sparen, want die hadden we de 2e helft nog hard nodig.

Dan de wedstrijd. Tja wat zullen we zeggen van het begin...  ik had mijn stopwacht nog nauwlijks ingedrukt, of het balletje lag al in het netje achter onze Raf..... Wat er allemaal mis ging, vanaf het eerste fluitsignaal?  Teveel om op te noemen, maar één ding was duideijk: nu waren we wakker. Wedstrijd 18 seconden oud; 0-1 Geleen.

Maar er was iets raars aan die 0-1. Het leek Geleen te verlammen, terwijl Helden begon te voetballen en op zoek ging naar de gelijkmaker. Die had er in die eerste 10 minuten al minimaal 2x mogen vallen. Maar de bal werd tot 2x toe van dichtbij gemist. Maar één ding was duidelijk; Helden was in het begin zeker niet de mindere ploeg. Integendeel. Het beste van het spel kwam van de blauwhemden. De goal bleef alleen uit. Achterin ging het nog een paar keer goed mis, maar gelukkig leidde dit niet tot de 0-2. Na dit wat ongelukkige begin van Raf, moet gezegd worden dat hij in het vervolg geen fout meer maakte. Sjapoo.

En dan eindelijk werd het goede spel en aanvalsdrang beloond. Het is de 16e minuut wanneer we de zoveelste hoekschop verdienen. Het is de kopbal van wie anders dan Daan, die nog door de keeper gekeerd wordt. Maar superspits Aliishan is er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen. Dubbel en dik verdiend. En nu door. En door gaat Helden. Ook nadat Lot in de 25 minuut gewisseld wordt, om als de wiedeweerga met de MO20 mee te gaan. Dankjewel Lot, je was weer een genot om naar te kijken. Maar Koen dacht: Wat Lot kan, kan ik ook en dat liet hij ook zien vandaag. En heel Helden gaat ervoor. Het lijkt wel eenrichting verkeer vandaag. Helden voetbalt en Geleen Zuid heeft het niet. Na de vroege 0-1 lijkt de ploeg in geen schim op de ploeg vanuit de 1e fase, die ons het nakijken gaf met 3-0...

Maarre ondertussen staat het nog altijd 1-1 en kan het qua stand nog alle kanten op. De eerst helft begin op haar eind te lopen. Helden verdient nog een vrije trap. Daan snelt naar voren. Sem ziet het gebeuren en gaat voor de snelle vrije trap. Deze belandt een keer niet op het
hoofd van Daan, maar wel voor zijn goede voet. En Daan Delmee weet daar wel raad mee. De 2-1 staat op het scorebord.
En dat met...... 2e hands voetbalschoenen, want zie ik dat nou goed? Dat zijn de schoenen die Mees een week eerder ook al aan had. Waar de gevonden voorwerpen al niet goed voor zijn....

De jongens zijn euforisch in de kleedkamer, maar realiseren zich dat er 'pas' één helft is gespeeld. Nog 35 lange minuten te gaan. Ties gaat zich vast warmlopen. Er worden goede afspraken gemaakt en we gaan ervoor zorgen dat Geleen niet meer in de wedstrijd komt, door strijd, passie en bovendien: goed voetbal.

En precies zo gaat het. De hele 2e helft is het ook Helden dat de grootste kansen krijgt, er een paar mist, maar ook nog 2x weet te scoren.
Dirk tekent voor de 3-1 na weer een prima uitgespeelde aanval. Vrij voor de keeper weet hij de lege hoek te vinden. En wat Geleen ook probeert, ze komen er niet meer door. Af en toe worden er stevige duels aangegaan, maar gemeen wordt het niet. Helden blijft tot aan de laatste minuut hard werken en weet via Sem en Aliishan nog zelfs de 4e goal te scoren, wat het feestje op Sportpark Kerkeböske compleet maakt. Niet heel veel later fluit de scheidsrechter af.  Een klinkende overwinning dat moet gezegd worden. Iets dat we na 18 seconden nog niet aan zagen komen.  Waar die ouwe boots al niet goed voor zijn.  Op dit moment liggen ze weer rustig te wachten op de bult 'gevonden voorwerpen', op een volgende invalbeurt.

Volgende week de uitwedstrijd in Tegelen, tegen de Tricolores.  Succes mannen.