P.L.J.A. van Mierlo

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

We schrijven alweer half november, de 19e om precies te zijn. Vandaag de laatste dag van het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven. Deze week dus de stad met alleen maar lichtpuntjes.

Glow Eindhoven

Zo ziet er dat dus ongeveer uit. Zou het vandaag ook een wedstrijd met lichtpuntjes worden bedacht ik mij, toen ik rond 13:00 uur het sportpark Kerkböske betrad?  Nou laten we het er op houden dat het er wat minder waren dan dat er Eindhoven te zien waren.

Vandaag traden we aan zonder Daan en Raf, een behoorlijke aderlating voor de verdeding dus. Dat was helaas niet zo'n lichtpuntje. Maar daar staat dan wel meteen een groot lichtpunt tegenover. Onze eigen Parel van de Heibloem heeft zijn glans hervonden en was vandaag weer present. Fijn Björn om je er weer bij te hebben. Nog een lichtpunt vermeldenswaardig: het was Damian die de handschoenen aantrok! Hulde.  Damian, je weerde je kranig vandaag tussen de palen, iets wat je al langer niet meer gewend was. Helaas mocht het niet baten na 70 minuten voetbal.

Slechte start
De wedstrijd verliep vanaf minuut 2 desastreus voor onze jongens. Het begin was -helaas het moet gezegd worden- weer te slap en dat betekende dat we vanaf minuut 2 dus weer tegen een achterstand aankeken. Maar de jongens pakten het goed op en het leek een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen, daar was iedereen wel van overtuigd. Maar de goal viel maar niet en achterin was toch wel merkbaar dat daar het vaste duo werd gemist. Sparta (dat nog geen wedstrijd gewonnen had, tot vandaag) profiteerde hier optimaal van, met uitbraken van de kleine, maar razendsnelle en handige buitenspelers. Na 25 minuten stonden we plots tegen een 0-2 aan te kijken. De 1-2 door Dirk leek niet snel daarna te vallen, maar de paal zat 'm in de weg. En dus ook nog eens pech. De eerste helft loopt op haar eind als Sparta nog één keer over de middelijn komt. De uithaal is verwoestend hard en zeer precies in de hoek. Het wordt zelfs 0-3.....   Wat een dreun.

Maar we hadden het over lichtpuntjes en dus noemen we er nog een paar.  Ondanks de achterstand bleven de supporters ons trouw en dat is natuurlijk een lichtpuntje. Juist als de jongens het lastig hebben is het van belang dat de fans achter je blijven staan en aanmoedigen tot het bittere eind. Dank jullie wel daarvoor.

Nog meer lichtpuntjes
Nog meer lichtpuntjes?  Zekers. Wat dacht je van de 2e helft. Die wonnen de jongens met 1-0, waardoor de eindstand op 1-3 kwam. Op het formulier staat nu wellicht nog 0-3, maar dat was een klein foutje van de leidsman, waarover later meer. In de tweede helft werd werkelijk gevochten en gewerkt. Het voetbal werd er niet altijd beter op en heel veel kansen kregen we niet, alhoewel er toch wel voor een penalty gefloten had mogen worden door de leidsman, waarover later meer. De lezing was, dat onze Aliishan nog zeker 2 stappen kon lopen, nadat hij omver gekegeld werd en dus geen reden om te fluiten. Aha, ja zo had ik het nog niet bekeken. Door met de lichtpuntjes. Oja, de invalbeurt van Chris Stevens mag zeker genoemd worden als lichtpuntje. Chris, kerel, bedankt dat je ons wilde uithelpen. Dat was natuurlijk lastig invallen met een 0-3 achterstand en met een directe tegenstander die 2 koppen groter was, maar ook jij heb je werk goed gedaan en was 1x nog zelfs gevaarlijk voor de goal. Een van de laatste lichtpuntje was dan toch wel het verdiende doelpunt voor Helden dat pas laat in de 2e helft viel. Het doorzettingsvermogen van Allishan bracht hem tot een lege goal, nadat de keeper van Sparta het min of meer aan de stok had met zijn eigen verdediger. En zo kon Aliishan dus het enige doelpunt maken voor Helden vandaag. Voor de jongens was de warme douche (ja ja bij Helden komt er nog steeds warm water uit de douches) toch ook wel een lichtpuntje na deze koude, verloren pot.

Laatste maar grootste 'lichtpuntje' van de dag
Zijn we dan nu door de lichtpuntjes heen van vandaag. Nee, beste lezers, lezerinnen, supporters van de JO15-1. Ik heb het nog niet of nauwelijks gehad over wat toch wel 'het grootste lichtpunt' van de middag was. En dat wilde ik graag zo houden....  oke, oke, 1 hint. Het 'lichtpuntje' staat helemaal rechts op de foto... maar daar laat ik het ook echt bij.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen de trotse koploper uit Venlo. En jullie weten het; Koplopers hebben het altijd moeilijk tegen os Helje.