5993NC
MAASBREE
tel. 077-4652334

Beste Lezers, Lezerinnen, supporters van de JO19-1,

Dat was alweer even geleden. Ja, de Razende is een druk man die dit jaar vooral bij de JO15-1 langs de lijn staat om verslag te doen. Vandaag waren die vrij en dus was er weer eens tijd om de JO19-1 te bezoeken die vandaag hun uitwedstrijd in en tegen Maasbree afwerkten. En daar was nog een appeltje mee te schillen, want in fase 1 werd verloren met 1-0. Fase 1 ?  Ja Fase 1.  Inmiddels zijn we beland in fase 2 en na de winter zal fase 3 beginnen. Een nieuwe opzet van de KNVB. Niemand snapt precies wat ze ermee willen en hoe het zit. Zitten we nu in de verlengde bekercompetitie of ......   soms snak ik gewoon naar een ouderwetse competitie. Gewoon  1x uit en 1x thuis tegen elkaar spelen en na 18 of 20 wedstrijden heb je een kampioen....  Maar nee, de KNVB is in ontwikkeling en heeft deze constructie uit de hoge hoed getoverd.

En dus speelden onze blauwe vandaag voor de 2e keer uit tegen Maasbree in fase 2.  Waren we compleet?  Nou niet helemaal. Het is Keano die nog met zijn gekwetste enkel langs de kant staat. Ook coach Bjorn kon er vandaag helaas niet bij zijn. En dus namen Piet en Theo het in de dug-out over, met de vertrouwde Dennis weer langs de lijn, met de vlag in de hand.

Oh, we hebben het nog niet over het weer gehad en dat is toch ook echt een Nederlands onderwerp natuurlijk. Het weer was koud en grijs en werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds grijzer. En of het nou de F-jes zijn, de E-tjes... ook deze A-tjes dachten bij het oplopen van het voetbalveld maar aan één ding:  "brrrrrr warme chocolademelk".

Het grootste deel van de meegereisde supporters uit Helden dachten samen met het thuispubliek een beschut plekje op het terras gevonden te hebben, maar of het daar echter warmer was dan langs de zijlijn, durf ik te betwijfelen. In ieder geval stonden ze een stuk dichter bij de bar...

Naar de wedstrijd dan maar. Vanaf de aanvang is het duidelijk dat Helden vandaag de bovenliggende partij is. Er zal niet opnieuw verloren worden in en tegen de rood-witten. De eerste 15 -20 minuten zijn er echter nog geen grote kansen te benoemen. Het middenveld is vandaag van Helden, met Mees terug in de gelederen en Wes natuurlijk en dat terwijl Julian nog op de bank zit. Sam in de punt van de aanval en Breuk en Niels Jansen (die van Roel) op de flanken. Het zijn de buitenspelers die elkaar na een kleine 20 minuten spelen vinden. Niels gaat goed door en vindt de vrijstaande Breuk, die tegendraads de keeper van MVC verschalkt. De verdiende 0-1 staat op het score bord. En Helden gaat door met aanvallen en 5 minuten later is het Weslie die aanlegt voor een vrije trap van een meter of 30 van de goal. Het is een venuftig balletje dat echter door alles en iedereen gemist wordt. Iedereen?  Ja Iedereen. Dus ook de keeper?  Ja dus ook de keeper. En aangezien de bal tussen de palen is gemikt staat het zomaar 0-2. Wat een weelde, dat zijn de jongens van de JO19-1 niet zo heel vaak gewend.

Maasbree werkt hard, maar komt vandaag eenvoudigweg kwaliteit te kort om het Lars echte moeilijk te maken vandaag. Uiteraard staat daar ook verdediging voor, die vandaag goed bij de les was.

In de tweede helft zien we een nog betere helft van Helden, waarin het voetballend tot soms mooie dingen komt. Maar de heren in blau vergeten één ding: de score nog wat te vergroten en zo nog wat meer zout in de wond van de thuisploeg te gooien. Mooie aanvallen leiden tot kansen voor de ingevallen Julian en voor Daan. Die laatste zal vanavond nog minimaal 1x wakker schrikken en denken als ik .... dan....  Maar de keeper zat er dus nu net tussen.

En zo kabbelde de wedstrijd door en was Helden vandaag de baas in Maasbree. Ook wel eens lekker. En zo ontvouwt zich toch een wat vreemde competitie voor Helden, die laten zien dat het een 11-tal is dat heel aardig kan ballen en van iedere tegenstander kan winnen. Helaas, ze lieten ze ook al zien dat ze kunnen verliezen en dat resulteert momenteel in een gedeelde 4e plek op de ranglijst. Lang niet verkeerd. De nummer 1, sparta (zaterdag komen zij op bezoek op Sportpark Kerkeböske) heeft slechts 3 punten meer.
Dat kan dus nog de nodige spektakel opleveren en daarom ook de oproep om die laatste wedstrijd allen te komen kijken. Kou of geen kou.

Zo dat was ie.  En nu ..........   een warme chocolmelk.