6372XC
LANDGRAAF
tel. 045-5316658

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

3e Keer Schaesberg dit seizoen.  Twee keer verloren:  2-3 en 1-2..   Dus: niet kansloos voor vandaag.

Welke gladiatoren gingen de arena in vandaag. Het waren er 12. Aliihsan is nog steeds herstellende van zijn blessure en dus was hij er nog steeds niet bij. Letterlijk, want een virus weerhield hem er ook van om zijn teamgenoten aan te moedigen.
En Ties is inmiddels een JO17- er geworden. En dus moesten we het met 12 zien te redden vandaag.

Vanaf de aftrap is het meteen de thuisploeg die fors druk zet en bijna worden ze beloond, omdat wij achterin meteen de fout in gaan. We lijken wel even te schrikken. Maar gelukkig komen we met de schrik vrij. Vervolgens is het wel schrikken geblazen voor de thuisploeg, want onze eerste de beste aanval gaat als een mes door de boter. Uiteindelijk krijgt Sem de bal aangespeeld op rechts en hij kan zo de 16 in lopen. Met een vernietigend schot laat hij de keeper kansloos. De 0-1 staat op het scorebord.

En weer 3 minuten later zou de 0-2 erop moeten staan, helaas schrikt gelegenheidsspits Daan zo van zijn kans dat hij de bal niet lekker raakt en voor praktisch open goal toch naast weet te prikken. Dat zou een zeer goed begin zijn geweest.

Dan komt de thuisploeg beter in het spel en zet de verdediging onder druk. De handige rechtsbuiten (Diego) is onze verdedigers regelmatig te snel af en de voorzetten zijn levensgevaarlijk. Het duurt dan ook niet al te lang als Schaesberg langszij komt, met een verdiend en mooi doelpunt.
En de thuisploeg gaat door en is sterker en sterker. De 2-1 valt in de 17e minuut en is dan ook verdiend.

Voetballend hebben we het lastig en dus wordt wat vaker de lange bal gehanteerd. Hierin komen soms toch wel kansen Zo ook als Daan de bal krijgt en op volle snelheid zijn tegenstander voorbij gaat. Die vindt dat niet zo leuk en zorgt er vakkundig voor dat Daan gevloerd wordt. Een proffionele overtreding laten we maar zeggen, want de verdediger op een (terechte) gele kaart komt te staan. Maar wij kopen daar natuurlijk niets voor. Daan heeft zich goed bezeerd en hobbelt de eerste helft maar door.

Na de thee, of beter gezegd ranja, probeert Daan het nog even, maar al snel blijkt dat het niet meer gaat.
Het wordt nu nog lastiger om die gelijkmaker te maken, toch blijven we het wel proberen, maar grote kansen weten we niet echt te creëren.
En tot overmaat van ramp zijn onze verdedigers ook niet helemaal bij de les vandaag, waardoor we nog 2 cadeautjes weggeven en de uitslag wat groter uitvalt in uiteindelijk een 4-1 verlies. Over de inzet was niets te klagen, maar overall was de tegenstander vandaag net iets beter weer.

Zaterdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen De Ster. Dan zijn er weer nieuwe kansen.