Hoofdklasse (3e fase) B

11 februari 2023 13:00

M. Kuijlaars

Beste Lezeres, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

Na een pauze van 1 week (de wedstrijd bij de Venlosche Boys kon vorige week niet doorgaan), mochten de heren vandaag weer de wei in voor de 2e thuiswedstrijd in fase 3.

De eerste thuiswedstrijd was helaas verloren gegaan in een gelijkopgaande wedstrijd tegen SHH, waar de laatsten echter wel 2x wisten te scoren waar wij dat vergaten. Geen uitgebreid verslag, want geen Razende op die dag. Vandaag was de Razende er wel weer vroeg bij.

Aankomend op het sportpark Kerkeböske, zo rond de klok van 12:30 uur kijkt hij zijn ogen uit. Staat daar nu echt een heuse spelersbus op de parkeerplaats? Ja dat lijkt er toch echt op.

Benieuwd wie er aan het spelen is, en of er nog een extra verslag uit moet vandaag loop ik snel door het sportpark op. Maar gek, er wordt helemaal niet gevoetbald op dit moment. In de kantine begrijp ik dat het de spelersbus is van onze tegenstander van vandaag. De jongens uit Heële hebben potverdikkie een eigen bus. Dat is even boffen. Verderop zie ik spelers het hoofdveld inspecteren. Wat zullen ze schrikken. Dit is even wat anders dan het biljartlaken daar aan de Tacitusstraat in Heerlen. Dit is een ouderwets echt voetbalveld, waarop door de nieuwe fasering alweer sinds eind januari op gevoetbald moet worden en ja..... daar heeft een echt veld wel iet onder de leiden.

Maar ze zullen het ermee moeten doen, net als onze boys iedere thuiswedstrijd. Maar de wedstrijd begint niet voordat er 1 minuut stilte wordt gehouden voor de slachtoffers en nabestaanden in de getroffen gebieden in Turkije en Syrie. Ik vraag me even af of iedereen in de cirkel en op de bank weet waar dit over gaat, maar het is goed dat we hier even 1 minuut bij stilstaan. Niets is vanzelfsprekend.

Minuut stilte voor slachtoffers en nabestaanden Turkije en Syrië

En na die minuut kan er dan ook echt gespeeld worden. En wordt er vanaf de aftrap direct goed druk gezet op de tegenstander. De eerste kansen zijn daar meteen. Een corner wordt net niet goed geraakt, waardoor de bal te weinig snelheid meekrijgt en de keeper kan redden. Tweede (schiet)kans is voor Dirk, maar zijn schot gaat hoog over. De eerste speldenprikken zijn daar. Ook Allishan krijgt zijn 1e kans ,maar schiet voorlangs.
Niet veel later is het wel raak. Allishan gaat goed door en ontfutselt de bal van de verdediger. Dit doet hij reglementair en hij laat de keeper kansloos. 9e Minuut en de 1-0 voorsprong is dik verdiend.
Ook Bekkersveld krijgt haar 1e kans, als Raf uit de goal is moeten komen. Maar de bal gaat over de lege goal heen, tot opluchting van de thuisploeg. Dan neemt Helden het initiatief weer over. Jurre met een knap schot van grote afstand, maar de keeper is lang genoeg en plukt de bal onder de lat weg. Ook Dirk waagt nog een poging, maar wederom is de bal 'net' te hoog gemikt. Ik schat een meter of 10.  Ook Bekkerveld prikt nog een keer, maar de ballen zijn een prooi voor Raf. En zo gaan we met een verdiende 1-0 de rust in.

In de tweede helft weer een beter Helden. Ties, die nog even mee deed in de eerste helft is dan weer naar zijn eigen team toe. Dank Ties voor je inzet. Het is Tijn Kranen die er voor hem inkomt. Wie? Tijn Kranen?  Nog niet eerder gehoord. Hij is pas 1e jaars JO13 speler, maar een mooi talent dat zijn kans in de JO15 pakt. Hij doet het prima vandaag. Tijn, bedankt voor je harde werken. Als we dan toch aan bedankjes bezig zijn, ook dank aan Lot Arts van de MO20. Zij stond in die 2e helft ook haar 'mannetje'.

Helden is dus wederom wat beter, maar grote kansen weten we niet te creëren en dus blijft die 1-0 op de borden staan en dan weet je het maar nooit, al lukt het Bekkerveld niet echt om gevaarlijk te worden. Of het moeten enkele vrije trappen zijn, maar deze leveren geen gevaar op voor Helden. En zo lijkt de wedstrijd dus in slaap te sukkelen. Weten wij de voorsprong maar niet te verdubbelen en weet Bekkersveld zich eigenlijk geen raad op onze helft. Het zal nu toch bijna gedaan zijn... En dan toch, toch valt de gelijkmaker nog. Moet gezegd worden, Bekkerveld gaat er nog een keer voor en de aanvoerder krijgt net een beetje teveel ruimte. Allishan weet hem niet af te houden en van grote afstand vuurt hij het schot af. De bal krijgt de bekende zwabber en iedereen (en dus ook Raf) wordt verrast. De bal ploft in het net. Heel Heerlen juigt en tja kan je ze het kwalijk nemen?  Nee natuurlijk niet, dan zouden wij net zo doen. Het is ontzettend zuur. Tot een fatsoenlijke aanval komt het niet meer want de scheidsrechter heeft een minuut later al voor het eind gefloten. Het eerste punt is binnen, maar het voelt toch een beetje als verlies vandaag.

Ik heb nog meer te doen en dus vertrek ik weer vlot van het sportpark. De bus staat er nog steeds, glimmend van trots, op de parkeerplaats.
Op de terugweg naar huis blijft dat zinnetje maar in mijn kop doorzeuren...