5916NN
VENLO
tel. 077-3511173

Beste Supporters van Helden 1,

Uiteindelijk is die dan gespeeld; de uitwedstrijd tegen FCV uit 't Ven. Uitwedstrijd?  Ja, lang verhaal, maar de wedstrijd tegen FCV was op verzoek van Helden omgeruild. Maar het voetbalssysteem is blijkbaar zo ingewikkeld dat dit niet omgezet kan worden en dus lijkt het alsof Helden thuis speelde, maar dat was niet zo.
Enfin, nadat de wedstrijd van 11 december al was afgelast wegens een onbespeelbaar veld daar in 't Ven, werd deze ook voor 15 en 22 januari afgelast, om uiteindelijk op donderdag 26 januari gespeeld te kunnen worden.

Een op voorhand spannende pot in een zeer spannende en onvoorspelbare competitie, want bedenk dat het verschil tussen de nr. 3 (Baarlo) en de nummer laatst (Hegelsom) slechts 6 pt. bedraagt. Helden en FCV staan respectievelijk op nr. 5 en 6 met een gelijk aantal punten van 14. De winnaar van vandaag zou dus spekkoper zijn. Maar kwam die er ook?  Nee dus.

Bij een temperatuurtje van omme nabij  het vriespunt werd er in 't Ven afgetrapt en in de eeste helft maakt Helden de bedoeling meteen duidelijk; ze komen voor 3 punten en niet minder. Het spel is energiek en Helden heeft duidelijk de overhand. Kansen blijven niet uit en de 0-1 van de voet van Tom Peeters zet Helden dan ook dik verdiend op voorsprong. En dan vergeet Helden, wat het al vaker is vergeten dit seizoen: ze vergeet de voorsprong uit te breiden. Steeds weer is de keeper van 't Ven een 'sta in de weg' en tot 2x toe wordt de bal van de lijn gered, terwijl sommige blauwhemden de handen al in de lucht staken. Iets te vroeg gejuicht heet dat dan. Net voor rust denkt Koen Maesen de bal binnen te koppen, maar weer is het de keeper van 't Ven met een prima redding. En dus blijft het bij 0-1 en dus blijft het spannend.

Na de rust zien we een heel ander spelbeeld. Wat er in de kleedkamer is gezegd zullen we niet weten, maar het heeft wel geholpen. De thuisploeg is nu de bovenliggende partij, zet druk op de bal en is duidelijk op jacht naar de gelijkmaker. Gelukkig voor Helden is de linksbuiten van 't Ven tot 2x toe niet scherp genoeg in de afronding. Ook Helden krijgt nog wat kansen, maar stuit steeds op de uitstekende keeper van de thuisploeg. Wat 't Ven ook probeert, de 0-1 blijft op het scoreboard en zo lijkt het vv Helden dus te zijn die spekkoper is en afstevent op de 3e plek in de competitie ranglijkst. Maar niets is minder waar helaas, want in de blessuretijd is het toch de thuisploeg die een vrije trap weet te verzilveren. Nick zit er nog aan, maar kan de bal niet keren. En dus staat het toch nog 1-1. Bijna wint de thuisploeg nog in de allerlaatste seconden, maar de bal vliegt net naast. En zo delen 't Ven en Helden de punten en blijft de competitie ongemeen spannend. Zondag wacht de clash met Baolder...