6445EK
BRUNSSUM
tel. 045-5253877

Beste supporters van Helden 1,

We weten allemaal hoe de competitie afliep. Voor Helden niet positief. Het was net goed genoeg om nog de nacompetitie in te mogen. En dus is er nog altijd die kans op lijfsbehoud. Daarvoor hoeven er 'slechts' 3 finales gewonnen te worden.

De eerste werd vandaag gespeeld in Brunssum, tegen het plaatselijke Langeberg. En die weten inmiddels zeker dat ze zijn gedegradeerd, want Helden was na 90 minuten en blessuretijd de sterkste met 2-3.

Helden kwam furieus uit de startblokken met 2 doelpunten binnen de eerste 10 minuten. Sef opende de score toen hij in complete vrije positie voor de goal kwam te staan. Helden gaat direct door en verdient in de 7e minuut een corner. Via enkele kopballen over en weer weet Stan van Berlo de bal uiteindelijk de juiste richting op te koppen en zo staat het binnen 10 minuten al 0-2 voor Helden. Wat een weelde.
Lang genieten van deze weelde was er niet bij. In de 12e minuut is het een prachtige aanval die tot de 1-2 leidt en zo is de spanning weer helemaal terug. In de resterende tijd van de eerste helft houden de ploegen elkaar in evenwicht, met enkele kansen over een weer.

In de tweede helft is het Langeberg dat de gelijkmaker scoort uit een vrije trap, die via een voetje de kruising in vliegt en Nick Bouten kansloos laat. En zo staat het weer helemaal gelijk. Beiden ploegen gaan wel voor de overwinning en Helden lijkt hier het beste in te slagen, want zij komen weer op voorsprong. Sef wordt neergehaald in de 16m en de scheidsrechter wijs gedesideerd naar de stip. Het is Sef zelf die de penalty benut en zo staat Helden dus weer aan de goede kant van de streep.

De tijd begint langzaam te dringen en ook de tegenstander begint te dringen en te dringen. Ondertussen tikt de tijd weg en lopen frustraties op. Dit lijdt in korte tijd tot 2x geel en dus rood voor een van de Langebergers. Helden moet het dan eigenlijk afmaken in de counters, maar slaagt hier dus niet in en dus blijft het tot het laatste fluitsignaal spannend.

Als dit laatste signaal dan klinkt, is daar de opluchting.

De eerste horde is genomen, nog 2 te gaan.