Helden maatje te groot voor peelcombinatie

Helenaveen Vet

30 september 2023 17:00

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN

Het was vandaag van beide kanten lastig om elf spelers op te trommelen getuige het ontbreken van de assistent scheidsrechters in de eerste helft.

Helden begon zeer offensief aan de wedstrijd en zette meteen heel erg hoog druk. Dit pakte zeer goed uit en resulteerde in vele kansen.

Ook qua efficiency zat het wel snor want de meeste kansen werden ook omgezet in een doelpunt. In veel gevallen was het vooral de voorzet die van absolute wereldklasse was en maar binnengelopen hoefde te worden. De eerste helft eindigde dan ook in een 5 tegen 1 voorsprong; niets aan de hand.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld enigszins; de thuisploeg werd wat overmoedig en gaf daardoor veel ruimte prijs. Helenaveen/Griendtsveen maakte daar met enkele erg behendige spelers goed gebruikt van en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Sterker nog, dit resulteerde in de tweede tegentreffer.

Niet lang daarna kreeg Helden een vrije trap die behendig langs de muur werd geschoven en tot doepunt werd gepromoveerd. Het zou overigens kunnen dat de laatste twee hoogtepunten van de wedstrijd zich in andere volgorde hebben afgespeeld maar dat doet niet echt ter zake.

Een leuke en sportieve wedstrijd die een groter publiek had verdiend. In de kantine was het nog gezellig naborrelen...