Met zes punten terug naar dörp

RKSVN Vet

9 maart 2024 17:00

Sportpark Ligteveld
Maasweg 1
6086CA
NEER

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Neer op het programma. De leiding verrastte vandaag door Pieter (normaal rechtsback) in de spits te zetten. Dit vertrouwen betaalde zich meteen uit. Helden schoot uit de startblokken. Mark creërde een vrije doortocht voor zichzelf en gaf de bal mee aan Pieter. Die wist wel raad met dit kansje. Bam! 3 minuten gespeeld en 0-1! Daarna kabbelde de wedstrijd voort tot Rob Gubbels in de 16 meter zijn tegenstander uitspeelde en met zijn choco linker de bal in het doel jaste. 0-2! In het laatste gedeelte van de 2de helft werd Neer sterker en moest Helden af en toe fel van zich af bijten. Twee keer kwam Helden goed weg door geen strafschop tegen te krijgen. Pfuuuuuuut! Tijd voor thee! In de rust werd aangegeven dat we er nog niet waren. En dat we moesten blijven denken aan de zoefiecup. De tweede helft speelde zich veel op het middenveld af. Neer jaagde op de aansluitingstreffer maar de verdediging van Helden stond als een huis! Complimenten ook aan keeper Jeroen van de Knip met een aantal goede reddingen en goed voetbal. 10 min voor het einde kreeg Neer een vrije trap rond de 16 meter. De bomber van t zuiden, Maurice Graef, ging achter de bal staan. Hij had nog geen bal goed geraakt maar deze lepende hij prachtig op de binnenkant van de bal. Net geen goal. In de counter werd de bal diep gespeeld en ontvouwde zich een prachtig sprintduel tussen oude bekende Selie en Boele. Allebei vroeger razendsnel en nu nog bijna niet te volgen met het blote oog. Boele was de snelste van de twee en bleef ‘cold as ice’ voor de keeper. 3-0! Overwinning is de tes! Helemaal op het einde wilde Reinier het nog even spannend maken door Graef op zijn tenen te trappen in de 16. Wat volgde was een schreeuw die tot over de Maas te horen was en een penalty die werd benut. 1-3 eindstand! Hele goede pot van de blauwe! 6 punten voor de zoefie. Pilsje dik verdiend! Volgende week Meijel thuis op het programma. Op papier lastig, maar in deze vorm lijkt niemand ons te kunnen stoppen.