vv Helden 1 (zon)

3e klasse C

3 november 2019 14:30

Onbekend

Afgelopen zondag heeft Helden in Melderslo drie punten mee naar huis genomen. Het elftal van trainer Rob Jacbos stapte na negentig minuten met een 0-1 overwinning van het veld.

De enige treffer kwam van de voet van Mike van Lier die na een goed kwartier de bal langs doelman Van Westerveld schoof. Vlak na de openingstreffer leek Freek Kessels ook voor de 0-2 te zorgen. Zijn doelpunt werd echter teruggedraaid nadat Bas Wijnands vlak daarvoor buitenspel had gestaan. Diezelfde Wijnands had niet veel later nog een goede kans om alsnog voor de tweede treffer van de dag te zorgen. Hij kon de bal in het zestienmetergebied echter niet goed genoeg controleren waardoor zijn schot hoog over ging. Vlak voor het einde van de eerste helft liet Melderslo voor het eerst van zich horen. Dennis Gubbels kon vrij inkoppen maar zag zijn kopbal via de lat over het doel gaan.

In de tweede helft zakte de Heldenaren wat terug. Melderslo leek daarmee wat beter in de wedstrijd te komen. Toch kon de thuisploeg niet echt een vuist maken. Alleen Gijs van de Lisdonk kwam nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot miste echter richting en spatte uiteen op de vuisten van doelman Bouten. Helden, dat de tweede helft slordig aan de bal was, had aan de andere kant het duel ook al voortijdig kunnen beslissen. Freek Kessels mocht alleen richting het vijandelijke doel maar zag Van Westerveld attent reageren waardoor de 0-1 voorsprong bleef staan.

Door deze overwinning blijft Helden zich houden op de bovenste posities. Volgend weekend komt koploper Sparta’18 op bezoek. Een interessante testcase om te zien hoe de Heldenaren er daadwerkelijk voor staan.