vv Helden 1 (zon)

3e klasse C

17 november 2019 14:30

J.M.M. (Jeroen) van Rossem

Helden heeft zich afgelopen zondag goed hersteld van de nederlaag tegen Sparta'18. In Ospel won de ploeg van trainer Rob Jacobs met 1-2 van R.K.S.V.O., een uitslag die hoger uit had kunnen vallen.

Helden begon goed aan het duel, en tegenstelling tot vorige week wist het veel diepgang te vinden en kansen te creëren. Op een fraaie manier vonden Tren Giesen en Mike van Lier vrijwel identiek het rechterkruis na een mooie aanval waardoor Helden halverwege de eerste helft met 0-2 leidde. Lang kon Helden echter niet genieten van deze ruime marge. Doelman Nick Bouten had vlak na de 0-2 geen passend antwoord op een vrije trap en zag de rebound van Daan Janssen vervolgens binnen gaan.

Na de rust bleef Helden de bovenliggende partij en leek het erop dat de wedstrijd snel op slot zou gaan. De Heldenaren hadden echter hun vizier in de tweede helft niet op scherp staan waardoor het spannend bleef. Ospel bleek daarentegen aan de andere kant niet in staat om aanvallend gevaarlijk te worden waardoor de ruststand ook de eindstand bleek. Ook zagen de gastheren nog dat Daan Creemers met rood het veld moest verlaten. De Ospelnaar trapte Stan Versleeuwen meermaals na en kon dan ook terecht voortijdig gaan douchen.

Door deze overwinning houdt Helden voorzichtig aansluiting bij de top van het klassement. Volgend weekend komt H.B.S.V. op bezoek dat afgelopen weekend won in Melderslo.