VV Baarlo 1 (zon)

3e klasse C

11 oktober 2020 14:30

Op zondag 11 oktober stond Helden 1 - Baarlo 1 op het programma. Normaal gesproken een uitgelezen mogelijkheid voor velen om naar het voetbalveld te komen om deze derby te aanschouwen. Echter bepalen de corona maatregelen dat er geen supporters aanwezig mogen zijn dus het wordt een stille middag tussen 2 ploegen welke gewaagd aan elkaar blijken te zijn.

De wedstrijd begon stroef en het spel werd met name op het middenveld gespeeld. Het aantal kansen aan beide doelen bleef daarmee beperkt, maar uiteindelijk was het Baarlo dat in de slotfase van de 1e helft de bovenliggende partij was. Doelman Nick Bouten moest 1x redding brengen na een snelle combinatie van Baarlo over de rechterzijde waarbij Nick een sta in de weg was. Hiermee bleef de ruststand op Kerkeböske dan ook 0-0.

Helden kwam gretiger uit de kleedkamer in de 2e helft en dit leverde dan ook een stuk aantrekkelijker voetbal op, waarbij combinatie vaak nog stranden in de aanval. Echter Helden drong steeds meer aan en uiteindelijk was de goed invallende Tren Giesen die de score in het voordeel van Helden opende. Via een combinatie met spits Mike van Lier werd vanaf 16 meter met een droge knal in de rechter onderhoek de 1-0 op het scorebord gezet. Baarlo had in de gaten dat het meer moest brengen en met een aantal aanvallende wissels werd het spelbeeld omgedraaid. Baarlo had balbezit en Helden moest het dit gedeelte duidelijk hebben van de counter. Echter was het invaller Koen Maessen aan Helden zijde die de grootste kans creëerde, met een knappe actie op de linkerkant werd de verdediging uitgekapt en de bal op de paal gemikt. 5 Minuten voor tijd kwam uiteindelijk dan toch nog de aansluitingstreffer voor Baarlo. Uit een hoekschop viel de bal via de hak van Gilian de Bruijn achter Nick Bouten in het doel.

Het laatste wapenfeit kwam uiteindelijk via Koen Maessen. Aan de rechterkant speelde Gilian de Bruijn met een passeerbeweging de verdediging uit en legde de bal af op de inkomende Koen Maessen. Hierbij werd hij ten val gebracht en schreeuwde Helden om een penalty welke uiteindelijk niet gegeven werd. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd.

Beide ploegen hadden gehoopt op meer, maar al met al een terechte uitslag zonder winnaar.