Helden had afgelopen zondag de kans om de titel in de Vierde Klasse D te pakken. Een enkel punt was voldoende om het kampioenschap binnen te slepen en dat bleek nog een heel karwei. De gasten uit Roermond maakten goed gebruik van de zenuwen die de Heldenaren stiekem in de benen hadden zitten en domineerden de hele wedstrijd. Desondanks wist Helden in blessuretijd een gelijkspel uit het vuur te slepen en zich daarmee te verzekeren van het kampioenschap.

Helden mocht ook blij zijn dat SVC´00 maar met een 1-2 voorsprong de rust in ging. Dillon Janssens had de gasten na een half uur spelen op voorsprong gebracht na een mooi uitgespeelde aanval. Ton Peeters mocht vijf minuten voor rust wel aanleggen voor een strafschop nadat Freek Kessels werd gevloerd. Peeters schoot beheerst binnen waarna Helden even opgelucht kon ademhalen. Dat moment van rust duurde voor de thuisploeg echter kort. De eerste aanval na de gelijkmaker resulteerde ook in een strafschop nadat Freek Kessels de bal met de hand beroerde. De strafschop werd tot geluk van het goed gevulde sportpark gekeerd door doelman Nick Bouten. Enkele minuten later moest hij wel de meerdere erkennen in een schot waardoor SVC´00 alsnog met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust leek Helden wat meer rust in de ploeg te hebben. Het was dan ook nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar vond telkens een goed keepende sluitpost op haar weg. Aan de andere kant kreeg SVC´00 de ruimte om hun voorsprong uit te bouwen maar doelman Bouten hield enkele ballen op fenomenale wijze uit het doel waardoor de spanning er volledig in bleef. Boutens werk werd beloond toen Nicky van Lier de bal in de 96e minuut binnen wist te schieten. Deze gelijkmaker zorgde voor een ongekende ontlading en het kampioenschap.

Met dit gelijkspel mag Helden zich de terechte kampioen van de Vierde Klasse D noemen. Het hele seizoen stonden de Heldenaren (al dan niet op basis van verliespunten) op kop en wist slechts één ploeg de Heldenaren te verslaan.