Venlosche Boys 4 (zon)

4e klasse 05

20 september 2020 12:00

Op een zonnige zondagmorgen was het Helden 4 dat ditmaal thuis mocht aantreden tegen Venlosche Boys 4, ookwel FC Polonia Venlo genoemd. Zoals de naam doet vermoeden een team met enkel spelers van Poolse afkomst op één Nederlander na. Helden wist dan ook dat het zijn beste beentje voort moest zetten om van deze Poolse mentaliteit en hun doorzettingsvermogen te winnen.

Nog voor de aftrap was het FC Polonia dat het Vierde voor de eerste keer verbaasde. Met zijn allen omhelsend in een cirkel waar vervolgens zo hard werd geschreeuwd dat Helden had gehoopt dat het deze mannen vorige week bij zich had om onze keeper Mikey wakker te schreeuwen.

Echter liet T-mo zich hier niet door van de wijs brengen want voor de vierde keer op rij werd dit seizoen de toss gewonnen door onze aanvoerder. Een unicum! Helden begon dus vertrouwd en zou de tweede helft richting de kantine mogen spelen.

Helaas mocht dit niet baten want het was Polonia dat na enkele minuten de voorsprong al te pakken had door een aanval vanuit rechts en in minuut 10 werd het ook al 0-2. Een corner voor Polonia waarbij een overtreding op Mikey vooraf ging en waardoor de bal bij de tweede paal binnen kon worden gekopt. Onze doelman, die zijn frustratie duidelijk kenbaar maakte jegens de scheids die het doelpunt goedkeurde, schopte hierop (weliswaar per ongeluk) een bal in de richting van de scheids waarop hij zonder twijfel de gele kaart tevoorschijn haalde. Alsof de 0-2 nog niet erg genoeg was, kon Helden ook nog de komende 10 minuten voor de tweede week op rij zonder doelman spelen. Gelukkig was het Noise die dit oppakte en die ons zonder kleurscheuren door deze 10 minuten wist te slepen.

Helaas was het FC Polonia dat rond de dertigste minuut wel nog de 0-3 en 0-4 mocht laten aantekenen door twee fouten achterin bij Helden. Voor rust wist Helden wel nog het netje te laten bollen. Dankzij een goede actie op rechts van Sloapie kwam de bal tegen de hand van een Poloniaan en was het Kaka die de strafschop die hierop volgde niet onbenut liet. Ruststand 1-4.

Ook na rust wist FC Polonia weer goed uit de startblokken te komen want nog voor de 50e minuut wist het de 1-5 aan te tekenen. Hierop volgde ook nog de 1-6, wederom eentje waarbij niet iedereen bij Helden goed op stond te letten. De 2-6 eindstand werd door onze eigen Shampoo op het bord gezet die rond minuut 75 na een goede vrije trap van Kaka de bal zodanig wist te verlengen dat deze onhoudbaar was. Hierna was hij zo gebrand om er nog eentje te maken dat hij met zijn ‘drie cijfers’ een gestrekt been in de doelman zijn buik plantte, waarna de doelman geblesseerd het veld kon verlaten. Weliswaar per ongeluk, maar ook Shampoo kon 10 minuten inrukken.

Al met al heeft FC Polonia verdiend gewonnen en kon het hun 30 fanatieke, meezingende, meeklappende, meegereisde supporters een mooie voetbalmiddag bezorgen. Helden 4 kon vandaag gelegenheidsaanvoerder Frankie helaas geen mooi verjaardagskado bezorgen en staat volgende week de uitwedstrijd tegen IVO op het programma waar het zaak is om weer eens voor 3 punten te zorgen. Good old Baart zal dan voor een spannend en weerzinwekkend verslag zorgen.