vv Helden JO17-1

Hoofdklasse G

19 september 2020 13:30

Beste Lezers, lezerinnen en supporters van de JO17-1

Na een minder succesvol seizoen ouverture in de beker stond vandaag de eerste wedstrijd op het programma. En meteen een kraker van jewelste. De meeste jongens hadden echter niet zo’n heel goed gevoel overgehouden aan het laatste bezoek aan Schaesberg. Daar verloren zij namelijk 2 jaar geleden het kampioenschap door er met 3-1 te verliezen. En in de verwachting dat dit 2 jaar later het zelfde team is, wachtte de jongens van de JO17-1 een zware dobber daar in het zuiden des lands.

En helaas kon er ook niet gespeeld worden op het hoofdveld (gras), maar moest er uitgeweken worden naar het kunstof, daar waar het nog een paar graden warmer is. En dat was nog niet alles. Eenmaal aangekomen in Landgraaf kwam de leiding er tot schrik achter dat de shirts achter waren gebleven in het Heldense. Dit leidde onmiddellijk tot een plaatselijke ontploffing op de supportersapp; wie o wie kon ‘even’ naar Landgraaf komen om alsnog de shirts te brengen. Hij of zij had hier nog precies 1 uur en 15 minuten de tijd voor. Gelukkig was er snel reactie van JP v Hensberg, die nog die kant op zou komen. Niet om naar Daan te komen kijken (blessure), maar naar diens vervanger, zijn jongere broertje Juul (eerste jaar JO15 speler).

Nou was er verder nog meer? Nee gelukkig niet, maar dat was ook wel voldoende. Kortom een slechte generale op alle fronten….. maar dat belooft een goede première … zegt het spreekwoord toch?

En het is maar een spreekwoord, maar dit keer wel eentje die opgaat.

De jongens legden een puike pot op de kunstof vezels van Landgraaf en de thuisploeg kwam er niet tot nauwelijks aan te pas.  Dit resulteerde ook in prima doelpunten, waarbij de tegenstander door 1x raken diverse keren compleet zoek werd gespeeld. Toch duurde het nog 30 minuten voordat het goede spel van onze jongens beloond werd. De 0-1 kwam van de schoen van Wes, na een assist van Jort.  Binnen 4 minuten verdubbelde Sam de voorsprong na een prima assist van De Breuk. En Schaesberg was nog maar nauwelijks van de schrik bekomen toen De Breuk zelf met de 0-3 (voorzet Wes) de wedstrijd wel besliste. Wat een droom 1e helft was dat zeg.

Na de rust ook weer een goed spelend Helden, dat zichzelf bleef belonen met doelpunten, dit keer wederom in de persoon van Sammie, die zijn 2e doelpunt maakte vandaag. (2e assist van De Breuk). Deed de thuisploeg dan helemaal niets goed. Nou ze probeerde het wel, maar de verdediging in de personen van Guus, Nillis en gebr. Janssen en Janssen en keeper Kas, stond als een huis vandaag.  Oke, op dat ene bedrijfsongevalletje na dan... toen de 1-4 gemaakt werd. Maar toen was de wedstrijd natuurlijk al lang gespeeld.

Kortom een mooie middag in de bakoven van Landgraaf.

Vergeet ik nog bijna onze invallers te vermelden: dank aan de heren Julian, Gianni en niet te vergeten Juul. Zij leverden ook een bijdrage aan deze mooie pot, ingehuurd van de JO17-2 en de JO15-1. En die laatste verdient een extra vermelding.  Juul (eerste jaar JO15) voetbalde 15 minuten mee. (Bij sommige tegenstanders kon ie gewoon tussen de benen door lopen). Eén kans kreeg hij nog (die hij zelf creëerde), maar helaas was er te weinig kracht voor het schot op doel.  Dat was wat geweest… Het mocht helaas niet zo zijn.

Met een tevreden glimlach om hun snoeten keerden trainers/leiders Sam Peeters, Harm Rutten en Joep Lenders terug naar Helden. Met vertrouwen kijken ze uit naar het volgende potje, thuis tegen SC Irene, zaterdag 26 september op Sportpark Kerkeböske.  14:30 Uur bent u van harte welkom om te komen kijken. En komen allemaal, want het is een goed stel hoor!!   Hé.... waar heb ik dat eerder gehoord??