S.V. Roggel 2 (zon)

3e klasse D

17 oktober 2021 11:00

R.G.H.M. Schuyers

Vandaag stond de wedstrijd tegen Roggel 2 op de rit. Roggel dat nog aan het wachten is op de eerste punten van het seizoen, dus op papier een makkie. Maar juist tegen deze tegenstanders hebben de mannen van Dörp 3 het traditioneel lastig. De vrijdagtraining was slecht qua opkomst. Redenen hiervoor waren een feestje van de gemeente en de naweeën van de Beringse Kermis, hierdoor waren er enkele griepgevallen en een dus een belabberde opkomst. De voortekenen waren dus al niet goed. Tiesse heeft meerdere malen gevraagd of iedereen fit genoeg was om te spelen en zowaar konden we met 15 eigen beginnen. Goed testen tijdens de warming up is het devies om te weten hoe iedereen met lichte klachten ervoor staat. Niemand geeft iets aan dus we kunnen beginnen.

Helden laat Roggel achterin de bal rond tikken en wacht rustig af wat er gaat gebeuren. Bij de eerste de beste aanval van Roggel zien we er verdedigend niet al te best uit en de linksbuiten kan naar binnen komen en uithalen in de korte hoek, 0-1! Niet scherp begonnen dus. Kop omhoog en verder. Helden komt hierna iets beter in de wedstrijd en komt enkele keren bij het vijandelijke doel uit. Via de keeper van Roggel of de scherpte die we voorin missen komen we niet verder dan enkele corners. Bij een van de Heldense uitvallen komt de bal tegen de arm van een verdediger van Roggel, resoluut wijst de scheids naar de strafschopstip. Helden juicht, Roggel baalt. Tunke gaat achter de bal staan en verknalt deze kans. Roggel juicht en Helden baalt! Dit was de uitgelezen kans om de wedstrijd naar ons toe te draaien, maar helaas is deze last te zwaar voor de ervaren, misschien iet wat versleten schouders  van de veteraan. Dan valt in de achterste linie Voorter weg die een ijsbeentje niet te boven komt. Geluk bij een ongeluk is dat we Roelie nog fit en met nieuwe patta’s op de bank hebben zitten. Overigens geen Adidas Kaiser’s deze keer want die zijn door de bosbranden in Australië afgelopen jaar niet meer leverbaar. Allemaal verbrande Skippy’s zorgen ervoor dat het kangoeroe-leer niet aan te slepen is. Dus Roelie met semi flitsende Nike schoenen vervangt de geblesseerde Voorter. Helden trekt de wedstrijd meer en meer naar zich toe en krijgt kans na kans. Niet de grootste kansen dat moet gezegd worden, maar toch. De keeper van Roggel heeft genoeg te doen en ligt enkele malen op de juiste plaats. Of kwaliteit van de doelman of onkunde van Dörpse zijde, zeg het maar. Vlak voor rust nog een hachelijk moment in de Heldense 16. Pis wil een bal uittrappen, maar de spits van Roggel loopt hier toevallig nog voor. Via de rug van de spits komt de bal bij een andere Roggel speler terecht en deze werkt de bal gemakkelijk binnen. Protesten wegens het hinderen van de keeper worden weggewuifd, maar de oplettende vlagger Sjors gooit de vlag omhoog wegens buitenspel. Overigens trok de Roggelse bank deze conclusie ook al, dat het wel eens buitenspel kon zijn. 0-1 de rust in.

De rust gebruikt trainer Tiesse om zijn mannen op scherp te zetten en dat een goal niet uit kan blijven als we deze druk en aanvalsdrang door kunnen drukken. Let wel op dat we verdedigend wakker moeten blijven. Nogmaals de vraag of iedereen (nog) fit is, en we starten de 2e helft met dezelfde namen als waar we de 1e helft mee geëindigd waren.

Spelbeeld is weer hetzelfde maar de energie vloeit uit de benen van de Dörper voetballers. Het is allemaal een beetje slordig. Iedereen werkt voor wat hij waard is, maar het is vandaag allemaal net niet. Een dubbele wissel voor de moegestreden middenvelders die terugkomen van de griep of een slepende blessure moet Helden over het dooie punt heen helpen. Helaas is het kort hierna weer aan de andere kant raak. Slechte inworp lijdt weer direct tot balverlies aam Heldense kant en slap ingrijpen zorgt ervoor dat de rechtsbuiten van Roggel de bal lekker voor kan geven. Bij de tweede paal staat een speler van Roggel kogelvrij en deze kopt hem beheerst binnen, 0-2! Dit ziet er niet goed uit voor de mannen van Helden 3. Vorige week konden we nog de achterstand van 2 doelpunten goed maken, maar of dit vandaag mogelijk is…

Kort voor tijd met nog een 10 minuten op de klok krijgt Helden weer een strafschop. Deze keer proberen de Roggel verdedigers Ruben af te stoppen die via een solo de 16 meter binnenliep. Helaas voor Roggel gebeurde dit niet helemaal volgens de regels, en dit keer mocht Rob achter de bal plaats nemen. 1-2, zo moet dat Tunke! Helden gelooft er weer in en gaat inmiddels met een 4 mans voorhoede op jacht naar de gelijkmaker. Deze lijkt er te komen nadat Roggel deze keer binnen het 16 metergebied Rob naar de grond schopt. Niet slim! Wederom Rob die achter de bal staat en de gelijkmaker binnen knalt, 2-2. Helden gaat hierna nog opzoek naar de volle buit en vergeet hierbij de verdediging, maar door het slecht uitspelen van het overtal aan Roggel kant blijft het gelijk. Dan in de absolute slotfase van de wedstrijd nog een kans voor open goal voor de ingevallen Timo, maar hij maait volledig over de bal heen en kan via een herkansing Ruben niet bereiken met een harde voorzet. Oei oei, dit was me toch een kans. Scheidsrechter van dienst fluit hierna af en Helden en Roggel delen de punten.

Het was zeker niet goed wat we vandaag hebben laten zien, maar ondanks dat hebben we genoeg kansen gehad om de 3 punten binnen te slepen. Hard gewerkt voor zover dat mogelijk was. Maar soms moet je ook aan het teambelang denken en niet aan het eigen. Natuurlijk wil je zo veel als mogelijk op het veld staan, maar als dat eigenlijk tegen beter weten is, of voor maar 30 minuten maximaal, dan moet je ook eerlijk durven/kunnen zijn. Op het moment dat we met 5 á 6 twijfelgevallen moeten beginnen is dat gewoon teveel. Laat dit een les zijn en laten we zorgen dat we er de 31e weer staan als we aantreden tegen RKSVO. Een weekje rust dus voor Helden 3 en dan bouwen we na de wedstrijd tegen Ospel een (verjaardags)feestje, hopelijk met 3 punten!