HELDEN
tel. 077-3074041

Ik heb die bon gepakt
Terrasje zon gepakt

Het zou zomaar kunnen begin oktober, ware het niet dat de zon zich vandaag niet heeft laten zien. De klanken van de nieuwste hit van Good old René Froger en rising star rapper Donnie gaan weer als vanouds door de clubkiët van VV Helden. Tijdens het typen van dit verslag, op de wc, met uiteraard het raampje open hoor ik zelfs nog Anita Meyer met Why tell me why luidkeels meegezongen worden in de kantine, heerlijk! Zo moet het ook. Even terugkomend op René en Donnie, dit is ook wel een treffende vergelijking met Helden 3 op dit moment. Donnie staat voor de jeugd die aan het begin van hun seniorencarrière staan en René voor de oudjes die de jonge hengsten moeten temperen. Vorige week zijn we met 0 punten teruggekomen uit Rooy dus vandaag moesten de eerste punten van het seizoen binnen gehengeld worden. Tegenstander van vandaag was Susteren 4 (eigenlijk 3) die de hun eerste pot overtuigend wisten te winnen van Meijel. Helden kon de borst natmaken.

Vrijdag had veldtrainer Bob een spot-on analyse van de wedstrijd tegen Brevendia door de zeggen dat wanneer de tegenstander kut is, de scheids kut is, het veld kut is. Je er gewoon 2 á 3 in moet prikken en lekker naar huis moet gaan met 3 punten in de tas. Eigen schuld dikke 0 punten dus. Vandaag moest en zou het anders gaan! Helden 3 miste captain Boele, Rappe Sjors en Max wegens blessures, maar kon uiteindelijk toch met 3 reserves beginnen.

Helden 3 begon zeer geconcentreerd  aan de wedstrijd en als we aan de bal waren bleven we rustig en speelden het balletje lekker rond. Vooruit als het kan, terug als het niet anders is. Op het goede moment de diepte zoeken via de buitenkant en dan maar zien waar de bal terecht komt. Enkele keren komen we er gevaarlijk door via Rob maar helaas wist hij deze kansen niet om te zetten in doelpunten. Corners krijgen we ook genoeg, maar ook deze weet Helden 3 niet te verzilveren. Nogmaals Helden 3 kan redelijk vrij voetballen doordat we de slag op het middenveld winnen. Iedere 2e bal is voor de mannen in het blauw, misschien dat de groene tenues van de tegenstander wel voor extra gif zorgen aan onze kant, maar hierdoor kan Helden blijven bouwen aan meerdere aanvallen. Zo ook rond de 25e minuut, Rob krijg de bal, lijkt deze te verspelen, maar in plaats van zich hierbij neerleggen, gaat Rob door en zorgt ervoor dat de bal voor de rechter van Tunke komt. Zonder twijfel uithalen op de rand 16 , een voetje van Susteren zit er nog aan, verdwijnt de bal uiteindelijk in de linker winkelhaak, 1-0! Na enkele gemiste kansen beloont Helden zich met de verdiende voorsprong. Dan een minuut of 10 later een inworp voor de blauwe. Peute gooit, Tunke verlengd, verdediger verslikt zich en Rob is er als de kippen bij en prikt de 2-0 binnen. Susteren dringt hierna iets meer aan en krijgt zowaar enkele gevaarlijke momenten klaar voor het Heldense doel. Gelukkig voor de mannen uit Dörp missen de groene de scherpte voor de goal en de gevaarlijke voorzetten krijgen geen vervolg. Rust!

Met 2-0 de rust ingaan is lekker, maar zoals trainer Tiesse aangeeft er is nog niks gewonnen. Scherp beginnen, eerste kwartier doorkomen want de tegenstander gaat komen. Slappe zak Roelie is blij met de 0 en vraagt een wissel aan. Gelukkig hebben we Voorter, die alvast kerstinkopen heeft gedaan in Denemarken en daardoor de training gemist, nog op het bankje zitten. De 2e helft is nog niet goed en wel begonnen of Frankie is de woorden van trainer Tiesse alweer vergeten. Lekker nonchalant tussen 2 tegenstanders proberen het balletje aan de voet te houden, is natuurlijk niet wat Tiesse bedoelt, en is vragen om problemen. Uiteindelijk schiet Susteren de bal op de lat en Helden is weer wakker geschud. Susteren dringt Helden ook iets terug door een verdediger door te schuiven en hier heeft Helden eigenlijk geen antwoord op. Via een vrije trap komt Susteren op 2-1. Goede vrije trap, slecht verdedigd. De aanvaller van Susteren kan de bal er ongedekt zo in prikken. Dan komt de vlam iets in de wedstrijd en komen er over en weer overtredingen, sommige in de duels, sommige niet. Helden krijgt via de ingevallen Milkboor nog een grote kans maar via een been en/of de keeper gaat deze kans er niet in. Een momentje van onachtzaamheid achterin bij blauw zorgt ervoor dat de rechtsbuiten van Susteren vrije doortocht heeft op Pis. Waar menig kelderklasse speler de bal nog een keer of 10 meeneemt, schiet de rechtsbuiten vrij snel in de korte hoek binnen. Verdediging zag er niet goed uit en korte hoek moet volgens Pis altijd voor de keeper zijn. Oei, dit ziet er niet goed uit voor Helden 3 en Susteren lijkt bloed te ruiken. Susteren dringt nog een keer aan en krijgt zelfs via een ouderwetste scrimmage nog 2x een kans om de 2-3 te noteren. Wonder boven wonder, of gewoon niet best, gaat de bal er niet in. Susteren geloofd het na de 2-2 trouwens wel en schakelt weer terug op de 4 mans verdediging. Hierdoor spelen ze Helden 3 weer volop in de kaart en kunnen we weer meer het spelletje spelen door de ruimtes de er komen op het middenveld. Rob frommelt zich nog voorbij een verdediger en geeft A-speler Ties een bijna niet te missen kans. Helaas blijft de bal onder het lichaam van Ties liggen en komen de adviezen van assistent trainer Piëters, “leg dea mit diene lul dr in”, niet aan bij Ties. Maar Helden is wel wakker en vergeet de woorden van Bobbie niet. Als de kansen er zijn, moet je ze zelf maken, anders kun je niemand behalve jezelf de schuld geven. Milkboor speelt zichzelf vrij op rechts en geeft hem snoeihard voor, Rob twijfelt geen moment en ramt de bal tegen de touwen, 3-2! Wauw wat lekker. 90e minuut de winnende maken in een heerlijke pot voetbal. Nog 4 minuten te gaan, al zeggen sommige dat het er 7 waren maar goed. Helden speelt de wedstrijd uit en pakt de 3 punten tegen een zeer goede tegenstander.

Eenmaal in het lokaal aangekomen blijkt Helden 2 ook gewonnen te hebben en later wint ook Helden 1! Dus wederom een gezellige, voor mij iets te korte, derde helft!

Hoogtepunt (letterlijk) van de dag op aandringen van Tiesse: de vrije trap van Tunke.