6081NP
HAELEN
tel. 0475-593763

Was het nou Helden-Haelen of Haelen-Helden?   Op de site voetbal.nl houdt men voet bij stuk en staat er nog atlijd Helden-Haelen.
De wedstrijd werd toch echt in Haelen gespeeld vandaag, want op sportpark Kerkeböske was het een en al rust.

Uit in Haelen behaalde het eerste team van vv Helden afgelopen zondag een verdiende overwinning. Al lieten de blauwhemden de thuisploeg tot 2x toe geloven dat er nog wat te halen viel. Maar de 2-4 overwinning was uiteindelijk verdiend en daarmee 3 hele fijne punten.

De wedstrijd begon wat rommelig, waarbij Haelen, de nummer laatst in de stand van dit moment, wat kleine mogelijkheden kreeg. Maar het is toch Helden dat in minuute 21 op een 0-1 voorsprong komt door de ‘rechter’ van Edwin Heuvelmans. In de resterende 25 minuten gebeurt er niet zo heel veel, waardoor de 0-1 ook meteen de ruststand is.

Net als vorige week vallen de meeste doelpunten in de tweede helft. Haelen komt verdiend langszij als de wedstrijd net weer hervat is. Wanneer Helden de bal op het middenveld verspeeld, schiet de middenvelder van de thuisploeg de bal met een streep achter keeper Nick Bouten. Maar Helden antwoordt vrijwel direct met de 1-2, door een mooie individuele actie van Bas Wijnands na een al even mooie pass van Tren Giesen.

Bijna is het meteen ook 1-3, maar het schot van Guus Maessen treft de lat en in de rebound schiet Jim Hendix over. Toch wordt het 1-3 na een snelle spelhervatting. Het is Bart Raijmakers die de bal snel ingooit naar Edwin Heuvelmans, die de bal op zijn beurt doorspeelt naar Mike van Lier. Deze weet Tren Giesen te vinden die de bal met een bekeken schot achter de keeper weet te schieten.

De wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar Haelen toont veerkracht door weer de aansluiting te vinden en de 2-3 erin te schieten, na een fout achterin bij Helden. Met nog 15 minuten te gaan is het dus weer een wedstrijd.

5 Minuten voor tijd is het Jim Hendrix die in de 16 wordt neergehaald, na een goede passeer actie. Het is vervolgens Mike van Lier die vanaf de stip aan de spanning een einde maakt door de penalty er in te schieten en daarme de eindstand op het scorebord te zetten.

De 3 punten gaan dus mee naar Helden, want het was dus echte en uitwedstrijd vandaag.
Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dit keer in Nederweert, alwaar Merefeldia gastheer is.  Succes mannen en ga er voor !!