WEERT
tel. 0495-520657

Beste Supporters van Helden 1,

Vandaag de laatste wedstrijd van een bewogen seizoen:
Een seizoen dat na een aantal wedstrijden weer stil gelegd werd, om na enkele weken van verplichte 'Corona' rust weer door te gaan.
Een seizoen waarin we kennis maakten met onze nieuwe trainer, Rob Geenen, die maarliefst 6 spelers uit de jeugd liet debuteren.
Een seizoen waarin we erg veel blessures te verduren kregen, waardoor we nooit in de basisopstelling konden spelen, als vooraf bedacht.
Een seizoen waarin we in november plotseling afscheid moesten nemen van onze trouwe fysioman...  Jan Bouten.
Een seizoen waarin we Edwin Heuvelmans en Bart Raijmakers voor het laatst in Helden 1 zagen voetballen.
Een seizoen waarin MVC'19 de verdiende kampioen werd, want de meeste punten van allemaal.
Een seizoen dat wij uiteindelijk hebben afsloten op een toch nog verdienstelijke 6e plaats in de 3e klasse C.

Vandaag geen lang verslag van de wedstrijd in Weert, maar vooral veel foto's.  Het was een wedstrijd die nergens meer om ging, behalve de eer van de winst. Weert kon niet meer omhoog of omlaag. Het stond 5e en dat zou zo blijven. Voor Helden was de 6e stek de hoogst haalbare plaats. Het had nog 3 plekken kunnen zakken, maar gezien het verlies van de concurrenten vandaag gebeurde dat dus niet.

De wedstrijd begon wat later dan 14:30 uur, omdat de sokken van het uittenue van Helden dezelfe (rode) kleur bleken te hebben als die van de thuisploeg. En dit was toch echt wat lastig voor de scheidsrechter. En omdat de thuisploeg nergens, maar dan ook nergens witte of blauwe sokken konden vinden, was het toch makkelijker dat het thuis tenue vanuit Helden opgetrommeld zou worden. Gelukkig waren er nog enkele supporters in Helden, die de tas mee konden nemen. Uiteindelijk begon de wedstrijd dan met onze Jim Hendrix, terug van weggeweest, weer  in de basis. En hij was ook de gevaarlijkste speler van Helden in die eerste helft.
DSC_0815.JPG

Jim Hendrix in actie, in de eerste helft de gevaarlijkste man, die na ongeveer 30 minuten spelen ook voor de 0-1 zorgde.

Jim_1.JPG

Helden kwam dus op een 0-1 voorsprong in een rommelige eerste helft waarin de bal van de ene kant van het veld naar de andere rolde, of waaide. De weersomstandigheden in combinatie met de kunstof grasmat maakte goed voetbal onmogelijk. Beide teams wilde er nog wel iets van maken, maar dat was dus wel lastig.

DSC_0808.JPGTrio van verdedigers; Steef van Berlo, Mike van Lier, Stan van Berlo. Op de achtergrond Nick Bouten op zijn post.

DSC_0807.JPG
Een van de uittrappen van Nick, die (met windt schuin tegen in de eerste helft) niet altijd heel ver kwamen.

DSC_0809.JPG
Een van de meest 'gevaarlijke' momenten in de eerste helft voor het doel van Nick Bouten, die hier een goed redt.

In minuut 43 lijkt Weert toch de gelijkmaker te maken. Het is een verwoestend schot uit de tweede lijn, waarop Nick het nakijken heeft, maar het is de lat die redding brengt voor de Heldense doeman en zijn team. Uit de tegenaanval is het Helden dat nog een grote kans krijgt op de 0-2.  Helden gaat met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

DSC_0799.JPG
Sef Arts en (op achtergrond) Bart Raijmakers.

In de 2e helft lijkt er de eerste 10 minuten weinig aan de hand. Helden lijkt prima om te gaan met de voorsprong en heeft in die eerste 10 minuten ook het betere van het spel. Maar de ballen die in de 16 komen van de thuisploeg vinden net geen voetje met een blauwe sok, om de 0-2 binnen te schieten.

DSC_0826.JPG
Mike van Lier in gevecht met de verdediger (met rode sokken). Edwin Heuvelmans kijkt toe

En dan in een tijdsbestek van 6 minuten, kantelt de wedstrijd volledig. Er lijkt niets aan de hand. Maar corner in combinatie met wind zijn altijd gevaarlijk. Weert weet uiteindelijk de gelijkmaker te maken uit deze standaard situatie. De corner krijgt Helden niet weggewerkt, de redding is er nog van Nick, maar de rebound (kopbal) is voor Weert. Het staat 1-1.

Weert wil nu meer, en geeft op dat moment net dat beetje meer energie in de strijd. Duels worden wat vaker gewonnen door de rode sokken.
Er is balverlies op het middenveld van Helden. En voor we er erg in hebben krijgen we de deksel op onze Heldense neus. Over links loopt Weert door alles en iedereen heen en kan de bal zomaar worden binnen gewerkt in minuut 62. Zo staan we ineens achter met 2-1.

DSC_0828.JPG
In de laatste fase van de wedstrijd probeert Helden er nog een punt uit te slepen. Hier Stan Versleeuwen met een vrije trap.

DSC_0831.JPG
zoekplaatje: zoek de bal (die uiteindelijk een prooi voor de keeper was).

Helden brengt na 70 minuten Mees Philipsen in de ploeg. Hij vervangt Edwin Heuvelmans, die nu echt zijn laatste minuten heeft gespeeld in Helden 1 en onder luid applaus van meegereisde supportes het veld verlaat.

DSC_0842.JPG
Mees Philipsen, invaller voor Edwin Heuvelmans, aan de bal.

Helden probeerde nog wel de bal richting 16 van Weert te krijgen, maar de MMC Weert bleef vrij gemakkelijk overeind.

In de 80e minuut brengt Rob Geenen wederom 2 jeugdspelers in de ploeg. Het zijn Weslie Knapen en Ties van Breukelen, die in de laatste 10 tot 15 minuten nog speeltijd krijgen. Een van de gewisselde spelers is Bart Raijmakers, die ook onder luid applaus het veld verlaat. Ook hij heeft nu zijn laatste minuten in Helden 1 gespeeld.

DSC_0856.JPG
Ties van Breukelen, wisselspeler voor Bart Raijmakers, kon het verschil helaas ook niet (meer) maken. Rechts, aanvoerder Guus Maessen (bij afwzigheid van Freek Kessels).

DSC_0858.JPG
Weslie Knapen, in een poging om het de tegenstander zo moeilijk als mogelijk te maken.

In de laatste 5 minuten probeerde trainer Rob Geenen met een laatste wissel de gelijkmaker nog te forceren. Hij zette de joker in, met wel een heel bekend rugnummer. Zijn naam: Erik Boonenkamp.
DSC_0859.JPG
Erik kwam er de laatste 5 minuten in en won daarmee zijn eigen prijs.

In de laatste 5 minuten wist Helden nog wel één keer aan te zetten en kwam er nog een kans voor Jim Hendrix. Ook Bas Wijnands ging diverse keren mee naar voren. DSC_0854.JPG
Bas Wijnands in actie tijdens een van de slotaanvallen van Helden.