V.V. Schaesberg 2

1e klasse A

6 juni 2022 11:00

R.H.H.G. van Helden

Op deze pinkstermaandag stond voor H2 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op de planning. Omdat deze wedstrijd pas op de maandag ingepland stond, was het voor veel spelers van H2 een flinke aanloop naar de wedstrijddag. De jongere goden stonden op zaterdag (Koningslust) én zondag (Egchel) een mini toernooitje te voetballen. Dit was in de wedstrijd bij bepaalde heren ook wel te zien. Hoe ouder de heren werden, hoe minder ze de dagen van te voren speelde. Onze oudste veteraan pakte wel nog een toernooitje mee in zijn dorpje Egchel. Hierna heeft hij zich volgens mij volledig naar de ratten gezopen, want hij had om 11:00 al 3x een plak dunne substantie in de wc gedeponeerd. Misschien kwam dit omdat Bram Ekkel zijn schatje eindelijk eens naar een wedstrijd kwam kijken en hij hier een beetje zenuwachtig voor was. Een mooie verschijning langs de kant overigens. Mocht je hier meer info over willen, vraag het aan ‘onbekende straatnaam Jesper’. Hij ontving namelijk nog wat complimentjes in de derde helft van deze schoonheid. Zou hier dan eindelijk dat triotje inzitten waar Jesper al jaren over droomt?

Ook de broer van deze spierbundel, die zelf niet echt een spierbundel is, heeft dit weekend zijn best gedaan bij de vrouwtjes. Op zaterdagavond wilde het nog niet echt lukken, dus taaide hij hem maar gewoon af om een uur of 10 zonder iets te zeggen. Maar hij moest en zou op zondag meer indruk achter laten. Dit begon niet geheel lekker toen hij met een wedstrijdje atten werd verslagen door zijn eerste prooi. Verlies nemen en door naar de volgende zullen we maar zeggen. Moeder van 3 kinderen en vriendin van een oud H2 legende was de volgende die Dubbel D op het oog had. Er gaan verhalen rond over een aantal kusjes die uitgedeeld zijn, Mo vertelt me hier later meer over, dus stay tuned voor het verslag van komende zondag.

De toernooitjes pakte overigens niet heel goed uit voor de mannen van H2. Niemand in de finale gestaan of ook maar enige vorm van betekenis gespeeld dit weekend. Enkel onze A spelers, die volgens bepaalde instanties binnen Helden het niveau makkelijk aan kunnen, hebben een toernooitje gewonnen. Dit was dan wel weer op recreatief niveau, dus eigenlijk helemaal het benoemen niet waard. Trieste bedoeling.

Door naar de wedstrijd van deze zondag. We hebben er met het team voor gezorgd dat Matje weer weinig te kiezen had. Jacobs vertoeft nog steeds op Malle, Verstegen ging maar weer eens een weekendje weg en Rowan ging op Ibiza zijn spaarrekening legen voor een paar pilsjes. Weer de 11 volledige spelers van H2 zelf bij elkaar gekregen dus. Komende zondag staan er wel 3 rondjes pils (waarvan het rondje van Jacobs nog opgewaardeerd gaat worden naar een teampakket) op de heren van H2 te wachten mocht er een overwinning worden geboekt. De opstelling bevat ook weinig verassingen, alleen Vlugge Knapen staat op de rechtsbuiten positie van Verstegen. Op de bank hebben we vandaag Rens Janssen en Niels Absil vanuit de A meegenomen. De enige afwezige met een geldige reden is dan ook Ola, die er vorige week zondag na 50 pils nog maar eens voor heeft gezorgd dat hij nog langer thuis kan blijven ‘werken’.

Het is overigens wel de laatste wedstrijd van de competitie, maar er staat voor beide teams nog veel op het spel: H2 kan door te winnen de 3e plek veilig stellen, met een mogelijk betere loting voor in de nacompetitie. Schaesberg moet winnen om nacompetitie voor degradatie te voorkomen. Zoals benoemd, een belangrijke wedstrijd dus!

De wedstrijd is net bezig wanneer de eerste grote kans voor H2 eigenlijk al een feit is. Mo draait zijn directe tegenstander dol en geeft een voorzet naar de 2e paal. Vlugge Knapie kop helaas maar weer eens op de lat. Iets lager mikken in het vervolg. Kort hierna al direct het antwoord van Schaesberg, dat door het hart van de verdediging snijdt. Knip redt echter goed op de inzet van de bezoekers. Hicham beproeft hierna zijn geluk maar eens vanaf een meter of 25, zijn inzet verdwijnt net langs de paal. De openingsfase kent best een aantal kansen aan beide kanten. Kort hierna was het namelijk weer Schaesberg dat via links een goede aanval uitspeelde. De Witte blokt het schot echter van korte afstand. Dan het meest dreigende moment van de eerste helft. Lenders onderschept na goed druk zetten de bal van de tegenstander en gaat 1 op 1 met de keeper. Zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper, waar hij ook langs de keeper had kunnen gaan. Zonde. Hierna volgen een aantal kansen voor H2 uit corners. De corners zijn goed, maar de inzetten zijn het in het vervolg allemaal net niet.

Kort hierna een goede kans voor de gasten. Een van de vele lange ballen valt over Dubbel D heen, waarna de Witte eruit gesprint wordt door zijn direct tegenstander. Gelukkig is de bal wel ver aan de zijkant van de goal waardoor de hoek klein blijft. Knip redt goed op de inzet van de rechtsbuiten. Hierna 2 hachelijke momenten met Bram Ekkel in de hoofdrol. Hij maakt 2 keer een overtreding op randje 16. De scheids fluit maar voor 1 van deze overtredingen, en deze vrije trap wordt ook nog een hoog over geschoten. Daar komt H2 goed weg.

In de rust wordt de uitgebluste Jesper gewisseld voor Rens. Zal dit komen door die toernooitjes, of zal Hotel Jesper gister nog ergens hebben liggen krikken vraag ik me dan af. Vlugge Knapie neemt Jesper zijn plek over op rechtsback, en Rens mag de voorhoede van wat meer dreiging voorzien.

In de tweede helft een stuk minder kansen dan in de eerste. Rens komt er een aantal keer dreigend door, dit levert wel direct een kans voor Lenders op. Rens komt goed door via rechts, en geeft voor op onze topspits. Zijn inzet gaat helaas net via een voet van de tegenstander naast. In de 70e minuut dan een vrije trap voor H2 aan de zijkant van de 16. De Witte brengt een strakke lage bal in die de tweede paal raakt. Je zou zeggen dat een spitsje daar wel een voetje tegenaan had kunnen zetten. In de 83e minuut is het dan eindelijk raak; de zoveelste corner wordt voorgegeven, maar in de 16 meter wordt Bram Ekkel naar beneden getrokken. Iets te opzichtig volgens de scheids. Pingel. Bij afwezigheid van Verstegen wordt de pingel genomen door aanvoerder Tegel. Die schiet hem onberispelijk binnen. 1-0 voor H2! De rest van de wedstrijd wordt zakelijk uitgespeeld door de mannen van H2. Niels Absil viel nog in voor de geblesseerde/vermoeide Mo en hielp de 1-0 over de streep te trekken.

De 3e plek is officieel binnen, dit was ook zo geweest als er niet gewonnen was achteraf. Echter toch wel lekker om met een overwinning de nacompetitie in te gaan. Vooralsnog is het niet helemaal duidelijk wie hierin de tegenstander wordt, maar dat wordt in de komende dagen duidelijk. De derde helft was dan ook als vanouds gezellig. Echter hadden veel heren een zwaar weekend achter de rug en eindigde de 3e helft iets eerder dan normaal. Ola had er wel zin in, die heeft bijna dubbel gezopen ten opzichte van de rest. Dubbel en Knapen hebben nog geprobeerd wat op te laden bij de kermis in Haelen, hierover in het volgende verslag meer. Tot zondag!