3e klasse C

29 mei 2022 14:30

T.J.N. Hameleers

Beste supporters van Helden 1,

Zondag 29 mei, stond al heel lang met rood omcirkeld in de agenda van 2 van onze spelers. En misschien ook wel in die van de andere spelers. Dit wordt echt de laatste thuiswedstrijd van 2 klasbakken, samen goed voor 30 seizoenen Helden 1. En dus een speciaal tintje vandaag thuis tegen Merefeldia 1. Een tegenstander waar het tweetal toch al zo'n mooie herinnering aan heeft. Beiden kozen namelijk als 'het moment' in hun tijd bij Helden 1, de goal van Ed in 2011 tegen ............ juist Merefeldia.  En de assist kwam van.....  juist: ene Bart Raijmakers. Dit doelpunt betekende toen promotie naar de 2e klasse. En dat vergeten beide Heldenaren niet meer.

Vandaag dus weer tegen Merefeldia met in de eerste helft Edwin met de aanvoerdersband om. Voor beide ploegen stond niet veel meer op het spel. Helden kan nog een plekje stijgen,  of er nog een paar zakken. Merefeldia heeft het hoofd al bij de nacompetitie, want winnaar van periode nummer 2.  Maar Helden had een afscheid van 2 toppers te vieren en dat kon en mocht niet gepaard gaan met een verliespartij.

En dus werd er aangevallen maar in eerste instantie nog niet met heel veel mogelijkheden. Merefeldia deed hier niet heel veel tegenover een paar plaagstootjes, maar die werden prima gepareerd door de achterste linie.

Dan gaat het mis in de opbouw van Merefeldia en Freek Kessels zit er goed tussen. In de omschakeling speelt hij razendsnel de weg spurtende Sef Arts aan over rechts. Die weet met een perfecte voorzet op maat Mike van Lier te bereiken, die wel raad weet met deze buitenkans. Hij drukt af in de hoek waar de keeper onmogelijk meer bij kan. Zo komt Helden op een 1-0 voorsprong.

Inmiddels groet het aantal supporters gestaag, enerzijds om afscheid te kunnen nemen van Ed en Bart, anderzijds ook voor al het lekkers wat hen nog te wachten staat vanaf 17:00 uur.

Ondertussen moet er nog wel een 2e helft worden gespeeld. Nu met Bart Raijmakers als aanvoerder van het team. Helden gaat op zoek naar het tweede doelpunt. Merefeldia voetbalt mee, maar ook weer niet. Nick Bouten heeft vandaag een vrij rustige middag.  Helden krijgt een corner. Ed loopt richting hoekvlag en even is daar het oogcontact met Stan Versleeuwen. De corner lijkt slecht te worden genomen, maar is juist heel bewust zo genomen, zo blijkt als Stan ineens in komt lopen en de bal snoeihard langs alle 'stom geslagen' verdedigers en keeper schiet. De 2-0 is daar, een geruststellende voorsprong.

De wedstrijd kabbelt nog even voor. En dan in minuut 70 is daar het echte moment dat er afscheid genomen wordt van Ed en Bart. Applaus zwelt aan, bloemen komen tevoorschijn en beide heren ontvangen hun eigen shirt 'voor het leven' ; NR 6 en NR 10  voor altijd ingelijst.

DSC_0780.JPG
De laatste minuten op het thuishonk zijn gespeeld. Bart en Ed krijgen een mooi aandenken van het team.

De wedstrijd gaat natuurlijk nog even door. 20 minuten en een beetje om precies te zijn. Leuk om te vermelden is dat ook Jim Hendrix zijn rentree maakte in Helden 1, nadat hij enkele maanden in het buitenland verbleef. Helden blijft ook in die tweede helft zoeken naar een verdere voorsprong, maar de swung is er toch een beetje uit. Daar denk Rens Jansen toch weer anders over. In de laatste 10 minuten komt hij er nog in. Na een vervelende blessure periode kan hij nog minuten maken. En bijna is daar de 3-0. Het is Rens zelf die de bal verovert van de rechst back en alleen op de keeper af kan. Hij probeert deze te verrasssen met een snel en hard schot in de korte hoek. Alles is goed, de keeper is inderdaad verrast, maar de bal schamt de paal net aan de verkeerde kant. En zo blijft het 2-0 na 90 minuten en zagen de heren dat het goed was.

DSC_0786.JPG
De heren zagen de laatste 20 minuten vanuit de dug-out dat Helden de 2-0 niet meer weg gaf.

Toch gekozen om formule 1 te kijken? of de wedstrijd gemist?

Derde helft
De derde helft kon gaan beginnen, en we weten dat wij "blauwen" dat spelletje nog altijd goed beheersen.
De bbq werd weer een groot feest. Groot compliment ook aan de organisatie.

Ook nog felicitaties aan Helden 3, die in de ochtend kampioen werden in de 3e klasse.

Kortom: het was een zondag om bij te schrijven in het lijstje: 'niet snel te vergeten'.

Ed en Bart:  Nogmaals dank voor jullie inzet in die vele jaren in Helden 1.
We blijven jullie natuurlijk zien. Ed  in Helden 3 en Bart nog als vrijwilliger en natuurlijk als trouwe supporter in het nieuwe seizoen.