6035PK
OSPEL
tel. 0495-633060

Beste Supporters van Helden 1,

De competitie loopt op haar einde. Een competitie die misschien niet helemaal bracht wat vooraf gehoopt werd, echter, wetende welke tegenslagen Helden heeft moeten incasseren vanaf de eerste wedstrijd,  kan je ook zeggen dat trainer Rob Geenen er het optimale resultaat heeft uitgehaald. Er was een moment dat de punten gehaald moesten worden en toen gebeurde dat ook. Tegen MVC en Baarlo werd al duidelijk dat we niet veel onder doen voor die twee ploegen, die strijden om het kampioenschap.

Vandaag de wedstrijd tegen RKSVO, een ploeg die de punten nog keihard nodig had vandaag om zich veilig te spelen.
En dat was in de beginfase goed te merken. Helden begint uiterst zwak aan de wedstrijd en de thuisploeg 'stormt' op het het doel van Nick Bouten af. En binnen 10 minuten is het raak. Het doelpunt en voorsprong dat RKSVO zo hard nodig heeft is gemaakt.
De eerste helft speelt Helden niet naar vermogen en weet nauwelijks een kans te creëren. RKSVO heeft wat het zocht, dreigt zo nu en dan wel, maar koestert vooral de voorsprong. Voor de toeschouwers is er weinig te genieten.

in de rust werden de sproeiers maar eens aangezet, maar dat mocht niet baten.

In de rust wordt het veld nog maar weer eens flink gesproeid in de hoop dat dit een positieve invloed zal hebben op de kwaliteit van de wedstrijd. Niets is minder waar helaas. Ook de tweede helft wordt het niet veel beter. RKSVO is tevreden met de 3 punten en Helden heeft vandaag last van "er is niets meer om voor te voetballen" syndroom. Dat blijven lastige wedstrijden.

In minuut 65 kan er dan toch gejuicht worden door de blauwhemden en meegereisde supporters, als Gillian de Bruijn lijkt te scoren. Maar dit blijkt hij met behulp van zijn hand gedaan te hebben en dat mag nog altijd niet in de sport die voetbal heet. En dus blijft het 1-0.
En zo kabbelt de wedstrijd voort. Er is nog één moment van opwinding, wanneer Stan van Berlo de bal uit een kluts voor zijn voeten krijgt. Hij drukt af, maar de bal schamt de lat en dat was wel het laatste wapenfeit. Helden speelde vandaag met 'losse flodders'...  Hopen dat de laaste thuiswedstrijd, volgende week,  meer spektakel biedt.
Was er dan niets positief. Tuurlijk wel. De invalbeurt van Weslie Knapen, 5 minuten voor tijd. Hij mag zich de 6e debutant noemen dit seizoen. Op naar meer wedstrijden in Helden 1.

Goed, deze wedstrijd snel vergeten, die zitten er soms tussen. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en de laatste thuiswedstijd in Helden 1 voor Bart Raijmakers en Edwin Heuvelmans. Samen goed voor 30 (!) seizoenen in Helden 1 .
Het zou mooi zijn als deze twee mannen een mooi afscheid krijgen met vele supporters.