3e klasse C

3 april 2022 14:30

P.J.N. Theunisz

Beste Supporters van Helden 1,

Het zijn lastige tijden voor het eerste 11 tal van de vv Helden. Na de hervatting van de competitie viel er nog niet veel te juichen voor de blauwhemden. En dat leidde ertoe dat we langzaam afgleden op de ranglijst.  Van 4 via 6 naar de nummer 10. En daar waar de ploegen onder ons punten begonnen te sprokkelen verloor Helden de ene na de ander wedstrijd. Alleen van RKSVO werd in een midweeks programma gewonnen en Sparta thuis werd op het laatste moment nog 3-3, na een 0-3 achterstand. De uitwedstrijden eindigden allemaal in mineur. En dat gaat op den duur in de koppies zitten. Zeker als de hoeveelheid geblesseerden enkel toe- in plaats van afnemen....

Vandaag de 'bibber' wedstrijd tegen HBSV dat een van die ploegen is, die steeds meer punten sprokkelt, na een catastrofaal begin van de competitie. Zeg maar het Pec Zwolle van de 3e Klasse C. In de heenwedstrijd leek het na 45 minuten al gespeeld te zijn, maar vergat Helden dat een voetbalwedstrijd 2x 45 minuten duurt. Hoe dan ook; er mocht vandaag niet verloren worden, dat was wel duidelijk.

En dat was ook te merken aan het spel. Fijn was het om Freek Kessels weer terug te zien op het veld. Maar het spel de eerste 30 minuten was van beiden kanten niet echt om van te kunnen genieten. Helden dat wel het meeste aan de bal was, speelde voorzichtig en vooral 'op zeker'. En dit betekende dat grote kansen uitbleven. In het laatste kwartier is het dan toch Helden dat langzaam echt iets beter wordt en ook in de buurt kan komen van de 16 van HBSV. En dat leidt ook tot het eerste doelpunt na zo'n 40 minuten spelen. Het is druk in de 16 van HBSV. De verdedigers krijgen de bal niet echt weg en als die dan voor de voeten van (hoe kan het ook anders) Freek Kessels komt, drukt die af; 1-0.

De 1-0 lijkt iets van een verlichting te geven voor de jongens en het spel begint ineens bijna iets 'swingends' te krijgen. Dit leidt een prima aanval in over meerdere schijven. Een aanval die eindigt bij Koen Maessen, die de bal met een diagnoaal schot ook tegen het net schiet. En dan staat het ineens 2-0. Een weelde die we de eerste 30 minuten zeker niet verwacht hadden, maar die niet minder verdiend is op basis van het vertoonde spel in het laatste kwartier.

De tweede helft begint en je ziet de vertwijfeling bij de jongens. Deze stand stond al eerder op het scorebord in Hout-Blerick. We weten allemaal hoe dat toen afliep. Dat zal zeker nu niet mogen gebeuren. En dat is te zien aan het spel. De jongens willen wel, maar het komt er niet uit. HBSV probeert er een tandje bovenop te gooien, maar zij komen eenvoudigweg kwaliteit te kort om het Helden echt lastig te maken. En dus hobbelt de wedstrijd voort. Met nog zo'n 10 minuten te spelen komen A junioren Rens Janssen en Mees Philipsen nog in het veld. Zeker die eerste sticht nog wat gevaar rond de 16m van HBSV, wat leidt tot 2 vrije trappen.

Een van de twee vrije trappen die Helden op het eind van de wedstrijd nog kreeg. Het leidde niet tot meer doelpunten, het bleef bij 2-0.

Geen van beide vrije trappen konden verzilverd worden. Helden speelt de laatste minuten de wedstrijd uit. De 0 wordt gehouden, wat ook wel weer eens fijn is. Nick Bouten stond bij die paar ballen die in zijn buurt kwamen vandaag goed op zijn post.

Met de 3 punten in de tas kan Helden met vertrouwen tegemoet kijken naar de volgende thuiswedstrijd op 10 april tegen hekkensluiter Haelen. Een 3 punter dan zou heel erg welkom zijn. Thuiswedstrijd? vraagt u zich af. Ja, eerder dit seizoen werd dit in overleg met Haelen omgedraaid, omdat Helden toen gastheer was van Estland dat zich voorbereidde op de WK kwalificatie tegen België.

Dus komt allen op zondag 10 april om 14:30 uur naar Sportpark Kerkeböske.