Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Op deze zonnige dinsdag avond staat dan eindelijk de wedstrijd tegen Heer 2 op de planning. Nadat deze wedstrijd eerst 4 keer is verplaatst door corona besmettingen, en daarna 3 keer door het slechte weer is dan eindelijk de dag gekomen. Na 2 slechte wedstrijden vanuit de kant van Helden 2 wordt het weer tijd voor een mooie overwinning en de belangrijke 3 punten in de strijd om de bovenste 4 plekken.

Allereerst een rectificatie over een uitspraak in het vorige verslag. De flinke kreun geluiden die zondag avond op de van Hövelstraat te horen waren kwamen niet door Hotel Jesper. Het was Dubbel D die met kramp in bed lag, Hotel Jesper was namelijk op de Steenstraat in ‘Kepel’ een klein gaatje aan het uitwijden. Heb vernomen dat ze bij Pierke rijkelijk hebben mee kunnen genieten. Steenstraat Jesper heeft wel de gehele maandag naar zijn voetbaltas en telefoon moeten zoeken, achja moet je maar niet in ‘kepel’ gaan krikken.

Terug naar de wedstrijd tegen Heer. Er stond vandaag een ander team dan afgelopen zondag op het veld. De verdediging bleef gek genoeg hetzelfde waar de Witte wonderbaarlijk was hersteld van zijn rugklachten en …. . Het middenveld zag er wel een stuk anders uit, Ola mocht weer eens op een plek beginnen waar hij geen 3 mannetjes voorbij hoeft, en Ed mocht ook weer wat wedstrijdritme opdoen bij H2. Voorin was ons ouderwets supertrio weer herenigd, Mo, Moebel & Verstegen moeten voor de doelpunten gaan zorgen.

Bij deze wil ik namens heel Helden 2 onze Moebel bedanken voor zijn bewezen diensten in Helden 2. Het is nu toch echt tijd geworden om afscheid te nemen van deze wereld voetballer die nu Helden 1 naar de promotie gaat schieten! Het was een eer om met deze vedette samen te spelen, maar aan alle sprookjes komt een einde. Zo ook aan dit jongensboek. Je merkte ook direct dat dit er aan zat te komen, na de warming up liep deze levende legende namelijk direct het kleedlokaal van de mannen van Helden 1 in. Het ga je goed Koen!

Vinger G, de man die voor het eerst een keer fatsoenlijke aantekeningen voor me maakte, stelde voor de wedstrijd nog een snelle quiz op: Hoelang houdt Shendo het vol?

1. 15 minuten
  2. 30 minuten
  3. Een helft
  4. Hele wedstrijd (kleine kans volgens Vinger G)

Het antwoord op deze spannende quiz wordt aan het eind van het verslag bekend gemaakt.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten onderweg en de eerste kans voor Helden 2 kan al opgeschreven worden. Ola met een goede onderschepping op het middenveld (!), kan doorlopen naar de keeper, maar geeft af op Verstegen. Deze pass miste iets aan nauwkeurigheid. 2 minuten later krijgt de afzwaaiende Moebel zijn eerste kans na een goede voorzet van Jesper, ook deze wordt niet afgemaakt. Een minuut later kan Ekkel binnenkoppen na een voorzet van Verstegen, deze kopt echter recht op de keeper. Het had hier dus na 5 minuten al 3-0 kunnen staan. Helden 2 laat het echter na om op voorsprong te komen.

In de 24 minuut komt het eerste penalty moment. Mo draait zijn directe tegenstander dol en probeert op doel te schieten, echter blokt de verdediger van Heer deze bal met zijn arm. De scheids wil er niet aan en we spelen door. Een paar minuten later is het dan toch raak, Mo met de voorzet uit een vrije trap, en Ekkel kopt maar weer eens binnen. 1-0! Na afloop van de wedstrijd vernam ik nog dat Ekkel deze goal opdroeg aan Mara, de scharrel (of toch meer?) van deze jonge god.

In de 15 minuten voor rust dolt Mo nog flink met zijn directe tegenstander, maar echt rendement wordt hier niet uit gehaald. Tot minuut 43 waar hij zijn tegenstander opnieuw dol draait, op goal schiet maar de keeper dit schot niet helemaal goed verwerkt. Verstegen kan de rebound binnentikken. 2-0!

Dan is het rust. Helden 2 staat met 2-0 voor, maar er is nog steeds vrij veel onvrede binnen het team. Het loopt niet geheel zoals het zou moeten. En dit wordt in de rust dan ook aangekaart. Echter klinken er ook een aantal geluiden die zeggen dat we gewoon door moeten voetballen en dat we Heer dan wel kapotspelen. Enfin we gaan door naar de 2e helft.

Eddie schiet net voor zijn wissel voor ‘dea lillike van Knapen’ nog een keer op doel, dit schot mist echter wat kracht. Kort hierna beproeft ook de Witte nog eens zijn geluk met een schot van afstand. Dit schot mist echter richting én kracht. Kort hierna het moment van de wedstrijd. Mo kapt een tegenstander of 2 makkelijk uit, de laatste haakt Mo dan ook overduidelijk binnen het strafschop gebied. Echter geeft de scheidsrechter opnieuw geen penalty. De frustraties lopen hoog op bij Mo die vervolgens zijn (niet al te nette) mening geeft aan de scheids. Rood.

Helden moet door met 10 man. Echter zoals sommige geluiden in de rust al aangaven, speelt Helden 2 de hekkensluiter zelfs met 10 man kapot. Dit zorgt ervoor dat er in de laatste 20 minuten meer ruimte komt, waardoor ook de kansen voor Helden niet uitbleven. In minuut 73 lag Ekkel weer even te dromen over Mara, waardoor hij de bal zomaar inspeelde bij de tegenstander, deze kwamen in een 3-1 situatie met Dubbel D terecht. Echter speelde Heer 2 dit niet goed uit en zo bleef het 2-0. 10 minuten voor tijd had Ola nog maar eens een goede onderschepping waarna hij direct Verstegen met een Pirlo achtige pass alleen voor de keeper zette. Deze bleeft koeltjes in de 1 op 1 een schoot zo de 3-0 binnen.

Kort hierna een hele slimme en snelle vrije trap van Ola waarmee hij Moebel kogelvrij voor de keeper zette op de 11 meter. Deze koekebakker mist echter deze opgelegde kans. Kort hierna ziet ook Mat dat het hoofdstuk ‘Moebel in H2’ nu wel klaar is, en wisselt hij onze Koen.  In de laatste 20 minuten waren ook nog Nelus en ‘de knappe van Knapen’ ingevallen. De laatste van deze 2 had in de slotminuten nog een mooie combinatie met zijn trainer Ola. Echter pareert de keeper het schot van de kleine dribbelaar in de korte hoek. Het eindsignaal klinkt en Helden 2 heeft weer eens 3 punten te pakken. Het antwoord op de quiz vraag was overigens D. Zonde van je leuke kutquiz Jacobs.

De 3e helft op deze dinsdag avond was een stuk minder druk bezocht dan afgelopen zondag. Alleen Ola en de Witte trokken zich nog op aan Vinger G en liepen nog even bij de Pool binnen. Hier kregen de Witte en Vinger G nog wat meer informatie over het roemruchte swingerweekend van Ola en consorten. Iets met sleutels in een kom en maar graaien. Lonneke en Tegel, misschien een optie om een DNA testje af te nemen?

De volgende wedstrijd van Helden 2 komt pas over 2 weken. Eerst moet er op de kermis elk druppeltje Lindeboom uit de vaten geslurpt worden. Tot over 2 weken!