Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

De titel van het verslag maakt aan al jullie onwetendheid alvast een einde. H2 verliest de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Dit is natuurlijk niet waar we op hoopte, vanwege deze zeperd is dit ook direct het laatste verslag van dit seizoen. We beginnen als vanouds bij het weekend voor de wedstrijd. Het was al langer bekend dat de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd niet zonder slag of stoot zou gaan. Ola & Tegel hadden zelf de organisatie van hun vriendenweekend in handen. Toch kozen ze ervoor om zich helemaal de getver in te gaan zuipen in Düsselfdorf. Moebel en Mo zochten een vrouwtje voor Mo in Brugge, naar verluid heeft Addie haar net voor Mo’s neus weggekaapt. Zonde Addie, gun Mo ook eens wat. Echter hebben deze 4 heren wel iets gemeen. Ze kwamen allemaal terug naar Limburg om deze kraker te voetballen. Dit kunnen we natuurlijk niet van alle leden van H2 zeggen….. Matje en Wim (het technisch hart & de greker) waren beide een weekendje in het buitenland aan het vertoeven. Dit betekende dus dat we op Clippers na, die zich overigens volledig heeft laten overrulen door die idioot van een Ola, niemand van onze leiding in onze gelederen hadden. Kwalijke zaak bleek achteraf.

H2 was vandaag qua aantallen spelers wel goed vertegenwoordigd. We hadden maar liefst 16 veldspelers en 2 keepers bij. Jimbo en Van Bierlo versterkte de gelederen vanuit H1, en ‘Knappe van Knapen’ mocht als A speler ook mee naar de wedstrijd. Voor hem was overigens geen shirt meer over, dus heeft hij zijn eigen rugnummer mogen kiezen (en overigens ook mogen maken). Zie hiervoor het fotoverslag. Smeets mocht na het debacle van een paar jaar geleden tegen Bekkerveld in de beker, als 2e keeper op de bank zitten. Rowan vergooide zijn eigen kansen op een basisplek maar weer eens door op zaterdag op het aller slechtste toernooitje ook te gaan voetballen; Mini Toernooi Grashoek. Die vieze gore zwervers durfde €1,- te vragen voor een 21 lootje, en vervolgens was 17 ook nog geen prijs. Absurd. Hicham gooide zijn eigen glazen in door donderdag niet te komen trainen, en Jacobs vond Mallorca (en wat daar rondliep) belangrijker dan de nacompetitie.

Ola en Tegel hadden overigens het hele weekend opgeofferd (op die 90 minuutjes na) voor hun vriendenweekend zoals al benoemd. Een weekendje weg met de vriendin van Clippers. Je zou dan natuurlijk denken dat deze 3 gezelligheidsdieren samen op de kamer liggen, maar niets was minder waas. Naar verluid heeft Sanne de meest zielige en ‘verstandige’ keuze gemaakt die je kunt bedenken qua kamerindeling. Gelukkig is het de verslaggever gelukt om een weddenschap te sluiten met de bloedmooie vriendin van Clippers, volgend jaar hebben Ola en Tegel er een kamergenootje bij. Een kleine sidenoot, ik vernam dat het toch nog van een nachtelijk bezoekje is gekomen tussen Tegel en Sanne. Wat hier verder gebeurt is mocht ik niets over zeggen.

Door naar de wedstrijd. De tegenstander van vandaag was Someren 2. Hun gehele ‘selectie’ moest nacompetitie spelen, dat betekent bij clubs zoals Someren dus het 1e, 2e en 3e. Voor de wedstrijd bekroop H2 al het idee dat het niet heel serieus genomen werd. Volgens mensen vanuit de kant en de leiding van Someren werd H2 een beetje gezien als een ‘Kroegelftal’. Als ik kijk wat voor onzin ik het afgelopen half uur weer getypt heb kan ik me daar echt niets bij voorstellen. Maar de wedstrijd liet dit vervolgens eigenlijk totaal niet zien. Ik wil overigens assistent trainer Moijer even bedanken voor het maken van aantekeningen over deze wedstrijd, ik was zelf druk genoeg met op mijn benen blijven staan. Het eerste kwartier was overduidelijk voor de thuisploeg. Ze kregen een aantal kleine kansjes maar van echte mogelijkheden kwam het niet. In de 16e minuut was het wel even schrikken toen ‘Stay at Home Jesper’ zijn tegenstander op de rand van de zestien vast pakte. Zijn directe tegenstander viel en het had zomaar een pingel kunnen zijn. De scheids wilde er echter niets van weten en we voetballen vrolijk door. Kort hierna nog een kopbal van de spits in de kruising, knip redt goed op deze inzet. H2 komt hierna steeds beter in de wedstrijd. Someren blijft wel het meest aan de bal, maar H2 wordt steeds gevaarlijker op de counter. In de 29e minuut is daar dan ook de eerste echte grote mogelijkheid voor de mannen uit Helden. Een goede combinatie tussen Verstegen en Lenders zorgt ervoor dat Verstegen een goede voorzet kan geven op Mo. Deze komt oog in oog met de keeper, maar verzuimt om de bal in het doel te schieten. Een minuut of 5 later is het weer de dreiging van Mo. Hij draait zijn directe tegenstander helemaal dol en kan met links uithalen. De bal komt volgens mij nog via de keeper tegen de lat aan. Opnieuw een goede kans om de score te openen. In het vervolg van de 2e helft blijft Someren het balbezit houden, maar doen ze hier niet extreem veel mee.

In de rust wordt aangegeven dat het bij H2 verdedigend erg goed staat. De kansjes komen vanzelf en dat we eigenlijk gewoon zo door moeten gaan. Een typische H2 wedstrijd zou je kunnen zeggen. 10 minuutjes na rust onderschept Mo een bal van de centrale verdediging. Hij kan eigenlijk recht door naar het doel, maar de scheids fluit af. ‘gevaarlijk spel’, ja dat lijkt me logisch als je met je hoofd bijna op de grond ligt. Dit had een grote kans kunnen zijn. Kort hierna pakt onze Pepe maar weer eens geel door een onbezonnen tackle, op hoeveel kaarten zou Moebelke ondertussen al staan? in de 64e minuut komt dan eindelijk meesterbrein Ola in beeld. Hij wisselt Lenders en Jesper voor Jimbo en Van Bierlo. Hiermee leek even de afstemming binnen de ploeg niet meer te zijn zoals het hoorde. Het druk zetten liep niet geheel vlekkeloos en de organisatie achterin stond ook niet zoals het hoorde. 2 minuten later lag de bal dan ook al in het netje. Een pass achter tussen 2 verdedigers door zorgde voor een 2-1 situatie die goed werd uitgespeeld door Someren. 1-0. Nog geen 2 minuten na Ola’s wissels resulteerde dit al in een achterstand. Kort hierna kon H2 weer op gelijke hoogte komen. Moebel onderschept goed op het middenveld en stuurt Mo diep. Die 3x scheepsrecht waar hij het over had in de rust blijkt hier niet te kloppen. De bal gaat langs het doel. Waar H2 hier nog dacht aan een gelijkmaker ligt de bal vervolgens aan de andere kant alweer in het net. Linksbuiten mag tussen 4 man met 1 beweging doorlopen en geeft de bal bij de 2e paal. De Witte wordt hier vervolgens afgetroefd door de spits van dienst en het is zomaar 2-0. Kort hierna wordt de Witte ook gewisseld, Hicham B valt in. Toch lekker nog even die 5 minuutjes Hich. In de absolute slotfase krijgt Verstegen nog een dikke kans op 2-1. Deze mist hij echter ook. De hierop volgende corner slaat uiteindelijk ook af, maar Mo brengt hem terug in. Moebel kopt vervolgens mooi binnen in de kruising. Echter allemaal te laat om nog iets te betekenen want de scheids fluit enkele seconden later af.

Helaas niet verder in de nacompetitie. Op maandag komt vervolgens het nieuws dat KNVB directeur Mo toch weer degene is die de beste informatie heeft. De winnaar van deze wedstrijd mag in dit geval een tweeluik spelen tegen Bekkerveld. Voor uw informatie, Bekkerveld hebben we 2x opgesopt in de competitie. Promotie was als je het zo bekijkt erg dichtbij. Echter kunnen de heren van H2 er ook wel mee leven. Het seizoen is af en ze hebben tegen Someren alles gegeven wat ze hadden. Het zat er zeker in om hier te winnen, maar uiteindelijk is Someren de verdiende winnaar. In de 3e helft wordt er nog volop nabesproken hoe de wedstrijd verliep. Ook vragen bepaalde mensen zich af hoe het kan dat een club als VV Helden mensen als Ola aanstelt als trainer bij de A1. Als je nog niet weet dat je aan een verdediging die goed staat in de 60e minuut niet gaat wijziging, dan ziet het uit.

De 3e helft begon met 10 pilsjes bij de nieuwe sponsor van volgend jaar; Café de Pool. Die gingen er bij een enkeling niet heel goed in. Hiervoor wil ik de andere assistent Boutuh nog even bedanken voor het erdoorheen trekken. Ook de ouders van onze eeneiige tweeling van Driessen kwamen nog even langs. Hier kwam het verzoek de 2 heren iets minder te benoemen dan in andere verslagen. Zo gevraag, zo gedaan. Daarom knallen we vandaag de dochter van deze 2 super supporters maar even in het foto verslag. De derde helft werd voortgezet bij Egchel kermis, hiervoor verwijs ik jullie graag door naar het foto verslag. PS. Jimbo veel plezier met de date donderdag!

Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik heb overigens in de wandelgangen vernomen dat hier misschien wel voor een kampioenschap wordt gegaan. Knip wilde graag met een kampioenschap afscheid nemen.