H.B.S.V. 5 (zon)

Groep 4 113

11 september 2022 12:15

J.P. van Hensberg

Beste lezertjes, Vandaag stond de 2e bekerpot op het programma. Na de geflatteerde 4-0 nederlaag, mochten de talenten vandaag vechten voor hun laatste kans in de beker. Dit was helaas zonder de gebroeders vd kop (familiezaken), Blessa Ali, iemand die pizza s bakken belangrijker vindt en Bob (die nooit traint). Gelukkig had Gino zn uiterste best gedaan om nog wat van zijn pupillen te strikken, Jur, Jesper, Wout en Tedje bedankt heren! Na een inspirerende speech van onze Jigga man mocht het equipe aantreden op veld 1 o.l.v. JP. H8 speelt een dramatische 1e helft en geeft de doelpunten wel erg makkelijk weg, Ruststand 0-4. Lekker dan. In de rust werd eigenlijk het hele weekend besproken, het voetbal vergeten we maar even. Gelukkig ging de 2e helft een stukje beter voor onze fitte jonge mannen. Ons Dami komt 1 op 1 met de zeer professioneele keeper van de tegenpartij, Doelman grijpt naar 1 van de 3 benen van Dami en JP kan niet anders dan naar de stip wijzen. Len brengt zichzelf in gereedheid om het af te maken maar wordt door medespelers en het technisch hart van H8 vriendelijk verzocht om de bal aan Dami te geven. Dami blijft ijzig koud en stuurt de doelman de verkeerde hoek in. 4-1. En het eerste doelpunt ooit voor Dami in het mooie blauwe shirt. Inmiddels heeft bondscoach van de Super Eagles Jose Peseiro al contact opgenomen met de leiding van H8. Gelukkig spreken wij geen Portugees en blijft Dami lekker bij ons. Na dit prachtige doelpunt besluit Gino om met een eveneens zon mooie actie de tegenpartij een cadeautje te geven, 1-5. In de slotfase wordt ook de 6e tegentreffer geïncasseerd. Eindstand 1-6. Een smetje op deze nederlaag is het uitvallen van linksback Stijn en onze captain Sjoere. Hopelijk zijn de mannen snel weer fit. In de 3e helft is het 8e wel weer de beste partij, wel jammer dat ons Len (alweer) vroeg uitvalt. Hopelijk gaat dit de komende weken beter. Volgende week sluiten we onze internationale bekerpoule af tegen de gestreepte vrienden van Irene, er wordt weer prima visweer voorspeld. Tot dan!

MOTM: Dami & Jur