5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste supporters van Helden 1,

De tweede thuiswedstrijd op rij afgelopen zaterdag. Een thuiswedstrijd tegen SV Blerick, zoals in het vorig verslag al vermeld een club die vlak onder Helden stond voor aanvang van deze wedstrijd, met slechts 1 puntje minder. Club ook van ex-trainer van Helden, Erick Verschuren.
En wederom een prima voetbalweertje de zoveelste zonnige zondag in het zuiden. Kortom alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd. Nadat heren 2 en dames 1 al het goede voorbeeld hadden gegeven in de voor-middaagse wedstrijden was het dus nu aan de Heren 1 om de 3 punten te behouden en een goede stap te zetten richting de 10 punten en dus de subtop.

De wedstrijd begint wat nerveus en rommelig. Beide partijen zullen ongetwijfeld met goede bedoelingen gestart zijn aan de wedstrijd, maar bakken er in de eerste fase van de eerste helft maar weinig van. Het lukt twee spelers van Blerick zelfs om elkaar omver te lopen tot hilariteit bij het publiek (zie ook de videobeelden). Helden krijgt na 10 minuten een kansje via Rens en Jim, maar die laatste weet de bal niet te drukken en zo komt Blerick met de schrik vrij. Blerick komt langzaam maar zeker beter in het spel en met soms verzorgd voetbal komen ze meer en meer richting het doel van Nick, wat ook leidt tot een aantal corners en vrije trappen.

DSC_1181.JPG
Een van de corners in de eerste helft die in de handen van Nick Bouten belandt.

Het publiek gaat ietwat morrend naar de kantine voor een bakkie koffie, of meteen maar iets sterkers en hoopt op een minstens zo'n goede 2e helft als vorige week tegen IVO, dan zou het nog wel goedkomen.
Maar niets is minder waar helaas. Hoe hard er ook gewerkt wordt, de ballen lijken niet te plakken, passes komen niet aan en het is Blerick dat nog altijd beter voetbal laat zien en ook kansen begint te krijgen. Terwijl Helden nauwelijks voor de goal van de Blerick doelman verschijnt is Blerick steeds vaker 'aan de overkant' en over de flanken zijn ze steeds gevaarlijker. In de 61e minuut is het raak, zo lijkt het.... maar het afstandsschot waar Nick niet meer bij kan, spat uiteen op de lat. Nog geen 10 minuten later gaat het wederom mis in de defensie. Het is een misverstand tussen Nick en Guus, waardoor de spits van Blerick vrij in kan schieten. Hij schrikt zo van deze kans dat hij vergeet de bal te drukken en wederom is het de lat die Blerick de verdiende voorsprong in de weg staat.

Jongensboek
En dan begint het jongensboek, Tom Peeters.  Het is minuut 84 wanneer Tom, na ruim 4,5 jaar blessureleed zijn rentree maakt bij Helden 1. Vorig week en ook vanochtend had hij al wat minuten gemaakt bij Helden 2. Even die blik naar boven, even die blik naar die man daar achter bij de goal. En dan eraan, die laatste paar minuten.
DSC_1187.JPG
Tom in actie

En het ongelofelijke gebeurt ook werkelijk. Met de komst van Tom komt er weer iets van dreiging richting de goal van Blerick. Dit levert een aantal corners op en ook een inworp. Het is de 88e minuut. Sef Arts kan de bal ver ingooien op Koen, die de bal verder verlengt. Breuk mist de bal net, maar krijgt deze weer terug via de kluts. Hij kijkt, hij hoort en ziet de nr. 14 er beter voor staan dan hem. Hij speelt en Tom.... Scoort de 1-0 .  Even lijkt het alsof er wel 1000 supporters langs het veld staan...

Doelpunt_Tom.JPG
Feest rondom doelpuntenmaker Tom Peeters.

DSC_1210.JPG
Op naar die laatste paar spannende minuten.

De wedstrijd is nog niet gelopen na de 1-0 van Tom. We zijn nog 2 minuten verwijderd van de officiele speeltijd, maar er komt nog zeker blessuretijd bij. En die ene grote kans komt nog voor Blerick. Het is een ongelukkige botsing, op randje 16, waar de leidsman toch nog een overtreding in ziet. Hij kent de vrije trap toe aan Blerick, dat eigenlijk op basis van het spel wel een puntje verdient.

DSC_1213.JPG
De muur wordt op de juiste afstand gezet door de scheidsrechter.

DSC_1214.JPG
De bal belandt in de muur, Tom Peeters (links op de foto) weet dat dit de laatste kans was voor Blerick en balt zijn vuist.

De vrije trap gaat er dus niet in en zo wint Helden deze 'lelijke' wedstrijd, maar met een doelpunt dat minimaal één persoon nooit meer vergeten zal.

Wedstrijd (en dus doelpunt) gemist?  Via deze link zijn de hoogtepunten voor u op een rijtje gezet.  https://youtu.be/Zxfg5Lr9hEk

Volgende week zondag wederom een lastig potje in Nederweert. Veel succes mannen.