3e klasse C

21 mei 2023 14:30

G.B.P. van der Zanden

Beste Supporters van Helden 1,

Het doel was duidelijk: om te kunnen zorgen voor een Houdini act moesten 12 punten gehaald worden uit de laatste 4 wedstrijden.
De helft was daarvan gerealiseerd. Afgelopen zondag moesten daar weer 3 punten aan worden toegevoegd. Dit lukte helaas niet.
MMC Weert was een maatje te groot en het hoogst haalbare voor Helden is de nacompetitie en zelfs daarvoor moet nog worden gestreden, aangezien we nog niet volledig veilig zijn voor wat betreft rechtsreekse degradatie.

Vanaf het begin van de aftrap begint het spectakel en dit leidt direct tot actie voor beide doelen. Een doelpunt is er voor MMC Weert, maar dat wordt afgekeurd wegens buitenspel. De eerste beste aanval daarna is voor Helden. Over de linkerflank krijg Sef Arts een grote kans, maar hij schiet de bal net voorlangs. Maar MMC pakt de wedstrijd vervolgens wat beter op en de volgende kans is daar. Nick Bouten moet aan de noodrem trekken, maar dat gaat dan wel ten koste van een penalty. Hij maakt vervolgens zijn eigen fout goed door de penalty te stoppen en zo blijft het 0-0.

De eerste helft verloopt verder redelijk gelijkwaardig, maar grote kansen zijn er niet voor beide ploegen.

In de tweede helft is het toch MMC Weert dat het initiatief in de wedstrijd neemt, terwijl Helden juist de punten zo hard nodig heeft. Tja en dan is het een moment waarbij er een kopduel wordt aangegaan, waar de scheidsrechter van mening is dat er een overtreding wordt begaan. De vrije trap die daarop volgt is een stuk beter ingeschoten dan de penalty in de 1e helft, want hierop heeft Nick geen antwoord. Hij ziet de bal te laat en hij is dus ook net te laat in de hoek waarin de bal verdwijnt.

En dus moet Helden aan de bak. En het moet gezegd worden, dit proberen ze ook, maar de eindpass komt net niet aan , een kopbal van Stan Versleeuwen valt net naast, een verwoestend schot van Mike van Lier mist de goal op een halve meter. Kortom het is allemaal net niet vandaag. En dat beetje geluk dat je nodig hebt en wat we misschien de voorgaande wedstrijden net wel hadden, misten we deze zondag. Ook bij de 0-2 is een belangrijke rol voor de scheidsrechter weggelegd. Nu laat hij een ogenschijnlijke overtreding doorgaan en ligt het achterin open. Dit resulteert dan ook in de 0-2 en einde wedstrijd.

We staan weer met beiden benen op de grond. De hoop op een nog goede afloop van deze competitie is verloren. Maar degradatie is allerminst een feit. Eerst moeten we ervoor zorgen dat we de nacompetitie halen.

Door zelf te winnen van Baarlo vodoen we aan die voorwaarde. Ook als we niet winnen zijn de kansen op die nacompetitie statistisch groot. Brevendia moet het opnemen tegen kampioen Laar en we mogen ervan uitgaan dat die hun sportieve plicht nakomen en ongeslagen willen blijven deze competitie.
Maar het allerbeste is natuurlijk om niet afhankelijk te zijn van anderen en gewoon zelf te winnen bij onze buren, om zo het goede gevoel te houden voor de nacompetitie, waarbij nog alles mogelijk is.