vv Helden JO15-1

Hoofdklasse J

3 november 2018 11:30

Beste lezers, lezerinnen en supporters van de JO15-1G,

Het was even wennen vandaag voor de heren en dame van de JO15-1G.. Waarom vraagt u zich af? Nou, omdat er “vroeg” opgestaan moest worden voor de verandering. De gemiddelde wedstrijd in deze leeftijdscategorie begint meestal even rond of na het middaguur. En daar raken onze jonge voetballers natuurlijk snel aan gewend. Maar vandaag stond voor de meesten de wekker toch wat vroeger, aangezien het vertrek van Sportpark Kerkeböske al om 09:45 uur gepland stond.

Op het program een reis naar Sittard, een kleine 50 km naar het zuiden, zo’n 45 minuten rijden. Tegenstander van vandaag DVO uit Sittard. De voetbalclub die Door Vrienden is Opgericht in 1926. Oftewel een club met historie, maar ook een club met 2 kunstgrasvelden en een mooi systeem voor de E goaltjes, zodat die altijd op hun plek blijven staan.

Ook onze jongens keken hun ogen uit naar dit stukje technisch vernuft.

Maar dan naar de wedstrijd, want daarom heeft u natuurlijk deze site opgezocht… hoe verliep de wedstrijd van de trotse (mede) koploper tegen de rode lantaarndrager. Een trotse koploper die (behalve tegen Laar) iedere wedstrijd gemiddeld 5 doelpunten maakt, op bezoek bij een team dat het moeilijk heeft tot nu toe en gemiddeld 6 doelpunten te verwerken kreeg per wedstrijd. Maar ja, beste supporters, dat zijn de cijfers tot nu toe. En klopten de statistieken ook voor deze zaterdag?  Ik vrees (voor DVO) van wel….

Ondanks dat het een heerlijk weertje was (ok, de ochtend was fris, maar het was nu 11:30 uur, de zon hoog am himmel, en een prima temperatuur), kwam een aantal jongens van de thuisploeg in mallotje het veld op…. ik moest een proest onderdrukken. Ik telde er niet 1, niet 2, niet 3, minimaal 5 met zo’n lange onderbroek of wat het ook mogen zijn….. tja dan weet je al bij voorbaat dat je een verloren partij speelt vrees ik.

Helden stroopte van begin af aan de mouwen op. Het verschil was groot. Ondanks dat DVO probeerde mee te voetballen vielen de doelpunten aan hun zijde. De eerste was van Jan, na 7 minuten voetbal. De Breuk doet 5 minuten later ook mee. Zijn afstandsschot lijkt houdbaar voor de keeper, maar niet voor deze. Even houdt Helden in. De nr. 9 van DVO houdt onze verdediging ook wakker en scherp. De paar vrije trappen die ze krijgen blijven zonder gevaar. In het tweede gedeelte van de eerste helft geeft Helden weer even gas, voert de druk op wat leidt tot de 0-3 van Keano en nog net voor het rustsignaal de 0-4 weer van Jan, na een prima assist van Jort op links.

Helden zet deze lijn in de 2e helft door en gaat beter voetballen en combineren. Dat bewijst het duo Me(es)si en Keano. Het is een prima 1-2tje en de eerste scoort de 0-5. En dan gaat het vlot de 0-6 van Lars (kopgoal bij corner) en 0-7 van de ingevallen Weslie. En die had er we zin in en ging voor de wedstrijdbal, oftewel een loepzuivere hattrick. En dat lukte. Na een rustige fase, waarin de wedstrijd lijkt ‘dood te bloeden’ en de thuisploeg al denkt aan de warme chocomelk, zetten de blauwhemden nog eenmaal aan in de laatste 5 minuten, hetgeen resulteert in nog 3 doelpunten. De Breuk zet voor met links en zijn bal wordt door de tegenstander pardoes achter de onfortuinlijke keepster verwerkt. Het is 0-8. En dan is het slotakkoord (de 0-9 en 0-10) nog 2x voor onze Weslie die daarmee zijn hattrick verwezenlijkt. Vooral het laatste doelpunt (voorzet Niels ‘terminator’Absil) is er eentje om in te lijsten.

De meegereisde, en apart gereisde supporters kregen waar voor hun geld vandaag. Eenmaal terug op het thuisfront gingen de gezichten nog meer stralen, toen bleek dat beide concurrenten punten hadden laten liggen vandaag. En dus 2 punten los. Maar nog genoeg wedstrijden te gaan. Volgende week wederom een ritje naar het zuiden. Haslou (Elslo) staat dan te trappelen om resultaat te behalen tegen de blauwe storm uit Helden. Dat betekent dus: Scherp uit de startblokken en 70 minuten lang.