13 mei 2023 13:00

G.R. van der Steur

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

De allerletste....  tja dat hoor ik ook wel vaker in de kantine..  maar dit was ook de allerletste...
thuiswedtsrijd van de JO15-1 op sportpark Kerkeböske. Na de winst van vorige week wilde het publiek nog een keer zien hoe leuk en (soms) goed de jongens kunnen voetballen. En dus was het weer gezellig druk langs de lijn.

Met Sam B weer op zijn krat konden de jongens nog één keer thuis laten zien wat ze waard zijn tussen die lijnen. De wedtrijd begon STIPT om 13:00 uur, maar niet voordat Damian in het zonnetje werd gezet door Eddy Joosten, scheidsrechter coördninator. Damian is onlangs geslaagd voor het scheidsrechterexamen, een knappe prestatie en daarvoor kreeg hij van iederen in de middencirkel een warm applaus. Wij wensen hem nog veel mooie wedstrijden toe.

Dan naar onze wedstrijd. Iedereen fit?  Nou niet helemaal. Tun Peeters zat vandaag op de bank en daar bleef hij ook. De knieholte wilde niet meewerken vandaag. En dus werd Tijn Kranen (1e jaar JO13 speler) ingevlogen om in de tweede helft in te vallen, wat hij perfect deed.

De wedstrijd begon dus STIPT om 13:00 uur, maar weer was het begin van onze blauwe brigade niet al te best. MMC Weert, tegenstander van vandaag kwam feller uit de startblokken en de duels gingen dan ook hun kant op. Echter bleek ook snel dat het stuk voor stuk harde werkers waren, maar echt voetballen.... blijft toch lastiger dan je denkt. Dat kunnen wij dus toch beter. Maar kwam het er ook uit vandaag. Na 5 minuten waren we toch wel weer wakker en kregen we ook direct een 2 tal goede kansen via Koen op links. Hè Koen?..  Helaas voor hem vond hij tot 2x toe een goede keeper op zijn weg. Een overtreding leidt tot een vrije trap. Dirk staat achter de al en Sam B schreeuwt hem nog toe: "wacht ff tot Daan in de 16 is".  En dat doet Dirk dan ook netjes. Maar goed ook, want hij plaatst de bal prima richting 2e paal en het is Daan die hoog boven iedereen uittoornt en de bal met een mooie boog over de keeper heen kopt in het netje. We staan met 1-0 voor. Prima goal.

De 2-0 lijkt heel snel daarna te vallen, maar Aliihsan verslikt zich 1 tegen 1 met de keeper en die laatste wint.
DSC_0304.JPG

MMC Weert komt er af en toe ook uit en de grootste kans is een vrije trap die op de lat belandt.
Helden gaat weer door en komt op een verdiende 2-0. Het moet in drieën, maar dan zit ie er er wl in. Eerst mist Aliihsan, maar de bal komt voor de rechter van Koen. Die heeft zoveel tijd dat hij eerst nog 2 koppen thee kan drinken en zich dan bedenkt dat hij beter met links kan schieten. Nog een paar pasjes naar achter, maar de bal komt net hoogte te kort. De keeper plukt m uit de lucht. Aliihsan pikt de bal echter weer op, speelt een mannetje uit en schiet koelbloedig de 2-0 binnen. We zitten op rozen. Maar rozen hebben doorns...

In een moment in onze eigen 16 gaat het mis. De bal raakt een hand, of een hand raakt de bal.. Scheidsrechter, zeg het maar... de scheidsrechter zegt Penalty. De bal gaat erin.  En dus is het weer spannend. 2-1.  Nog geen 2 minuten later maakt Dirk er 3-1 van en de marge lijkt weer veilig gesteld. We gaan rusten met deze stand. Maar niet voordat Aliihsan even zijn hoofd verliest en zonder bal de kuiten van zijn tegenstander raakt. De scheidrechter kan maar één ding doen.

In de 2e helft moeten we het dus met 10 man rooien. Maar ook dat moet lukken. We staan met 3-1 voor. Het spel zal nu aan MMC Weert zijn. En juist daar zit onze winst. MMC weet hier geen raad mee, nu ze het spel moeten maken. Eigenlijk lijken we het makkerlijker te hebben dan in de eerste helft, toen we achterin nog wel eens ruimte weg gaven. Door nu heel compact te verdedigen komen we nauwelijks nog in de problemen. Toch blijft het spannen en moet je de 3-2 niet tegen krijgen, want dan weet je het nooit. Beter is het om de 4-1 te maken.  Maar Dirk lukt dat net niet in één van de uitbraken die we hebben. De keeper weet de bal nog net te redden. Toch krijgen we weer iets meer balbezit en dat leidt tot een vrije trap op recht. Sem achter de bal en Daan weer mee naar voren. En dan weten we het wel:  De 4-1 is daar. Een prachtige kopbal van Daan, onhoudbaar voor de keeper.

DSC_0336.JPG

DSC_0340.JPG
Foto 1: Kopbal Daan, die hoog boven iederen uittoornt.
Fotot 2: de Bal vliegt tegen het net. Achter de goal wordt het doelpunt gevierd.

De wedstrijd is daarmee natuurlijk gespeeld. Met nog een paar minuten op de klok kan MMC er geen 3 meer maken. Dat geeft een lekker gevoel bij de jongens. Maar er kan er altijd nog eentje in natuurlijk, moet Koen, die een puike pot speelt vandaag, gedacht hebben. Hij is er weer vandoor op zijn vertrouwde linkerflank. Net als hij de bal snoeihard voor speelt, wordt hij genadeloos onderuit gehaald, binnen de 16. En dus ook een Penalty voor Helden. Koen is helaas te geblesseerd om de bal zelf te nemen. Hij verlaat het veld. Dirk heeft geen problemen met deze pingel en schiet het 5e doelpunt van de middag binnen. Grote winnaar: het publiek en natuurlijk de jongens zelf.

Dit was een puike afsluiting van het voetbalseizoen, althans, in deze laatste thuiswedstrijd.

Volgende week nog een toetje in Sevenum. En tegen Sparta hebben we nog iets recht te zetten.