0 - 3

vv Helden 4 (zon)

4e klasse 06

24 maart 2019 11:45

Vandaag mocht Helden opdraven tegen Wittenhorst, de nummer laatst van de competitie. Een overwinning was voor beide team heel belangrijk; Helden wil weg uit de ‘gevarenzone’ en naar de middenmoot toe, terwijl Wittenhorst de punten broodnodig heeft om degradatie te voorkomen. Het was Helden dat als eerste slecht nieuws kreeg, namelijk dat we op kunstgras moesten voetballen. Het andere (goede/slechte) nieuws was dat Sloapie weer van de partij was na 5 maanden geen gras gezien te hebben. Jammer genoeg was dit ook geen gras.

De eerste helft was een matige eerste helft. Wittenhorst was af en toe gevaarlijk, maar een uitstekend keepende Gijse was vastberaden om de nul te houden. Helden zelf was, al vanaf het beginsignaal, niet in goede doen. Het liep niet bij de gasten en het veldspel was slecht. Desondanks was er af en toe wel dreiging voor het doel en kreeg Moijer een grote kans, deze ging echter voorlangs. Wittenhorst bleef dreigend met veel lopende mensen. Dit resulteerde na ongeveer 40 minuten spelen in een penalty voor de thuisploeg. Mikey G kwam uit zijn doel, waarna de tegenstander de bal voor hem weg tikte. De bal was nooit meer te halen, dus de buitenspeler probeerde zelf maar contact te zoeken met Gayse en viel best professioneel neer. Geen penalty volgens iedereen, volgens de scheids wel. Wittenhorst had dus een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een tegenvaller voor de Oranje hemden was dat Gijse een wereldklasse penaltykiller is en dat liet hij ook nu weer zien. Door uitstekend keeperswerk bleef de brilstand staan. Enkelen minuten later was het aan de andere kant wel raak. Moijer had een goede actie in huis, waarna de tegenstander hem ligt toucheerde. Hij bleef doorrennen, maar de scheids had al gefloten: penalty voor Helden. Ook deze was onterecht, maar deze werd wel verzilverd: 0-1!

Na een lauw en smaakloos theetje gingen we weer het veld op voor de 2e helft. Helden was in deze helft nog zwakker dan tijdens de eerste helft en kwam er eigenlijk niet aan te pas. Wittenhorst kreeg genoeg kansen op de 1-1, maar met Gijse, de paal en de lat had Helden 3 toppers die het doel verdedigde. Helden liet zich gelukkig ook nog een keer zien. Beeksie had de ruimte om op te lopen en stuurde Moijer weg op de rechterflank. De lange Mr. Gadget gaf een uitstekende voorzet, die binnen werd gegleden door een verdediger. 0-2 en een eigen doelpuntje, altijd lekker. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde, maar de bal wilde er niet in bij de thuisploeg. Een kwartier voor tijd maakte Sloapie zijn rentree. Hier worden verder geen woorden meer aan vuilgemaakt. Omdat Wittenhorst de bal er maar niet in kreeg, liet Helden nog maar eens zien hoe dit moet. Jorn kreeg de bal op het middenveld en gaf een perfecte pass op Moijer, die 1 op 1 ging met de keeper en overtuigend binnen schoot. Dit was ook zowat het laatste noemenswaardige wat er tijdens deze pot gebeurde.

Drie, ietwat onverdiende punten, maar daar smaken de biertjes niet minder om. Nu is het tijd om 2 weken uit te rusten, 1 weekje te ballen en weer een weekje uit te rusten