4 - 3

Koningslust 2 (zon)

4e klasse 06

14 oktober 2018 12:00

Na het onnodige gelijkspel van vorige week bij Haelen was de opdracht voor vandaag duidelijk, gewoon weer 3 punten pakken. Mikey had uiteraard weer een of andere vage smoes waarom hij wederom iets te laat was, benieuwd naar zijn creatieve verhaal bij de volgende pot.
De omstandigheden waren prima vandaag, een heerlijk zonnetje en een ietwat vochtig veld door de ochtenddauw. Na een kenmerkende korte warming up begon Helden 4 redelijk goed aan de wedstrijd. Zoals bijna elke week creëert Helden meer dan voldoende kansen.  Kaka zette met een snel genomen inworp Boks aan het werk. Boks snelt zijn tegenstander voorbij levert de bal laag af bij Moijer die met links de keeper klopt 1-0.
De 2-0 komt tot stand door een keurige voorzet van de opkomende Beeks, Moijer werkt de bal in eerste instantie tegen de paal en  een alerte Boks sjravelt de bal netjes over de lijn. Enkele minuten later wordt het ook nog 3-0. Har zet de actie in en met enig fortuin komt de bal voor de voeten van Timo die met rechts binnen schiet, al zag de keeper er daar niet bijzonder sterk uit. Voor rust kwam Keuteleut nog tot enkele corners maar echte kansen werden er de eerste helft vanuit de zwart-gele zijde nauwelijks gecreëerd.
3-0 Voor bij rust dus een tevreden trainer en op zich weinig redenen tot paniek. De ‘nul’ houden is natuurlijk niets voor Helden 4.

Een minuut of 10 na rust wordt de 3-1 door slordig balverlies op het middenveld ingeleid (al mag gezegd worden dat die bal aardig binnen werd gelobd). Enkele minuten later volgt de 3-2 door een keurige aanval van Keuteleut. Het lijkt even spannend te worden maar al vrij snel versiert Moijer een penalty. Na een voorzet die net achter de verdediging valt wringt moijer zich voor zijn directe tegenstander en laat zich vervolgens wellicht makkelijk/slim vallen. Kots twijfelt geen moment, eist de bal op en prikt deze keurig binnen, 4-2.  De gegeven strafschop zorgt voor irritaties aan bij de Keuteleut spelers en staf. Een van de middenvelders laat zich helaas verleiden tot het natrapen van Kaka (die trouwens blaren heeft opgelopen van zijn nieuwe toverschoenen). De Keuteleutse middenvelder komt goed weg omdat de scheids dit niet gezien heeft, enkele seconden later krijgt hij gelukkig alsnog geel voor het al dan niet duwen van een tegenstander.
Een paar minuten voor tijd maakt Keuteleut nog de 4-3, een afgemeten voorzet vanaf links wordt als ik me niet vergis door een verdediger keurig binnengekopt. In de allerlaatste seconde krijgt Timo nog een dot van een kans, na goed voorbereidend werk van Sloapie, de bal wordt helaas langs het doel gelobd.

Note: Vandaag trouwens weer onze huisautist op zijn niveau van vorig jaar gezien: Sjravelen, kansen creëren en vooral irritant voor zijn (directe)tegenstander. Zou het komen door het toeziend oog van ex-voorzitter Lou of zou dit komen door zijn bezoekje afgelopen vrijdag aan mevrouw Lucassen?
Volgende week is Theo de gelukkige verslaggever.