1 - 1

vv Helden 4 (zon)

4e klasse 06

7 oktober 2018 12:00

Op een zonnige zondagmorgen stond de wedstrijd tegen Haelen 2 op het programma die tot toen nog geen punt hadden behaald.

Helden startte deze wedstrijd met een tweetal spelers op de bank die het nodig vonden om zich vorige week te misdragen. Dat betekende dat de aanvoerdersband weer was waar hij thuishoort en dat er een basisplaats was op de flank voor Sloapie. Echter zal hij zich van deze basisplaats en de gehele eerste helft weinig kunnen herinneren aangezien hij nog genoeg alcohol in zich had om een olifant om te leggen.

De wedstrijd ging gelijk op met wat kansjes aan beide kanten totdat Beeks rond de 20e minuut opstormde op de rechterkant en een voorzet op maat leverde op Harie die deze tegendraads binnenkopte. Waar voor 22 man binnen de lijnen duidelijk was dat dit een zuiver doelpunt was, was dit voor de grensrechter aan Haelense zijde en de scheids niet het geval en werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten later was het weer Helden dat erg gevaarlijk werd. Een goede steekbal van harie zette boks één-op-één die hem beheerst over de keeper lobde. Echter miste de bal wat snelheid en werd de bal in de doelmond weggehaald. Ruststand 0-0.

De tweede helft begonnen de blauwen sterk wat resulteerde in een aantal kansen. Eerst was het Bony die de paal raakte en enkele minuten later was het Timo die de bal bekeken op de andere paal mikte. Even later was het eindelijk wel raak. Een steekbal op Harie kwam in onmogelijke hoek terecht en waar hij naar eigen zeggen deze bal door het net heen had geramd was dit voor de Haelense goalie reden om hem naar de grond te werken wat resulteerde in een strafschop. Kaka, die vorige week nog een penalty benutte, kon nu de druk niet aan en gaf de kans aan Timo die de keeper vakkundig het foute hoekje in stuurde.

Even later leidde goed druk zetten van Helden tot een uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 binnen te prikken, maar ook deze bal werd weer van de lijn gehaald. Aan de andere kant was het Haelen dat voor het eerst in de tweede helft ook maar een beetje gevaarlijk werd waardoor een voorzet op de 8 meter belandde en de Haelense spits er 1-1 van maakte. Moijer kreeg enkele minuten voor tijd na een goede rush nog de kans op de 2-1 maar deze bal ging voorlangs.

Al met al mag Haelen blij zijn met hun eerste puntje van het seizoen en zal Helden zich de vingers af bijten bij het feit dat er geen 3 punten zijn meegenomen. Volgende week wacht de eerste Peel en Maas derby op ons en zal Timo degene zijn die hier verslag van doet.