Helden bekert door na gelijkspel tegen FCV

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 36

17 september 2023 14:30

D. van Veenendaal

Beste Supporters van Helden 1,

Het was een zware loting voor het bekerprogramma; Helden, degradant van het afgelopen jaar stond daar tussen 3 3de-klassers en niet de minsten. Wie had gedacht dat Helden hier als winnaar uit de bus zou komen werd aanvankelijk toch een beetje voor ‘gek’ verklaard.

Desaltniettemin wel 3 prima oefenpotjes die het trainers duo Bobby en Bjorn prima konden benutten om te komen tot een steeds duidelijker beeld over de selectie.

Maar zie daar: 3 wedstrijdronden later is de eindstand duidelijk en staat Helden met 7 punten uit 3 wedstrijden fier bovenaan het lijstje en is daarmee dus door naar de volgende ronde. Een prestatie van formaat.

Vandaag sloot Helden op het eigen sportpark af tegen FCV uit Venlo, met een van de jongste 11-tallen ooit. Met een gemiddelde leeftijd van 21,7 jaar betrad Helden het veld.  Nadat de eerste 15 minuten voorbij waren, waarin eigenlijk niets gebeurde waren het de gasten met een bal op de paal die voor het eerst gevaarlijk werden. Daar ging dan wel een fout aan vooraf bij Helden. Helden, dat direct een minuut later iets terug doet in de persoon van Ruben Hermans. HIj komt vrij voor de keeper, maar die weet zijn doel goed te verkleinen waardoor het schot een prooi wordt voor de keeper.
Wel is het vanaf dat moment maar 1 ploeg die wil scoren en dat is Helden. Aanval na aanval vindt plaats. In de 20e minuut is het Bas met een schotkans en in de 29e minuut is het dan wel raak. Een mooie aanval komt bij Bas uit, die de bal panklaar voor Sef legt. FCV is vollledig uitgespeeld en de verdiende 1-0 staat op het scorebord. En Helden gaat door en creert de ene mooie kans na de ander. Het is nog een keer Sef met een goede kans, een bal van Tren die vliegt voorlangs en een schot van Freek dat maar tenauwernood wordt gekraakt. En zo blijft het slechts 1-0. Tijdens een van de spaarzame momenten voor de goal van Lars Joosten (die een prima partij keepte) ging het toch mis. Een bal die wordt voorgegeven, komt in de kluts bij de verdediging van Helden. De rechtsbuiten van FCV doet een verwoede poging, raakt de bal half, maar deze zit er wel in. En zo staat het dus kort voor rust 'gewoon' weer 1-1.

In de 2e helft begon Helden nog goed, maakte ook de 2-1, welke echter werd afgekeurd na buitenspel. In het verdere verloopt werd er wel gewerkt, maar daalde het niveau.

Het moment van 'de penalty'...  er is contact, maar de scheidsrechter vindt het niet voldoende..

Even nog veerde het publiek op bij een valpartij van Sef Arts in het strafschopgebied. De scheidsrechter wilde er echter niet aan en zo bleef het bij een 1-1, wat voor Helden voldoende was voor het behoud van de koppositie in deze bekerronde.

Eerste worden in een poule met Sparta, Irene en FCV.... dat is een razend knappe prestatie van een ploeg die nog in een opbouwfase zit.
De kop is eraf. De competie kan beginnen. Helden start zondag met (weer) een thuiswedstrijd tegen Ysselsteyn.
We zien jullie graag op Sportpark Kerkeböseke, zondag 24/09/2023  omstreeks 14:30 uur.