Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 36

5932AH
TEGELEN
tel. 077-3260055

Beste Supporters van Helden 1,

Het seizoen is dan nu echt begonnen. Eigenlijk een weekje eerder al, toen onze veteranen het goede voorbeeld gaven, door het Veteranen toernooi van Peel & Maas op hun  naam te schrijven.

Helden speelt deze bekerronde tegen 3 oude bekenden uit de afgelopen competitie. Zij bleven wel in de 3e klasse, terwijl wij het dit jaar een klasse lager moeten gaan doen.

Afgelopen zondag de eerste (uit) wedstrijd in Tegelen tegen het plaatselijke SC Irene, dat zich maar ternauwernood wist te handhaven in de 3e klasse, dankzij de administratieve fout die men beging in Ospel. Daar zullen de tricolores nog wel een bloemetje bezorgd hebben....

De voorbereidingen waren tot op heden redelijk succesvol verlopen met een gelijkspel in Weert en een 4-1 winst bij Festilent (ook een 3e klasser). Nu dan de eerste bekerconfrontatie met het altijd lastige Irene. En lastig was het ook best in de eerste fase van de wedstrijd waarin SC Irene de betere ploeg was en ook de betere kansen kreeg. Maar Nick Bouten was ook scherp uit de kleedkamer gekomen en bleek in die eerste helft niet te kloppen. De doelman van Irene werd na 20 minuten wel geklopt en wel door Ruben Hermans. Het was een prima combinatie die achterin begon met een mooie lange trap van Rick Vervoort, in de basis begonnen vandaag. Die wist de andere jongeling, Rens Janssen te bereiken. Rens haalt de achterlijn en geeft Ruben de niet te missen kans.

In de tweede helft weet je dan dat Irene gaat komen. Maar hele grote kansen blijven uit. De grootste kans is weer voor Helden. Het is Rob van der  Sterren die oog in oog met de keeper staat, maar helaas de voorsprong niet weet te verdubbelen. En dus blijft het spannend tot de laatste minuut. Irene blijft er ook in geloven. En dan gebeurt het toch. Het is een hoge bal waarop de zo goed keepende Nick zich verkijkt. De 1-1 is dan een feit in de 88e minuut.

Daarmee denk je dan dat de wedstrijd over is en beide ploegen genoegen nemen met een punt. Maar niets is minder waar. Het is Helden dat nog eens de rug recht. De wedstrijd duurt zo lang als het laatste fluitsignaal. En dus gaat Sef (die al 90 minuten en een beetje het vuur uit zijn sloffen heeft gelopen) en nog maar een keer voor. Het is een combinatie met de ingevallen Stan van der Sterren. Die laatste weet de achterlijn te halen en geeft de bal op maat voor de (eveneens ingevallen) Joep Lenders, die wel raad weet met deze buitenkans. En zo heeft Helden de voorsprong weer terug en nu duurt de wedstrijd nog minder lang.

In de laatste minuten komen de blauwen ook niet meer in gevaar en zo nemen we de eerste 3 punten mee terug naar Dörp en kan gezegd worden dat we nog altijd ongeslagen zijn. En dat mag een puike prestatie genoemd worden voor een team dat nog in opbouw is en zoekende naar de juiste spelers en opstelling.

Spelers en staf: Sjappo.  Op naar zondag waar Helden het thuis opneemt tegen de 2e 'oude bekende' : Sparta '18 komt dan op  bezoek.
Vorig jaar gaven die onze jongens thuis nog een 'oorwassing'. Dus er is nog wat recht te zetten.

Veel succes en we zien jullie graag langs de lijn op Sportpark Kerkeböske.

PS: De Volgende keer hopen we weer een foto toe te kunnen voegen en weillcht ook bewegende beelden.