Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 36

10 september 2023 14:30

G.E.G. Rongen

Beste Supporters van Helden 1,

Na de knappe winst in Tegelen speelde Helden 1 vandaag in eigen huis tegen Sparta '18. Een zeer lastige tegenstander door de jaren heen voor Helden. Dat bleek wel in de afgelopen competities waar Helden nog niet eerder wist te winnen van deze ploeg. Maar de ploeg in het blauw is wel een ploeg waar het vertrouwen aan het groeien is, mede door de goede resultaten van de afgelopen weken.

Om half 3 blaast de arbiter op zijn fluit en bij een graad of 30 starten de 22 spelers op sportpark Kerkeböske. Het is mooi om te zien dat er al veel publiek op de wedstrijd is afgekomen. Allemaal staand aan de schaduwzijde van het veld en ze zien wederom een aanvallend ingesteld Helden dat voetballend het doel van Sparta probeert te bereiken. In die eerste 15 minuten lukt dat nog niet helemaal zoals gewenst.

Sparta laat Helden rustig komen en wacht haar kans geduldig af. En die kans komt er al na ongeveer 15 minuten spelen, als het mis gaat op het middenveld. Het balverlies leidt onmiddellijk tot een uitbraak en een 1-1 situatie die keeper Nick Bouten niet de baas wordt. De 0-1 staat dan op het scorebord. Helden toont veerkracht door meteen weer te gaan voetballen. Bij een prima aanval is het de mee opgekomen Steef van Berlo die de vrijstaande Rob van der Sterren weet te bereiken, die goed afdrukt. De 1-1 staat nog geen 2 minuten later dus op het scorebord. Weer 2 minuten later is het dezelfde Rob van der Sterren die de slimste is nadat de bal in de 16 van Sparta belandt. Het is een assist van Joep en een slim balletje van Rob die daarmee zijn 2e van de dag maakt. Daarmee is de vroege achterstand binnen 4 minuten omgezet in een voorsrong.

In het verdere verloop van de eerste helft wordt er door beide ploegen hard gewerkt, echter niet heel veel kansen gecreeerd. Even lijkt de 2-2 binnengekopt te worden na een van de sporadische aanvallen van Sparta, maar deze gaat voorlangs.

Een van de vele duels in het strafschopgebied van Sparta'18.

In de tweede helft is het Helden dat beter blijft voetballen dan de gasten. Kansen blijven dan ook niet uit. Stan van Berlo raakt het houtwerk na een prima genomen vrije trap van Freek Kessels. Die kopbal had een beter lot verdiend. Sparta blijft het proberen met veelal de lange bal, maar heeft daarbij weinig tot geen succes. NIck Bouten weet zijn doel met redelijk gemak schoon te houden. Maar zolang het slechts 2-1 blijft, kan de wedstrijd zomaar kantelen en dus is de opdracht duidelijk; die derde moet er in. Dat lijkt ook te gaan gebeuren als Rob voor zijn 3e van de dag kan gaan. Freek loopt aan de zijkant mee, maar Rob gaat, zoals een echte spits betaamt, voor zijn eigen kans maar vindt de keeper op zijn weg. Geen hattrick. Maar de aanval is nog niet over, want Freek krijgt de rebound. Het is echter te lastig voor hem om de bal te controleren en het schot gaat dan ook met een stuiter naast. En dus blijft het vooral spannend, want Sparta blijft het proberen en de bal hoeft maar 1x goed te vallen natuurlijk. Maar weer is het Helden dat de afstand moet vergroten. Het is een fout van Sparta die Mees de kans biedt om zijn eerste voor Helden 1 te maken. Maar zijn schot mist net de kracht en precisie, waardoor deze ook een prooi wordt voor de doelverdediger van Sparta.  In de laatse minuten weet Sparta ook geen echte vuist meer te maken en stelt Helden de zege veilig.

Daarmee staat Helden voorlopig bovenaan in deze bekercompetitie met 6 pt. uit 2 duels en keerde het publiek tevreden huiswaarts, of richting kantine voor een ijskoude versnapering op deze zinderend hete dag.

Volgende week speelt Helden nog een thuiswedstrijd en wel tegen FCV uit Venlo.
We zien jullie graag weer langs de lijn, om jullie ploeg aan te moedigen.