METERIK
tel. 077-3983466

Beste Supporters van Helden,

Helden is er afgelopen zondag niet in geslaagd om de koppositie te handhaven en zelfs uit te lopen.
In de confrontatie met de nr. 2, Meterik, won de thuisploeg ietwat geflatteerd met 2-0.

Helden had hele goede zaken kunnen doen in Meterik, maar liet dat helaas na, door de (vele) kansen die ze kreeg in deze partij niet te benutten. En dus beloonde de thuisploeg zichzelf maar, door met 2-0 te winnen en zo de koppositie over te nemen van Helden.

In de openingsfase van de wedstrijd is het voor beide teams zoeken naar goed voebal. Het spel is van beide kanten wat slordig. Helden krijgt dan langzaam aan wel het betere van het spel. En het is Tren met een goede schotkans die nog gered wordt door de keeper.

Buiten een nog afgekeurd doelpunt van Helden (buitenspel) gebeurt er niet heel veel en is derhalve de 0-0 de logische tussenstand.

In de 2e helft gaat Helden duidelijk op zoek naar de voorsprong en is het ook de verwachting dat die er zal komen. Meterik komt er in deze fase dan ook niet aan te pas. Maar zolang een doelpunt uitblijft, blijft het ook opletten.

Met nog een kwartier te spelen komt Meterik er voor het eerst echt dreigend uit en dat is ook meteen voldoende om de 1-0 binnen te schieten. Compleet tegen de verhoudingen in, maar dat zal de thuisploeg een zorg zijn.

Helden doet wat het kan om de gelijkmaker te forceren. Dat daarbij risico's moeten woren genomen is logisch. In de 93e minuut komt de thuisploeg na een dodelijke counter op 2-0. Daarmee is het pleit beslecht en likt Helden de wonden.

Zondag zal er in de thuiswedstrijd tegen DEV-Arcen toch weer gewonnen moeten worden om te kunnen blijven aanhaken bij de top.