VELDEN
tel. 06-22978044

Best supporters van H1,

Helden 1 trof afgelopen zondag mededegradant IVO uit Velden, ook dit jaar getraind door de voor ons bekende Rob Jacobs.
Net als Helden kende ook IVO een 'oké start' in de competitie, waarin het nog niet verloor, maar wel al 2x gelijk speelde. Toch had de thuisploeg het nodige zelfvertrouwen, leunend op de mooie 5-3 overwinning op Hout Blerick.

Ook deze zondag werd een doelpuntrijk duel, maar kreeg IVO wederom 3 doelpunten om haar oren. Omdat zij er zelf maar 2 maakte (eigenlijk maakten ze er geen één, maar daarover later meer), nam Helden de 3 pt. mee naar Dörp en omdat Meterik een 0-2 voorsprong verspeelde en het alsnog gelijk werd in Hout-Blerick, nam Helden en passant ook de koppositie in de 4e klasse over.

Het verloop van de wedstrijd was wel wisselend. In de eerste 10 minuten krijgen beide ploegen 1 goede kans, maar in beide gevallen zit de bal er niet in. En zo verlopen de volgende 20 minuten ook. In de 35e minuut lijkt het 1-0 voor IVO te worden maar is het een goede reflex van Nick die Helden behoudt van een achterstand. Dan lijken de ploegen te gaan rusten met een 0-0 stand. Helden denkt daar echter anders over, want slaat maarliefst nog 2x toe in de laatste 5 minuten. Eerst is het Gilian die notbane een counter van IVO onschadelijk maakt en direct een dodelijke pass aflevert op Mike van Lier. Alleen voor de keeper weet hij wel raad met de bal, die soeverein in de goal wordt geschoten. In de blessuretijd krijgt Helden nog een corner. De afgeslagen bal wordt terug voorgezet door Tren. Stan van Berlo, die daar toch nog stond volleert de bal prachtig binnen. En zo gaan we met een 0-2 stand rusten. Dat had niemand voorzien 5 minuten voor rust...

Heel lang kan Helden in de 2e helft niet genieten van de voorsprong. Na krap 3 minuten staat het alweer 1-2. Het is een vrije trap, die van richting veranderd wordt waardoor Nick kansloos is.

Toch is Helden niet van slag en gaat op zoek naar een nieuwe verdubbeling van de voorsprong. Het is Ruben, die tot 2x toe heel gevaarlijk is voor het doel van IVO, maar zijn ballen gaan net naast. Sef schiet maar eens van afstand en de bal zoeft net over de kruising. IVO is gewaarschuwd, maar de verdubbeling komt er evengoed. Wederom is het koppel Tren-Stan van Berlo effectief. Tren met de voorzet, Stan dit keer met een kopbal. De keeper is al verslagen, een verdediger zit er nog aan, maar kan het doelpunt niet meer keren. De 1-3 is daar met nog 20 minuten op de klok. Helden weet deze -ondanks wat druk van IVO- goed uit te spelen. Toch wordt het nog heel even spannend na een ongelukkig eigen doelunt aan Heldense kant. In de resterende minuten pakt IVO nog een rode kaart, waarna de wedstrijd door Helden goed wordt uitgespeeld.

Wederom een verdiende overwinning, die op basis van de kansen, misschien wat te klein uitvalt. Maar het belangrijkste is daar: de 3 punten van een directe concurrent voor een van de topposities.

Leuke bijkomstigheid is dat Meterik dus niet heeft kunnen winnen bij Hout-Blerick en dat Helden daardoor alleeen aan kop gaat in deze 4e klasse. En omdat het herfstvakantie is, mogen we ons dus 'herbstmeister' noemen ;-).  Nog maar 18 rondjes volhouden en dan is het pas echt feest.

Aanstaande zondag is een rustdag, maar op 29 oktober staat er wederom een topper op de kalender: dan mag Helden als de nieuwe nummer 1 naar de nummer 2 op de ranglijks: Meterik. Natuurlijk hopen we we weer op een goede toestroom van supporters om 'die blauwe' aan te moedigen.