4e klasse F

3 december 2023 14:00

P.F. Maters

Beste Supporters van Helden 1,

Na 2 teleurstellende gelijke spelen, heeft Helden afgelopen zondag de draad weer opgepakt. Kronenberg werd met 4-0 verslagen. Dat lijkt een makkelijke overwinning, Toch duurde het wel even voordat deze stand bereikt werd.

Eidelijk een paar dagen zonder regen en dus wisten we halverwege de week al wel dat er deze zondag weer eens een vol programma gespeeld kon worden op Sportpark Kerkeböske. Iets wat we al even niet meer gewend waren.
En dus begon Helden 2 met een noodzakelijke overwinning op buur Baarlo (een verslag zal ongetwijfeld ook te lezen zijn op de site) en was het zaak voor Helden 1 om datzelfde te doen, om of in te lopen op de koploper HBSV, of om in het spoor te blijven.

En dus ging Helden furieus van start in de eerste minuten van het duel met Kronenberg. En dat resulteerde al direct in de 1-0 voor Helden. Het is Mike die het doelpunt maakt. De vlag gaat echter direct de lucht in en het is inderdaad een buitenspel doelpunt. Maar het publiek dat in niet al te grote getale op dit duel is afgekomen (het was ook best fris), heeft hoge verwachtingen, na die eerste minuten.

Helaas wordt het geduld van het publiek toch flink op de proef gesteld, want Helden zakt na de eerste goede 5 minuten toch wat terug. Het is Kronenberg dat veel mannen achter de bal houdt en voor Helden is het lastig om er voetballend door te komen.

Kronenberg kijgt haar eerste kansje na een dikke 20 minuten, maar de kopbal kan simpel worden gevangen door de nog altijd keepende junior Lars Joosten, bij langdurige afwezigheid van Nick Bouten. Beterschap gewenst !

In het laatste kwartier komt Helden weer meer richting strafschopgebied en krijgen we ook kansen op de 1-0. Een prima aanval eindigt bij Sef, die afdrukt, maar zijn bal geblokt ziet worden. Een vrije trap op randje 16 wordt door Rens over gemikt. En net als de supporters naar binnen willen voor een warme kop koffie, of toch al het eerste pilsje , valt het doelpunt alsnog. Of toch niet, of toch weer wel...  De scheidsrechter lijkt te twijfelen. Het was ook druk in het strafschopgebied. De bal wordt ingekopt de keeper lijkt de bal tegen te houden, maar vanuit de positie waar ik sta zie ik met eigen ogen (en dat is echt waar) al over de lijn is geweest. Toch denkt Rens dat het verstandig is om de bal er nog maar eens goed hard in te schieten en dat is maar goed ook om de scheidsrechter te overtuigen. Toch is hier nog even overleg met de grensrechter voor nodig. Die heeft geen overtreding op de keeper kunnen vaststellen (misschien durft hij ook niet met de fanatieke Helden aanhang langs de lijn) en dus wijst de scheidsrechter gedecideerd naar de middenstip. De 1-0 valt dus toch nog in de eerste 45 minuten. Er valt bijna nog een keer te juichen in de 1e helft, ware he niet dat de kopbal van Stan Versleeuwen een minuut voor de thee net over gaat. De 1-0 russtand mag uiteindelijk toch verdiend genoemd worden.

In de tweede helft is het duidelijk dat Helden graag afstand wil nemen van Kronenberg, zodat de tegenstander ook niet het gevoel kan krijgen dat er nog iets te halen is in Helden. Toch slaagt Helden hier niet in. De 1-0 blijft veel langer dan gewenst op het scorebord staan. Er zijn wel kansen, onder andere voor de goed spelende Rick Vervoort (zijn volley gaat over), Rob vd Sterren (kopbal over) en voor Freek, die een bal zelf onderschept, maar zijn schot gesmoord ziet worden. En zo gaan we al richting de laatste 10 minuten van de wedstrijd en staat het nog altijd 'maar' 1-0.  Lars heeft het in die tweede helft niet heel druk gehad, maar het gevaar zit in een klein hoekje en met een paar lange jongens aan Kronenbergse kant is iedere hoekschop gevaarlijk.

Dan toch is daar de verlossende en verdiende 2-0. Het is Rob die de bal na een goede actie van Ruben over de keeper heen schiet. Dat geeft een lekker gevoel en ook het publiek dat nog altijd gebleven is, slaakt een zucht van opluchting. Nog 10 minuten uitspelen en wellicht nog een doelpuntje erbij?  Even is het schrikken geblazen als Kronenberg zich nog één keer opricht en Lars lijkt al geklopt. Gelukkig is daar Stan Versleeuwen nog om de bal van de lijn te halen zo'n 3 minuten voor tijd. Dat had nog zomaar weer heel spannend kunnen worden. Maar spannend wordt het gelukkig niet meer. Wel leuker nog, vooral voor Mike, die in 2 minuten tijd nog 2x doel weet te treffen. En 2x vormt hij een setje met de ingevallen Bas Wijnands, die tot 2x toe de assist geeft. En zo loopt Helden in de laatste 2 minuten uit naar een 4-0 eindoverwinning en valt de overwinning nog hoog uit.

Reden voor een gezellige 3e helft in de gezelligste sportkantine van heel Peel en Maas.

Zondag staat er weer een uitwedstrijd en wel in het Rozendorp Lottum.