5944BB
ARCEN
tel. 077-4732652

Beste supporters van Helden 1,

Na de overweldigende 4-0 thuisoverwinning tegen medekoploper Meterik, waren we vanaf dat moment 3 punten los. En met een wedstrijdschema als dat van Helden zag het er natuurlijk heel goed uit. Maar zoals ook in het vorig verslag al geschreven werd: het gevaar loert altijd. Juist de tegenstanders van Helden vechten allen voor lijfsbehoud in de 4e klasse en dat zijn minstens zo'n lastige potjes als tegen een nummer 2 of 3 op de ranglijst.

Vandaag dus ook zo'n potje uit in Arcen tegen de plaatselijke voetbalclub, met fans over het hele land overigens. Thuis werd dit een walk in the park en een 4-0 overwinning. Zou dit vandaag ook zo zijn?  Nee dus. Een 'walk in the park' werd het allerminst, althans... had het wellicht wel kunnen worden als we onszelf eerder beloond hadden. Maar zoals wel vaker dit seizoen verzuimde we dit te doen.

Ondanks de vele regen die er weer gevallen was, bleek de grasmat in Arcen in een prima conditie te verkeren voor een leuke pot voetbal. En weer was het Heldense publiek in grote getale komen opdraven, waardoor het leek alsof de blauwe weer een thuiswedstrijd aan het spelen waren. Dat is toch mooi om te zien. Maar ook de thuisploeg had een groep hele speciale supporters meegenomen, naar later bleek uit Barneveld. En die lieten zich (gehuld in het groen/geel) met regelmaat horen. Zo ontstond er nog een heuse voetbalsfeer.

Naar de wedstrijd dan. Deze begon onder niet al te beste omstandigheden met een harde wind en striemende regen. Dat maakt het voetballen er niet makkelijker op. Duidelijk waren wel de bedoelingen van Helden, dat het baloverwicht had, het betere van het spel, maar nog niet al te grote kansen afdwong in die 1e fase van de 1e helft. Na ongeveer 30 minuten is het weer Helden dat goed druk blijft zetten, daar waar Arcen probeert voetballend uit te verdedingen. Probeert, zeg ik, want u raadt het al, dit gaat mis en de bal wordt onderschept en dat is dé kans voor de 0-1. Een overtreding voorkomt dit echter en gelukkig durft de scheidsrechter de bal ook op de stip te leggen; de enige juiste beslissing. De kaarten houdt hij op zak, wellicht dat dit ook wel wat zwaar gestraft zou zijn, al was er natuurlijk sprake van een doorgebroken speler....

Rob weet wel weer raad met deze buitenkans, al moet ie er nog wel even in. Maar hij laat de keeper kansloos en de aanvaller die de laatste weken zo goed op dreef is maakt de 0-1. Op dat moment een verdiende tussenstand gezien de verhoudingen op het veld. Heel veel meer gebeurt er ook niet in die eerste helft en dus gaan beide ploegen rusten met deze tussenstand.

In de tweede helft doet Helden er goed aan om de voorsprong te verdubbelen. Mike krijg na 5 minuten een eerste kans, maar er zit net te weinig krul aan de bal, waardoor deze voorlangs gaat. Maar 3 minuten later is het wel raak. En Hoe....  Was het bedoeld, bewust? Was het de wind die een beetje meehielp?  De enige die hierop antwoord kan geven is Rick. Maar hij schiet de bal van grote afstand hoog de lucht in. Gedragen door de wind gaat de bal over iedereen en alles heen en dus ook over de verbouwereerde keeper... en verdwijnt in de kruising.
De gewenste 0-2 valt nu dus wel een keer wat eerder. De 0-3 moet dan eigenlijk in de eerstvolgende aanval gemaakt worden door Bas, maar wat er mis ging weet ik niet, maar deze ging er op miraculeuze wijze dus niet in. En zo blijft de voorsprong 0-2. Een voorsprong die overigens veilig lijkt, want de thuisploeg heeft het Lars tot op dat moment nog niet echt lastig gemaakt.

In minuut 60 krijgt Helden weer een vrije trap op een mooie plek. Ditmaal is het Weslie die achter de bal gaat staan, deze prima inschiet, maar een goede keeper op zijn weg vindt. Direct na deze mooie vrije trap maakt Weslie plaats voor Ruben.

En dan gebeurt het toch waar je een beetje bang voor bent. Een ploeg krijgt altijd 1 of 2 kansen. Nu is het een hoekschop, die slecht verwerkt wordt door de Heldense verdediging (zeg maar niet). Van dichtbij kan de bal vervolgens binnen worden gewerkt en zo is de spanning toch weer wat terug. Raar want Helden heeft tot dat moment nog geen kans weggegeven. En de 1-3 kan er ook zomaar ingaan, want Helden blijft sterker en de kansen zijn er. Een prima individuele actie van Rob wordt net zo prima gekeerd door de keeper. Een steekbal op Mike is net te lang en zo blijft het dus 1-2, maar tikken de minuten in Heldens voordeel weg.

Toch komt die ene kans er altijd nog. Het is weer een standaardsituatie die bijna tot de gelijkmaker leidt. Het is echter Stan Versleeuwen die de (al verslagen) Lars te hulp schiet en de bal van de lijn kopt. De handen van de supporters uit Barneveld waren al in de lucht...maar dat was toch echt iets te vroeg gejuicht. Helden kwam daar toch heel goed weg. Misschien ook een beetje het geluk van een toekomstig k...... ik zal het woord nog maar niet noemen.

Na deze goede kans zijn de beste kansen toch weer voor Helden. Rob legt de bal keurig terug in het 16m gebied.  Mees krijgt een prima schietkans, schiet ook, maar ziet zijn schot half geblokt/gesmoort worden waardoor de kracht afneemt en de bal een prooi is voor de keeper.

Stormram Niels komt er dan nog in voor de moegestreden Mike. Op een ietwat onwennige plek wellicht, maar zelfs Niels krijgt een kansje. Hij had er wellicht nog een veel grotere kunnen krijgen, maar Ruben, die er op rechts vandoor is gegaan probeert het zelf, maar schiet naast.

Is het dan nog niet afgelopen?  Bijna, bijna, maar het is minuut 93 als Arcen toch nog een vrije trap krijgt halverwege de helft van Helden. Deze bal goed verwerken en dan moet het gedaan zijn. En dat gebeurt. De goed fluitende leidsman fluit na 4 minuten blessuretijd voor het einde. Weer een finale gewonnen; nog 5 te gaan.

Door het gelijke spel van Meterik tegen IVO ziet het er nu nog beter uit voor Helden. Het verschil is nu 5 punten met de nr 2 en maarliefs 10 punten met de nr 3 (HBSV, dat zich verslikte in BEVO).

De eerstvolgende wedstrijd van ons is op SUPERSUNDAY (07.04.2022) tegen datzelfde BEVO.  We zien u graag op Sporpark Kerkeböske.