5866AA
SWOLGEN
tel. 0478-853722

Beste supporters van Helden 1,

Nog niet eerder speelde Helden tegen de tegenstander van vandaag; Sporting S.T.  De S die staat waarschijnlijk voor Swolgen. De T wellicht voor Tienray? Kijkend op de wikipedia dan lees ik dat het een fusieclub betreft die deze naam draagt sinds juli 2010. Voorheen waren het de SV Swolgense Boys en VV Top.  Dus of die T nou voor Tienray staat of Top, laten we even in het midden.

Voorafgaand aan de wedstrijd weten we dat deze club afgelopen seizoen gepromoveerd is en dit seizoen niet onaardig is gestart en ook al 4x gelijk speelde, naast ook een aantal verliespartijen (o.a. bij BEVO), maar ook al 1x won.  Kortom in Swolgen en omgeving is men helemaal niet ontevreden.

Helden kent een redelijk tot goede start, maar had afgelopen zondag natuurlijk wel een teleurstelling te slikken toen er niet gewonnen kon worden van Grashoek. En zo kaapte (na het verlies in de midweekse wedstrijd van Meterik) HBSV notabene de periode voor de neus van Helden weg.

Vandaag begint de wedstrijd gewoon weer op 0-0...  maar is dat ook zo?  De wedstrijd is nauwelijks een minuut oud als er een bal van grote afstand (hoogte middellijn) richting de goal van Lars gevolleerd wordt en zowaar binnen valt. En zo begint Helden met nog 89 minuten te spelen aan een achterstand.  Helden, dat in de resterende 44 minuten meer balbezit heeft, creëert ook wel enige kansjes met Stan (Versleeuwen) en Sef. Maar de thuisploeg houdt in die eerste helft stand en zo gaan we rusten  met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg en dat is toch wel enigszins teleurstellend te noemen.

In de 2e helft wordt het er niet beter op als een lange bal van de keeper perfect behandeld wordt door de aanvaller en die laat Lars kansloos. En zo komt de thuisploeg op rozen: 2-0.

Maar Helden blijft zoeken, toont veerkracht en verdient daarmee een penalty. Deze wordt benut door Rob in de 71e minuut en zo gaan we nog 20 enerverende minuten tegemoet. Maar zolang wil Helden niet wachten want binnen 2 minuten is het weer raak. Helden blijft aanvallen en Sef 'frommelt' de bal achter de keeper en zo staat het ineens weer gelijk en kan Helden het tij wellicht nog keren.

Dat laatste lukt helaas niet helemaal meer en de gelijke stand is na ruim 90 minuten ook de eindstand.

Het gevoel dat overblijft is dubbel;  enerzijds een punt gewonnen, anderzijds 2 verloren.
Volgende week thuis tegen Kronenberg is het van groot belang om de punten in Helden te houden om de aansluiting met het (weer) winnende HBSV te blijven houden.

We zien jullie graag op sportpark Kerkeböske, let op, aanvang 14.00 uur.