5815AN
MERSELO
tel. 0478-546447

Beste Supporters van Helden 1,

Ongelofelijke temperaturen in oktober...  Vandaag werd op een zonovergoten sporpark "De Vloet" bij een graad of 24 de wedstrijd tegen het plaatselijke Merselo afgewerkt. Op voorhand weer een topper voor Helden, als we de inspiraties van Merselo moeten geloven. Zij rekenen zichzelf zeker tot een van de titelkandidaten en dus weer een serieuze test vandaag.

Mooi om te zien hoeveel supporters er weer meegereisd zijn naar Merselo. En zij zagen een zeer gretig Helden uit de kleedkamer komen, dat direct vanaf de aftrap duidelijk maakte wie er vandaag de baas was. Met zeer veel balbezit en steeds weer waren het Rens en Ruben die het de verdediging erg lastig maakte. Zeker met een prima Mike van Lier in de spits had de verdediging van Merselo haar handen vol. Toch bleven grote kansen in de eerste 15 minuten uit en dat is dan ook het enige verwijt dat je de ploeg van Bobby en Bjorn kon maken.
In de 15e minuut lijkt daar verandering in te komen. Helden verdient een vrije trap, maar deze belandt nog in de handen van de doelman.
Weer 2 minuten later is het Rens die goed over links doorkomt, hij omzeilt zijn tegenstander, die hem in de 16 raakt en de verdiende strafschop is daar. Sef weet daar normaal gesproken wel raad mee. Nu lijkt de bal ook gemakkelijk te worden ingeschoten, als de keeper al lang in de verkeerde hoek ligt. De bal schampt echter de binnenkant van de paal en zou volgens de arbiter niet over de achterlijn zijn gegaan.... En dus blijft het nog altijd 0-0.

Weer 10 minuten later is het weer het houtwerk dat een voorsprong in de weg staat. Gilian schiet de bal uit een rebound keihard tegen de lat.
Inmiddels spelen we dan al bijna 40 minuten en het is eigenlijk ongelofelijk dat het nog 0-0 staat. In de verte staat Nick wat te genieten in de zon, maar hij blijft alert op een van de sporadische uitvallen van de thuisploeg.
Dan is het eindelijk raak in de 38e minuut. Het gejuich is echter van korte duur want de grensrechter staat met de vlag omhoog en dus gaat ook dit doelpunt niet door. En zo weet Helden in het eerste bedrijf dus niet tot scoren te komen en gaan we rusten met een 0-0 stand. Een stand waar de thuisploeg al het meest tevreden zal zijn.

In de tweede helft gaat Helden gewoon door met waar het mee bezig was: de bovenliggende partij zijn en aanvallen. Merselo staat voortdurend onder druk, maar weet nog altijd goed stand te houden, vooral ook omdat Helden net dat beetje geluk mist.
Toch kan de 0-1 niet uitblijven. En dat blijft het ook niet.
In minuut 64 is het aanvoerder Freek die de bal via Ruben en vervolgens Sef voor het inschieten heeft. De 0-1 staat dan eindelijk op het bord.

En Helden gaat door op zoek naar de 0-2. Kansen krijgt Helden ook. Maar de inmiddels ingevallen Rob en Joep slagen nog niet in deze missie. Maar de 0-2 komt er wel. Wederom verdient Helden een penalty, doordat wederom onreglementair aan de noodrem wordt getrokken in de 16 meter. Ditmaal is het Ruben die de trekker mag overhalen en onberispelijk binnen schiet.  Daarmee speelt Helden zich veilig en buigt Merselo het hoofd.

De 3 punten zijn binnen en daarmee kan gesproken worden van een prima start voor vv Helden in deze competitie.

Volgende week komt HBSV uit Hout Blerick op bezoek; het belooft weer een mooie voetbalmiddag te worden.