Helden stelt kampioenschap nog even uit.

4e klasse F

21 april 2024 14:30

D.H.F. Verstappen

Beste supporters van vv Helden,

Kermis en Kampioen worden, dat is dus dubbel feest voor ons Dörpers.  Het blijft er echter voorlopig maar bij één: de Kermis.

Ondanks het feit dat Helden na het gelijke spel van vandaag nog altijd 6 punten los staat (met nog 2 wedstrijden te spelen), mag het zich nog niet officeel laten uitroepen tot kampioen van de 4e klasse F. Daar is dus nog minimaal 1 puntje voor nodig, om dat de zege vandaag 5 minuten voor tijd door de handen glipte van de blauwhemden. En dus moeten we het feestje nog minimaal 3 weken uitstellen, omdat het voetbalprogramma de komende 2 weken stilligt en kunnen we ons de komen dagen nog richten op de kermis.

Het koude weer had de Heldenaren en niet van weerhouden om in grote getale naar Sportpark Kerkeböske te komen. Met name achte de goal stond het hier en daar 2 tot 3 rijen dik. Deze supporters zagen Helden om 14:30 uur met vertrouwen het veld op komen, onder toeziend oog van Zoefie en bengaals vuurwerk.

DSC_0730.JPG

En net als in alle voorgaande wedstrijden is het duidelijk dat Helden de betere ploeg is vandaag. In de eerste 10-15 minuten resulteert dit vooral in heel veel balbezit en dreiging, maar grote mogelijkheden zijn er nog niet. Naarmate de eerste helft vordert gaat de blauw-wittte storm ook wat liggen en zijn het zoweer de gasten die na zo'n half uur spelen voor het eerst de bal rond kunnen spelen op de helft van Helden. Dit leidt ook tot de eerste hoekschoppen, maar die leveren verder niets op.

In de slotfase is het dan weer Helden dat wat drukt en kansjes krijgt via onder andere Rob, maar Sporting S.T. houdt in die eerste helft zonder al te veel problemen stand en zo blijft het 0-0 bij rust.
DSC_0765.JPG
Druk in de eerste helft in de doelmond van Sporting S.T.

In de tweede helft moet het dan maar gebeuren. Weer gaat Helden goed van start en is meteen dreigend vanaf de zijkanten. Weer is het druk in het strafschopgebied van Sporting S.T. Een afvallende bal wordt verwoestend hard ingeschoten door Stan van Berlo, maar mist het doel op een meter. Mike heeft kort daarvoor al via een volley een kans gehad, die nog opgevangen wordt door de keeper. De bedoeling is echter duidellijk; die 1-0 willen ze snel maken. En die 1-0 komt er. Ditmaal uit een hoekschop, die verlengd wordt met het hoofd door Gilian. De bal lijkt in de verre hoek te verdwijnen, maar raakt binnenkant paal.

goal_1.JPG                  goal_2.JPG
De corner richting het hoofd van Gililan.                                                          Gilian kopt de bal door.

goal_3.JPG    goal_4.JPG
Aan de bal zit een flinke curve en de bal draait gevaarlijk richting de goal.

goal_5.JPG
De bal raakt de paal en kaatst weer terug het veld in, recht voor de voeten van Stan van Berlo...

goal_6.JPG

goal_7.JPG
Stan bedenkt zich geen moment en schiet de bal tegen de touwen.

goal_8.JPG
Samen met Rob en het publiek viert Helden het eerste doelpunt van de wedstrijd.

goal_9.JPG
Samen het doelpunt vieren.

Er is dan nog ruim een half uur te voetballen en Helden is op dat moment heer en meester. Het is wachten totdat de 2-0 valt en die lijkt er ook te komen. Het is een voorzet op maat die door Stan Versleeuwen perfect binnen geknikt wordt. Iedereen blij, maar de goal telt niet omdat Stan buitenspel zou hebben gestaan. Het is één man die dat gezien heeft, en laat die nou net een vlag in zijn hand hebben....

Sporting S.T. probeert dan nog in de laatste 10 minuten wat druk te zetten wat nog leidt tot een schietkans, maar deze gaat hoog over.
En dan gebeurt het toch....  op links is de speler weg. De vlag gaat ook hier omhoog, maar hier volgt de scheidsrechter niet het advies op en laat doorspelen en wat niemand hoopt gebeurt toch. De bal wordt over de uikomende Lars gelobt en de keeper is kansloos. De vlag staat nog steeds, maar de scheidsrechter overruled hier de grensrechter wel en dus zijn de kaarten ineens heel anders geschud, want het staat weer 1-1.  En dus moet Helden in de laatste 5 a 10 minuten (de blessuretijd meetellend) op zoek naar de winnende treffer.

Rentree Joep Lenders
Maar niet voordat er nog 2 verse spelers aan Heldense zijde worden ingebracht. En eentje wil ik er graag uitlichten. Joep Lenders, die zich tijdens een training halverwege dit seizoen nog ernstig blesseerde maakte vandaag zijn rentree in Helden 1 (nadat hij al minuten had gemaakt in Helden 2). Een mooi moment voor Joep persoonlijk, want in december vorig jaar leek de vlag er heel anders bij te hangen. Joep, we gunnen je nog een mooie laatste paar wedstrijden met Helden 1, met misschien nog wel een doelpuntje.

Penalty
Terug naar de wedstrijd: over doelpuntje gesproken: deze lijkt dan toch nog te vallen, wanneer de keeper van Sporting S.T. de bal niet klemvast heeft en Ruben er als de kippen bij is om er nog een kans van te maken. De keeper raakt daarbij de benen van Ruben en het is een penalty in blessure tijd voor Helden. Het is Ruben die de Heldenaren alsnog naar het kampioenschap kan schieten. Het schot is echter onvoldoende lastig voor de keeper, die de penalty weet te keren. Even lijkt het weer een penalty, maar daar durft de scheidsrechter niet aan. Ook de corner die nog volgt wordt binnengekopt door Stan Versleeuwen, maar weer is het de keeper die de bal met 1 hand over de lat weet te tikken. En zo gebeurt er nog van alles in die laatste tumultueuze laatste 5 mintuen. Een doelpunt valt er echter niet meer en gezien de winst van Meterik op Grashoek zal Helden nog minimaal 3 weken moeten wachten voordat zij de kampioenschaal in de lucht mogen houden. Want de vraag is toch niet of Helden kampioen wordt... maar wanneer...

Mannen veel succes en op 12 mei zal Sportpark Kerkeböske nogmaals volstromen om jullie aan te moedigen richting kampioenschap.