5926RL
VENLO
tel. 077-3828893

Beste Supporters van Helden 1,

Het is een zonovergoten dag op 3 maart, 2024. De warmste 3e maart ooit. Leuke statistiek, maar vandaag stond er in Hout-Blerick een belangrijk potje op het programma in de 4e Klasse F. De nummer 3 HBSV ontving vandaag onze jongens, de nr. 2.  Beiden met evenveel punten. De winnaar van deze wedstrijd zou dus een gaatje kunnen slaan en in ieder geval aanhaken bij de koploper Meterik,(mocht deze ook winnen).

En zoals Helden inmiddels gewend is waren er weer vele supporters meegekomen om de blauwhemden aan te moedigen. En die supporters konden dus niet alleen genieten van het weer, maar ze konden ook genieten van een goed en gedreven spelend Helden, dat sportief revanche wilde halen van de 0-1 verloren thuiswedstrijd, eerder op 8 oktober vorig jaar.

Aanvankelijk leek de thuisploeg ook mee te willen voetballen, maar naarmate de eerste helft vorderde trokken de groen-witten zich terug op eigen helft, in de hoop op een snel omschakelingsmoment via hun snelle buitenspelers. Maar die kansen kregen ze niet tot nauwelijks, omdat Helden geconcentreerd speelde en ook bij balverlies stond de verdediging op haar plek. Het enige dat we nalieten was 'op voorsprong komen'....  Kansen hadden we in het eerste half uur al zeker gehad, maar het vizier stond niet scherp genoeg. De thuisploeg vond dat wel prima en liet Helden dus aanvallen in de hoop op die ene uitval of vrije trap. Een uitval kwam er niet. Vrije trappen kwamen er een paar, maar deze werden ook goed verwerkt door de verdediging, waardoor Lars niet tot nauwelijks in actie hoefde te komen. De rust lijkt dan op een 0-0 af te stevenen, als de bal goed wordt onderschept en Mike in stelling wordt gebracht. Dit buitenkansje moet je hem niet geven en met een slim toepertje verschalkt hij de uitgekomen doelman. De bal hobbelt over de doellijn en zo gaan we toch nog met een (verdiende) 0-1 rusten.

In de tweede helft blijft Helden de betere ploeg en gaat op zoek naar de 0-2, om de wedstrijd zo in het slot te gooien. Dat lukt al bijna na 23 seconden maar de bal kan tot corner verwerkt worden. Uit deze afgeslagen corner is het (de weer herstelde) Weslie die de bal in de handen van de keeper volleert. Zo blijft Helden de aanvallende ploeg en loert HBSV nog altijd op de ene kans, die maar niet wil komen.

Een goed ingestudeerde vrije trap van Helden wordt door Rob over geschoten. En niet veel later sticht Freek met een scherpe corner gevaar in de 16 van HBSV. Maar niemand zet zijn voet er tegenaan en dus gaat de bal aan iedereen voorbij. Zo blijft het maar 0-1 en lijkt de wedstrijd wat spanning en scoreverloop dus wel op die van vorige week. Toen viel de 2-0 alsnog laat in de wedstrijd. Nu lijkt deze uit te blijven en dus mag HBSV blijven hopen. In de laatste 10 minuten gaat de thuisploeg uit een ander vaatje tappen; wissels volgen en achter gaan ze 1 op 1 spelen. De druk wordt inderdaad wat groter, maar tot echt grote kansen leidt het niet. Helden aan de andere kant staat nu op scherp. De ingevallen Bas Wijnands staat helemaal op scherp. De afgevallen bal is voor hem en hij weet deze over de keeper heen te spelen en zo bereiken we toch eenzelfe einduitslag als vorige week. Direct na de 0-2 fluit de scheidsrechter af en kan de verdiende overwinning gevierd worden.

Helden heeft nu 2 belangrijke thuiswedstrijden in het vooruitzicht. Aanstaande zondag de wedstrijd tegen de nr. 5; IVO, het team van oud trainer Rob Jacobs, een week later de topper thuis tegen Meterik.