4e klasse F

25 februari 2024 14:30

B.W.A. van Ool

Beste Supporters van Helden,

Het was alweer even geleden dat we naar de verrichtingen van ons 1e elftal konden kijken op sportpark Kerkeböske.  De laaste thuiswedsrijd konden we ons natuurlijk nog wel herinneren, dat was de 5-2 winst in de beker tegen onze buren. Inmiddels is Helden 1 alweer een aantal wedstrijden verder, maar speelde het die allemaal buiten onze dorpsgrens, met wisselend succes, maar in ieder geval zonder verlies (de strafschoppenserie in Spaubeek niet meetellend).

Vandaag was het belangrijk om door te pakken na de mooie overwinning in en tegen Ysselsteyn vorige week. En met als tegenstander Merselo zou dat -kijkend naar de stand op de ranglijst-  moeten kunnen lukken. Maar 'scorebordjournalistiek' gaat niet altijd op en dus opgelet vandaag voor toch weer een taaie tegenstander. En een taaie tegenstander dat was Merselo.

Helden dat beter uit de startblokken kwam en direct al wat kansen had in die eerste 10 minuten, verzaakte echter de score al bijtijds te openen en zo zag het publiek toch langer dan gehoopt de 0-0 op het scorebord. Het eerste wapenfeit van de tegenstander kwam zo ongeveer na 25 minuten spelen, maar Lars (weer terug van ziekte) zag het diagonale schot voorlangs vliegen. Helden blijft dreigend en probeert de tegenstander al vroeg onder druk te zetten, wat toch zeker in de beginfase goed lukt, alleen vallen de ballen vervolgens net niet goed. Die ene keer dat ie wel goed valt, is het ook meteen raak. In de omschakeling is het Bas over links die Ruben op maat in het centrum de niet te missen kans biedt. Ruben weet er inderdaad wel raad mee en schiet onberispelijk binnen. 1-0 na zo'n 30 minuten spelen.

Helden vergeet vervolgens door te pakken en de 2-0 te forceren. En dus krijgt Merselo nog een levensgrote kans voor rust. Het is de afvallende bal vanuit een corner, die Helden moeilijk weet de verwerken. Het schot is (gelukkig) niet al te geplaatst (het is ook druk in het strafschopgebied), maar Lars ligt op tijd op de grond om de 1-1 te voorkomen. En zo wordt er met een 1-0 voorsprong gerust.

In de 2e  helft moet Gilian al snel gewisseld worden met een -naar het zich laat aanzien- bovenbeenblessure. Rick is zijn vervanger.
Niet veel later komt Ties voor Ruben.

Helden wil op zoek naar de 'veilige' voorsprong, maar het is hard werken en de kansen komen niet vanzelf. Aan de andere kant gaat een bal gevaarlijk voorlangs, maar wordt door iedereen en alles gemist.
De bevrijdende 2-0 valt dan toch in de 75e minuut. Het is Mike die uitstekend doorzet over de linkerflank en de bal prima de 16 in brengt. Ties weet de bal te controleren en klaar te leggen voor Rob die de bal buiten bereik van de keeper in de goal schiet.  Met nog een dikke 15 minuten te spelen moet dit de beslissing zijn. En dat is het ook. Aan beide kanten wordt hard gewerkt, maar grote kansen zijn er niet echt meer. En zo wint Helden 3 belangrijke punten en houdt het de aansluiting met de koploper Meterik die thuis Ysselsteyn wist te bedwingen. Zo blijft het verschil slechts 2 punten.

Volgende week spelen we maar weer eens en topper. Uit tegen de nummer 3: Hout Blerick.