4e klasse F

17 maart 2024 14:30

L. van der Wijst

Beste Supporters van Helden 1,

Het was al een mooie zondag, met de winst van de Heren 2 en de selectie van de dames (Vr1 en Vr2). Maar eerlijk is braaf, eigenlijk was er maar één wedstrijd 'echt' belangrijk vandaag; die van Helden 1 tegen de nummer 2: Meterik. De ware topper in de 4e klasse F waar velen al naar hadden uitgekeken. Ondanks het water wat er weer gevallen was, waren trainers blij toch 2x te hebben kunnen trainen, al waren de velden afgelopen dinsdag niet al te best.

Om 14:30 begon het dan ook echt. Onder leiding van de nog zeer jonge scheidsrechter (ik heb me laten vertellen dat ie 17 jaar was), ging de wedstrijd van start. Langs de kant vele supporters die gehoor hadden gegeven aan de oproep op facebook en op het duel waren afgekomen.

Beide ploegen beginnen wat aftastend, met Helden dat iets aan probeerde te dringen. Na 15 minuten komt Helden op een 1-0 voorsprong. Een echte kans is het eigenlijk niet. Wel is het heel goed doorzetten van Rob. Hij ontvangt de inworp en worstelt zich langs de verdediger. Veel tijd om na te denken heeft hij niet, maar hij schiet op rand/hoek 16 meter richting de goal. Het is een prachtige krul die in de linkerbovenhoek verdwijnt.

Als u goed kijkt ziet u het witte stipje (de bal) boven de keeper. Deze zou niet veel later in de uiterste hoek vallen.

De 1e helft laat zich verder kenmerken door 2 ploegen die fel in de duels waren. Veel combineren was daardoor nauwelijks mogelijk en dus volgden ook de lange trap vooruit. Groten kansen waren er niet in de 1e helft. Even leek de gelijkmaker daar te zijn, maar de bal belandde binnenkant paal, daar waar Lars al verslagen leek. Daar kwamen de Heldenaren dus erg goed weg. Jammer was de blessure van Stan Versleeuwen, die al na een half uur gewisseld moest worden, maar in de persoon van Niels Absil een meer dan prima invaller kende.

In de 2e helft werd er natuurlijk een nog feller Meterik verwacht. En even hadden zij ook wel het overwicht in de wedstrijd. Toch leidde het niet niet tot grote uitgespeelde kansen en koesterde Helden de 1-0 voorsprong. Maar dan zijn daar wederom de laatste 10 minuten waarin Helden wederom toesloeg. De 2-0 is een doelunt van de net ingevallen Bas. Het begint bij de goede, verre uittrap van Lars, die over iedereen en alles heengaat. De enige die hierop goed anticipeert is Bas, die de bal oppikt en direct één op één staat met de keeper. Die wordt handig omspeelt en de bevrijdende 2-0 is daar.
Bas Wijnands die hier de bal aanneemt na de verre uittrap van Lars Joosten en daarmee op de keeper afgaat. 5 Seconden later is het 2-0.

Beide poegen weten dan eigenlijk dat het gespeeld is, maar Helden is nog niet klaar. Of vooral: Rob is nog niet klaar...  3 Minuten later is het weer raak. En weer is het Rob. Hij maakt zijn 2e. Hij weet de vrije trap van Freek goed binnen te koppen. Het feest is compleet, maar nog altijd is het niet de eindstand.  Helden blijft ook bij deze stand (en in de 89e minuut) druk zetten en daarvoor wordt de ploeg beloond. Het gaat fout in de verdediging wanneer invaller  Stan (vd Sterren) de bal onderschept en het Bas is die de bal afgeeft op Rob. Bas maakt ruimte en verwacht wellicht de bal terug, maar door de ruimte die hierdoor onstaat besluit Rob het zelf nog eens te proberen (je bent spits of je bent het niet) En de man in vorm schiet de bal wederom in de kruising, ditmaal de andere en maakt zo zijn 2e hattrick in 2 weken tijd. De 4-0 is een feit; een uitslag die niemand van tevoren verwacht had.

Naarmate de successen van Helden groeien, groeit ook 'de harde kern' supporters, oftewel "HELDEN ULTRA'S

Helden staat nu 3 punten los. Dat is natuurlijk een heel goed vooruitzicht, zeker gezien ook het programma. Echter daarin ligt ook het grote gevaar. Helden moet het de komende weken gaan opnemen tegen teams die allen (geen een uitgesloten) nog moeten vechten voor lijfsbehoud in de 4e klasse en dat betekent dus dat dit keer op keer finales zullen worden. Daarbij kunnen onze blauwe natuurlijk alle steun en support van u goed gebruiken. Niet alleen bij de thuiswedstrijden, maar juist ook in de wedstrijden op vreemde bodem.

De volgende pot is in Arcen. Een zeer wisselvallige ploeg, die HBSV dit weekend op een gelijk spel hield. En dus zullen we ook dan weer op en top moeten zijn en alles in de strijd moeten gooien om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Heel veel succes op weg naar dat ene doel.... .