4e klasse F

24 september 2023 14:30

B.H.G.A. Geurts

Beste Supporters van vv Helden.

Zo, de beker zit erop. Dat avondtuur liep goed af in de eeste ronde. Maar de focus kan nu gericht worden op de (veel belangrijkere) competitie. En meteen een mooie krachtmeting met een andere degradant uit de 3e klasse: Ysselsteyn was vandaag tegenstander. En dat Ysselsteyn kende een vergelijkbare beker voorronde: 2x winst en 1x gelijk en dus een ronde verder. Dat deden zij echter wel tegen 2 andere 4e klassers en 1 5e klasser. Maar toch; ook Ysselsteyn zal met enig vertouwen afgereisd zijn naar Helden.

Maar ook vandaag was de doelstelling van Helden vanaf het 1e fluitsignaal duidelijk. De punten zouden in Dörp bijven vandaag. En binnen 5 minuten had Helden al op rozen kunnen zitten, want toen lag de bal al op de stip. Het is Freek die zelf achter de bal gaat staan, maar jammerlijk aan de verkeerde kant van de paal schiet. Jammer natuurlijk, maar door. En dat denkt de hele ploeg, want de ene na de andere aanvalsgolf volgt. Niet heel veel later krijg Helden een vrije trap. Deze wordt prima door Sef de 16 in geschoten. Het is Rob die er als de kippen bij is en de bal achter de verraste keeper schiet en dus is de vroege voorsprong toch daar.

Helden probeert vervolgens door te drukken met veelvuldig balbezit op de helft van de tegenstander. Echter leidt het niet meer tot uitgespeelde kansen als in de eerste fase van de wedstrijd. En de grootste kans is er zelfs voor Ysselsteyn. UIt een corner (die op de binnenkant van de paal belandt) is de rebound ook voor Ysselsteyn, maar van heel dichtbij weet NIck de bal met een mooie safe uit de goal te houden. Maar Helden is gewaarschuwd voor de 2e helft.

En toch gaat het vrijwel direct mis na het eerste fluitsignaal van de 2e helft. Het eerste schot van Ysselsteyn gaat nog een meter naast. Maar een minuut later is het wel raak. Ook Ysselsteyn scoort uit een spelhervatting; de vrije trap wordt prima binnengekopt. En Helden kan weer opnieuw beginnen. Het antwoord is ook direct daar als Ruben uitbreekt. De keeper houdt de bal tegen.... maar is dat niet hands? hij leek toch buiten zijn 16m gebied te komen. De scheidsrechter heeft het echter niet vast kunnen stellen en dus spelen we door met 11 tegen 11.
Maar de bedoelingen zijn weer duidelijk, want nog geen minuut later is het Joep met een mooie kans. Hij schiet echter iets te wild en de bal vliegt over de goal. Dan valt de 2-1 wel. In de 56e minuut komt Sef vanachter zijn directe tegenstander en prikt de bal hobbelend binnen. Toch gaat de vlag onberispelijk omhoog en volgt de scheidsrechter dit advies op. Er is natuurlijk geen VAR die kan aantonen dat dit toch een zuiver doelpunt leek te zijn.
En weer moet Helden dus opnieuw op zoek naar die voorsprong. Overtuigd dat het mogelijk blijft Helden aanvallen en binnen 2 minuten na het afgekeurde doelpunt is daar wel een geldig doelpunt. En wel ingeschoten door Freek (die daarmee zijn foutje uit de eerste helft meer dan goed maakt). Ruben is de aangever en de 1-2 wordt onder luid gejuich gevierd. Er is echter nog ruim een half uur te spelen en dus is het belangrijk dat we meer afstand nemen van onze tegenstander. En gelukkig lukt dat ook, met enige medewerking van de verdediger van Ysselsteyn, die de bal met zijn hand beroert in zijn eigen 16m gebied. De scheidsrechter kan niet anders dan Helden wederom een penalty te geven.
Dit keer staat Sef achter de bal. Hij stuurt de keeper het bos in en de 3-1 is een feit. En dit geeft wat rust.

Helden komt in die laatste 20 minuten niet meer in gevaar, maar weet zelf ook geen grote kansen meer te creëren en zo fluit de scheidsrechter na een paar minuten blessuretijd voor het laatst en blijven de 3 punten in Helden.

Volgende week volgt het eerste uitduel in en tegen Merselo.