4e klasse F

10 maart 2024 14:30

J. Hertsig

Beste Supporters van Helden 1,

Helden 1 lijkt in een flow te zitten. Na de 3 overwinningen, waaronder die op de nr. 4 en nr. 3 van de ranglijst volgde vandaag de belangrijke wedstrijd tegen de nr. 5; ploeg van oud trainer Rob Jacobs, IVO uit Velden kwam op bezoek in Helden. Jarenlang 'angstgegner' (een van de mooiste duitse woorden die ik ken), van Helden. Nu wisten we dat eerder in de competitie een benauwde 2-3 zege was behaald. Maar dat zei niets over de wedstrijd van vandaag.

Naturlijk was er het vertrouwen na de 3 gewonnen partijen. Toch ging Helden niet van start alsof het dit vertrouwen had. De eerste 20 minuten was het eerder IVO dat de kansen had, dan de thuisploeg. De verdediging, Sef, Stan en Stan en Rick hadden hun handen vol aan de snelle en fysiek sterke aanvallers. Ook Lars stond goed op te letten en dus kwamen we zonder kleerscheuren de eerste 20 minuten door. Langzaam aan komt er meer controle en komt ook Helden aan aanvallen toe. Hele grote kansen zijn er niet en de eerste helft stevent af op een 0-0 ruststand. Het is niet de eeste keer dit seizoen dat Helden dan toch weer eens een goede aanval eruit perst. Steef is dit keer meegelopen en ontvangt de bal van Mike. Met een prima bal op Rob kan deze laatse de keeper van IVO verschalken met een diagonaal schot in de hoek. En zo staat het toch (wellicht iets tegen de verhoudingen in) 1-0 voor Helden.

In de 2e helft wil IVO heel graag die gelijkmaker maken. Maar achterin staat het al weken goed bij Helden getuige de weinig tegendoelpunten in de afgelopen wedstrijden. Om precies te zijn 1. Als IVO achterin meer risico moet nemen ontstaat er ook meer ruimte voor de snelle buitenspelers. Ruben is er vandoor en met een prachtige krul lijkt hij de 2-0 te maken. Maar met een uiterste inspanning weet de sluitpost van IVO de bal uit de verre hoek te tikken en de bal tot 'cormer' te promoveren.

IVO blijft geloof houden in een resultaat zolang Helden de score niet weet te verdubbelen en bijna komt die gelijkmaker er, ware het niet dat Lars gestrekt de linkerhoek in duikt en de bal weet te keren op het prima schot van de kant van IVO.  En zo blijft het ongemeen spannend voor de toeschouwers, die weer in grote getale de weg naar Sportpark Kerkeböske gevonden hadden.

Mees, koud 1 minuut in het veld voor Ruben, neemt de bal goed mee en 1 op 1 schiet hij tegen de goed uitgekomen keeper aan. Er was net te weinig tijd. Maar dat Mees goed invalt wordt duidelijk als hij weer een minuut later doorbreekt op dezelfde kant. Net voordat hij wil uithalen wordt hij gestuit, echter onreglementair. En aangezien we binnen de 16 meter zijn kan de goed leidende scheidsrechter maar tot één besluit komen; het is een penalty voor Helden.  Rob weet hier raad mee en schiet onberispelijk binnen; de 'geruststellende' 2-0 is daar.

Reden voor de harde kern van vv Helden om met de vlag te gaan zwaaien.
Helden Ultra's....

IVO neemt nu alle risico's, want heeft niets meer te verliezen. Het resultaat werkt avenrechts; het is Helden dat hierdoor nog meer kansen krijgt. 2 Minuten voor tijd is het Freek met een schot voorlangs, die alsnog wordt binnengelopen door Rob, die daarmee zijn hattrick maakt.

Helden was al veilig, maar neemt nu door dit 3e doelpunt ook de koppositie op de ranglijst over van Meterik, dat op eigen veld niet verder kwam dan een 1-1 tegen het HBSV uit Hout-Blerick. Helden heeft nu een doelsaldo van +23 tegenover Meterik (+22). Kortom het is razend spannend aan kop in deze 4e Klasse F.  Volgende week de absolute topper thuis tegen de nummer 2; Meterik.  Helden heeft tegen deze ploeg nog iets goed te maken. Kunnen we onze goede lijn voortzetten door een 5e zege op rij te boeken?  We gaan het zien volgende week. Rond de klok van 16:15 uur zullen we het weten.

Komt allen onze Blauwe aanoedigen op sportpark Kerkeböske.