GRASHOEK
tel. 077-3073871

Beste Supporters van Helden 1,

Dat het de mannen van Helden 1 de afgelopen weken voor de wind gaat, is een understatement. Er werden geen punten meer verspeeld sinds het gelijke spel op die ene donderdagavond in Grubbenvorst. 1 Februari was dat om precies te zijn.

Vandaag wederom een Peel en Maas derby en wel in en tegen Grashoek, alwaar we dus de 8e overwinning op rij zouden kunnen gaan boeken. Maar we weten van de thuiswedstrijd dat dit geen gemakkelijk opgave zal zijn. Thuis kwamen we tegen de 10 van Grashoek niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waarmee we ook de periodetitel verspeelden. En dus zetten Bobby en Bjorn hun mannen vandaag weer op scherp. Natuurlijk werd er ook met een schuin oog gekeken naar hetgeen zich in Beringe zou afspelen vandaag, waar BEVO thuis tegen Meterik aan trad.

In die eerste helft is het ook in deze wedstrijd duidelijk dat Helden de ploeg is die voor het doelpunt gaat. Grashoek probeert Helden op te vangen, maar kan een mooie steekpass van Weslie niet voorkomen. Ruben kan er vandoor en in het strafschopgebied gaat hij neer. De scheidsrechter heeft hievoor maar 1 straf; en dat is de penalty. Er zijn dan net 20 minuten gespeeld. In Helden wist de doelman de penalty van Helden nog te keren, maar Rob schiet de bal in de goeie hoek en zo staat het 0-1. Helden is beter, staat voor en lijkt dus op rozen te zitten.
Dan is daar het moment in de 1e helft dat Freek ineens de rode kaart gepresenteerd krijgt voor een door de scheidsrechter geconstateerde overtreding. Dit lijkt de wedstrijd te gaan kantelen, maar eigenlijk weet Grashoek zich geen raad met het overtal. De geel/zwarten proberen vooral met hoge ballen de 16m van Helden te bereiken. Net voor rust lijkt dit beloond te worden, maar de bal gaat er niet in. Er wordt nog voor hand geappelleerd, maar de scheidsrechter wuift dit weg.

Dat wordt nog een lange 2e 45 minuten, maar het kan wellicht makkelijker worden als direct na het begin van de tweede helft Ruben een grote kans krijgt. Alleen voor de keeper schiet hij de bal (zwaar gehinderd, dat wel) richting goal en de keeper is gezien, maar de bal hobbelt op de binnenkant van de paal. Zo had het dus al heel snel 0-2 kunnen staan, maar niets is minder waar, het blijft dus 0-1 en Grashoek mag blijven hopen.
Maar zoals eerder gezegd, weet de ploeg zich eigenlijk geen raad met het overtal en zo blijft Helden eigenlijk vrij gemakkelijk overeind. En we blijven gevaarlijk voorin, met onze snelle buitenspelers. In minuut 56 een bijzonder moment.  Ruben wordt weer goed weggestuurd en hij is alweer alleen op weg naar de keeper. De vlag blijft omlaag, geen buitenspel dus... of toch wel,  want de scheidsrechter maakt er dan zelf maar buitenspel van en zo wordt de kans om zeep geholpen en heel Grashoek kan opgelucht ademhalen.

Niet heel veel later is het weer Ruben die op rechts doorkomt. Hij probeert het met en stift over de keeper heen, maar deze mislukt jammer genoeg en nog altijd blijft de stand 0-1 en mag Grashoek blijven hopen op dat ene kansje. Dat kansje krijgen ze in de 67e minuut met een vrije trap. De bal wordt goed ingekopt, maar ook deze bal is weer voor Lars, die ook vandaag geen fouten maakt.

En als Grashoek zoveel ruimte blijft weggeven is het in de 70e minuut weer Ruben die er vandoor is. Iedereen wacht op de vlag van de grensrechter, want dit lijkt toch sterk op buitenspel, in tegenstelling tot de eerdere kans. Maar ook nu blijft de vlag omlaag. Dan zal de scheidsrechter wel weer fluiten zal iedereen gedacht hebben, maar ook die laat dit keer doorspelen en ja, dan zit de bal er wel in en staat het dus 0-2 en lijkt daarmee het pleit beslecht.

De 0-3 door Supersub Bas valt binnen 5 minuten. Bas staat dan net 1 minuut in het veld; gewisseld met de moegestreden Ruben. Daarmee is de wedstrijd natuurlijk beslist en het verzet van Grashoek gebroken. Helden krijgen nog kansen om het doelsaldo nog verder op te schroeven, maar het blijft bij een 0-3 eindstand.

En dan blijkt dat er in Beringe ook mooie dingen gebeurd zijn vandaag. Daar is Meterik namelijk met maarliefs 5-0 afgedroogd  door BEVO. En dat betekent dat Helden nu een voorsprong heeft van 8 punten op haar naaste belager. En met nog 3 wedstrijden te gaan kan dit haast niet meer mis gaan. Bij winst in het komende thuisduel (Sporting S.T.) op sportpark Kerkeböske kan Helden al het kampioenschap binnenhalen. Dat wil natuurlijk niemand missen en dat ook nog tijdens het kermisweekend.  We zien u graag op Sportpark Kerkeböske.