YSSELSTEYN LB
tel. 0478-541248

Beste supporters van Helden 1,

Excuses voor dit wat late verslag, maar een goed gezegde beweert: 'beter laat dan nooit'.

Helden speelde afgelopen zondag de wedstrijd tegen Ysselsteyn. Eigenlijk ook weer een inhaalpotje, want de oorspronkelijk wedstrijd was afgelast vanwege dat heerlijke weer in ons Kikkerlandje. Er is inmiddels weinig structuur in het spelen van wedstrijden. Maar daar hebben alle clubs last van natuurlijk en daar kan de KNVB ook niet alles aan doen.  Helden had natuurlijk nog twee extra wedsrijden gehad de afgelopen paar weken. De bekerwedsrijd in en tegen Spaubeek en de inhaalwedstrijd in Grubbenvorst. Ysselsteyn daarentegen had 17 december haar laatste wedstrijd gespeeld en dus had dat team een soort van 'echte winterstop' gehad.

Beide ploegen keken natuurlijk uit naar dit belangrijke duel in de top van de 4e klasse F.  De winnaar zou voorlopig aanhaken bij HBSV en Meterik. De verliezer zou toch verder achterop raken.

Voorafgaand aan het verslag nog even een bijzonder gegeven. Zoals u weet is eerste keeper, Nick Bouten al lange tijd geblesseerd en wordt hij vervangen door de jonge Lars Joosten van de JO19-1. Maar ook Lars was afgelopen zondag niet inzetbaar wegens ziekte. Hierdoor werd in allerijl Sam Beckers (die notabene net zelf een wedstrijd voor Helden 3 gekeept had) opgeroepen voor Helden 1. Voor Sam, die dit jaar pas de switch heeft gemaakt van speler (van Helden 5) naar keeper (van Helden 3) een heel bijzonder moment. Dan door naar de wedstrijd zelf.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en het is Helden dat prima uit de startblokken komt en ook na 2 minuten al op voorsprong komt. Het is een vrije trap die min of meer blijft hangen en Stan Versleeuwen is er als de kippen bij om de bal binnen te volleren. Dat is natuurlijk een veelbelovend begin. En dat begin had nog mooier kunnen worden wanneer 3 minuten later Weslie alleen op de keeper af kan gaan. HIj weet deze kans helaas niet te verzilveren.

Dan neemt Ysselsteyn de aanval over en na 10 minuten staat het ineens in plaats van 0-2 weer gewoon 1-1. De goal van de thuisloeg (een streep in de kruising) is onhoudbaar voor Sam en een prachtig doelpunt.

In de resterende minuten van de 1e helft zijn de ploegen in evenwicht en gaan zij rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de pauze is het eerst Ysselsteyn dat op voorsprong lijkt te komen, maar de binnenkant van de paal voorkomt dit, tot geluk voor de Blauwen. Direct daarna komen wij opnieuw op voorsprong door onder andere de snelheid van Ruben. In de omschakeling weet hij de bal over de keeper heen te stiften en 'we' staan weer voor. Maar er is nog bijna een hele helft te voetballen en dus niet te vroeg juichen.

Toch lijken de gastheren van slag door de nieuwe voorsprong van Helden. En die achtstand komen ze ook niet meer te boven.  Maar Helden zou er goed aan doen om meer afstand te nemen. En dat gebeurt gelukkig ook. De 1-3 van Mike rond de 70e minuut lijkt het duel in het slot te gooien. De grensrechter van de thuisploeg denkt toch iets anders over de die situatie (want buitenspel in zijn ogen), maar haalt bakzeil bij de scheidsrechter. En dus staat de 1-3, ook zonder VAR.

In de resterende minuten komen we er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar worden de kansen niet verzilverd. En zo blijft het bij een al met al prima 1-3 overwinning, waarmee we plek 2 overnemen van HBSV. Door de minimieme overwinning van Meterik nemen zij de koppositie van HBSV over en zo blijft het heel spannend aan de kop van deze competitie.

Zondag staat er weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Merselo komt dan op bezoek op sportpark Kerkeböske.
We zien u graag rond de klok van 14:30 uur om onze blauwe onder leiding van Bobby en Bjorn aan te moedigen.